

Η Ένωση Εργαζομένων
Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του
μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού», με συνεχείς έρευνες, ελέγχους,
συγκρίσεις είτε επιτόπια είτε μέσω της πλατφόρμας «e-katanalotis»,
κατέδειξε με απτές αποδείξεις ότι το (ημί)μετρο αυτό, δεν παρέχει
κανένα ουσιαστικό όφελος στους καταναλωτές της χώρας μας, παρά την
έντονη διαφήμιση προϊόντων, επιχειρήσεων, εμπορικών πρακτικών κλπ, με
την οποία βομβαρδίστηκαν οι πολίτες από τις αρμόδιες Αρχές και πληθώρα
ΜΜΕ.
Η ΕΕΚΕ, πιστή στο ρόλο της και στον σκοπό της για την προστασία των καταναλωτών και των ευάλωτων οικονομικά ομάδων, θα ανακοινώνει τα ευρήματα και την αποτίμηση της εβδομαδιαίας λειτουργίας του μέτρου αυτού, προκειμένου να βοηθήσει τον καταναλωτή να αντιμετωπίσει το κύμα της ακρίβειας, κατά τρόπο όσο το δυνατόν επωφελέστερο για αυτόν. Έτσι, τη δεύτερη εβδομάδα του μέτρου αυτού (9/11-15/11/2022), διαπιστώσαμε τα εξής:
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας θα παρακολουθεί και θα ελέγχει και θα αναδεικνύει όλες τις αντικαταναλωτικές πρακτικές απ’όπου και αν προέρχονται. Επιδίωξή μας είναι να μην μείνει κανείς καταναλωτής απροστάτευτος, βορά στις παραπλανητικές πρακτικές.
Το ΕΑΠ παρουσιάζει τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΕΔΙΜΒ - ΕΑΠ σε εκδήλωση στο πλαισίου του 25ου FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2022.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίασή τους και διαδικτυακά μέσω του www.forumanaptixis.gr
Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης» σας καλεί να συμμετέχετε στην προσπάθειά του για ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της μαθητικής δημοσιογραφίας μέσα από τις νεανικές γραφές του καθενός, πριν από το έτος 2012 που ξεκίνησε η συστηματική καταγραφή μέσω των στοχευμένων δράσεών του.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τον κάθε ενήλικο φίλο της μαθητικής δημοσιογραφίας να μας αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση οποιοδήποτε άρθρο, ρεπορτάζ, συνέντευξη ή σκίτσο των μαθητικών ή φοιτητικών του χρόνων, ακόμα και των γονιών του τα οποία πιθανόν να έχει φυλάξει ως προσωπικό ή οικογενειακό αρχείο με την –αυτονόητη- άδεια δημοσίευσής τους μέσα από οποιασδήποτε μορφής έκδοση. Πολύ σημαντική θα ήταν και η συνοδεία των προσωπικών γραφών με τη μαθητική ή φοιτητική εφημερίδα που τα εμπεριείχε, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή (φωτοτυπία ή σκαναρισμένη ).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κείμενα και τα έντυπα που έχουν εκδοθεί την περίοδο της Δικτατορίας (1967-1974), εξαιτίας των συνθηκών λογοκρισίας και απαγόρευσης, αλλά και πριν από αυτήν, όσο παλιά κι αν έχουν γραφτεί.
Οι νεανικές γραφές αυτές, θα αποτελέσουν τη βάση για ειδικές εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν σε συνεργασία με τον επαγγελματικό Τύπο σε συνεχόμενα ένθετα ή ακόμα και σε μορφή αυτοτελούς έκδοσης (βιβλίου) προκειμένου αφενός μεν να αναδείξουν τη δυναμική και τη διαχρονικότητα της νεανικής γραφής, αφετέρου δε να παρακινήσουν τα σημερινά παιδιά και τους νέους να δημοσιοποιούν τα θέματα που θεωρούν ενδιαφέροντα, και να εκφράζονται μέσα από τον δημόσιο λόγο.
Ήδη, έχουμε τέτοια παραδείγματα μέσα από τη μέχρι τώρα έρευνα όπως του Γιώργη Ανδρουλιδάκη *( χειρόγραφη εφημερίδα «Ο Λιχούδης» του 1919), του Εμμανουήλ Κριαρά **(το διήγημα «Τέτοια Ζωή» του 1924) κ.ά.
Προθεσμία αποστολής, έως την 27η Ιανουαρίου 2023.
Ηράκλειο, 17 Νοεμβρίου 2022 Η Οργανωτική Επιτροπή Ηλεκτρονική διεύθυνση: typoskaiousia@gmail.com
Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΦΟΙΝΙΚΟΣ 16 –ΤΚ 71305- ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τέσσερις κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν η Ελλάδα και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στα Travvy Awards 2022, που θεωρούνται ως ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση (Gold) στις κατηγορίες:
- Καλύτερος Προορισμός στην Ευρώπη (Best Destination Europe)
- Καλύτερος Προορισμός στη Μεσόγειο (Best Destination Mediterranean)
- Καλύτερος Ευρωπαϊκός Προορισμός Κρουαζιέρας (Best Cruise Destination - Europe)
Επίσης, ο ΕΟΤ αναδείχθηκε ως ο 2ος (Silver) Καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού στην Ευρώπη (Best Tourism Board - Europe).
Τα Travvy Awards αναγνωρίζουν κάθε χρόνο την αριστεία στον τουριστικό τομέα, επιβραβεύοντας τουριστικές επιχειρήσεις, τουριστικά προϊόντα, εθνικούς οργανισμούς τουρισμού και προορισμούς σε όλον τον κόσμο για τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους.
Στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών στις επιμέρους κατηγορίες (αεροπορικές εταιρείες, προορισμοί, ξενοδοχεία και θέρετρα, εταιρείες κρουαζιέρας, τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία κ.ά.) συμμετέχουν χιλιάδες στελέχη της τουριστικής αγοράς, που με τις επιλογές τους αναδεικνύουν αυτούς που καινοτομούν και ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες και τους πελάτες τους.
Η τελετή απονομής της φετινής 8ης διοργάνωσης των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Hilton Fort Lauderdale Marina της Φλόριντα, ενώ τα ελληνικά βραβεία παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά, Κωνσταντίνος Χαροκόπος, ο οποίος δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή να βραβευόμαστε από τα Travvy Awards, καθώς οι διακρίσεις αυτές προέρχονται από αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου».
Τα Travvy Awards διοργανώνουν το site TravelPulse.com και το περιοδικό AGENTatHOME του ομίλου Northstar Travel Group, με τους νικητές να παρουσιάζονται αναλυτικά στην online και έντυπη έκδοσή τους, αντίστοιχα.
iefimerida.gr
Η βυσσινάδα, είναι το απόλυτο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού, γεμάτο γλύκα και φρουτένια γεύση. Αρέσει πολύ, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και είναι το ιδανικό κέρασμα για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια για να χορτάσουμε τη γεύση της. Δείτε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπιτική βυσσινάδα, σε συμπυκνωμένη μορφή. Την φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι και 6 μήνες και την αραιώνουμε με νερό.
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι επάνω από άλλη κατσαρόλα και σουρώνουμε τα βύσσινα. Αυτά που θα σταθούν στο σουρωτήρι, τα πιέζουμε όσο μπορούμε, με κουτάλι ή με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να πάρουμε όλους τους χυμούς. Μετράμε πόσα φλιτζάνια χυμό έχουμε, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την σωστή αναλογία ζάχαρης. Αφού προσθέσουμε και την ζάχαρη στο μίγμα μας, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η βυσσινάδα μας. Αν δημιουργηθεί αφρός, ξαφρίζουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Βάζουμε λίγη βυσσινάδα στο ποτήρι μας και συμπληρώνουμε νερό, ανάλογα πόσο ελαφριά ή πιο γεμάτη θέλουμε την βυσσινάδα μας.
https://www.olivemagazine.gr/