Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του έγκυρου περιοδικού Food & Travel Magazine, το οποίο περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό 10σέλιδο αφιέρωμα με τίτλο “MINOAN ROOTS” για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.
Το αφιέρωμα παρουσιάζει με λεπτομέρεια τον γαστρονομικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά της ανατολικής Κρήτης, με υπογραφή της δημοσιογράφου Rosemary Barron και του φωτογράφου Gary Latham. Πρόκειται για «καρπό» της δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο του 2024.
Το 14σέλιδο αφιέρωμα προσκαλεί τους αναγνώστες να “ανακαλύψουν τις γεύσεις, παραδόσεις και το συναρπαστικό τοπίο της ανατολικής Κρήτης, όπου η ιστορία και η φιλοξενία συνυπάρχουν.
Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομερή κείμενα, το αφιέρωμα αναδεικνύει την αυθεντικότητα της κρητικής γαστρονομίας, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τις παραδοσιακές συνταγές και τα έθιμα που συνδέονται με την κρητική διατροφή. Περιλαμβάνει επίσης πρακτικές πληροφορίες και ένα χρήσιμο γλωσσάρι γαστρονομικών όρων της Κρήτης.
Η πραγματοποίηση της δημοσιογραφικής αποστολής και το αποτέλεσμα αυτής είναι καρπός συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής, που συνέβαλαν στην ανάδειξη της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας και γαστρονομίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου ανέφερε: «Κάθε αφιέρωμα, κάθε άρθρο, κάθε γραμμή που αφιερώνεται στην Κρητική Γαστρονομία, είναι ένα λιθαράκι προς κάτι πολύ μεγαλύτερο, αυτό που εμείς ονομάζουμε Γαστρονομικό Πολιτισμό της Κρήτης. Αυτό τον πολιτισμό πρέπει να αναδείξουμε μέσω της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026, αυτόν τον πολιτισμό πρέπει να διαφυλάξουμε και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το αφιέρωμα του Food & Travel Magazine που θα πρέπει να έχει και συνέχεια.»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη δημοσίευση αυτού του εκτενούς αφιερώματος στο Food & Travel Magazine. Το άρθρο αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο τις γεύσεις, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και, κυρίως, τους ανθρώπους του τόπου μας. Η ποιότητα του αφιερώματος επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα των προϊόντων και των εμπειριών που προσφέρει η περιοχή μας. Το αναπτυξιακό σύμπλεγμα που δημιουργούμε μέσα από συνέργειες και συλλογική προσπάθεια, το προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης και του Λασιθίου ως ενιαίου προορισμού».
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Μιχαήλ Κλώντζας επεσήμανε: «Το προφίλ των αναγνωστών του Food & Travel ταιριάζει απόλυτα με την τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αξίας που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και ενδιαφέρονται για την τοπική κουλτούρα. Αυτό συνάδει με τους στόχους μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας».
Αξίζει να τονιστεί τέλος, ότι, το Food & Travel Magazine, ηγετικό έντυπο γαστρονομικού τουρισμού με παρουσία σε 7 χώρες και μηνιαία κυκλοφορία 31.000 αντιτύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, το 95% των αναγνωστών του έχει ετήσιο εισόδημα άνω των £50.000, το 73% άνω των £76.000 και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2-3 διεθνή ταξίδια ετησίως με μέση δαπάνη £3.482 ανά άτομο για το κύριο ταξίδι τους.

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου
Ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός φωτίζει την ιστορία της Κοξαρέ
Ξεκίνησαν τα δρομολόγια της νέας Περιαστικής – Ενδοδημοτικής Γραμμής Συγκοινωνίας του Δήμου Αγίου Νικολάου
.
Ωρολογιον Προγραμμα Ιερων Ακολουθιων των Εορτων Δωδεκαημερου 2025 ϗ 2026 του Σεβ. Μητροπολιτου Ιεραπυτνης & Σητειας κ.κ. Κυριλλου
TOP FOODIE WEBSITES 2026: Η Κρήτη «σερβίρει» ψηφιακές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο!
.
SKY express: Νέα απευθείας πτήση Ηράκλειο -Τίρανα, κάθε Τρίτη και Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 7,2 δισ. ευρώ το δεκάμηνο 2025 - Κάτω από 3,9 εκατ. οι οφειλέτες
Αγορά ακινήτων: Πώς μεταπωλείται σωστά ένα πολυτελές ακίνητο στην Ελλάδα
Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών
Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025: 1ο και 3ο βραβείο για φοιτητικές ομάδες στο Hackathon Καινοτομίας
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List” 85 μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα - Τι δείχνουν μελέτες
ΠΟΥ: Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου
Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο γενετικό κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη
Η ψυχολογική και σωματική προετοιμασία πριν από χειρουργική επέμβαση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ελένη Βατσινά: Αναγκαία η άμεση εθνική στρατηγική για το κρητικό ελαιόλαδο

Το Πρόγραμμα Προβολών Του ΣΙΝΕ ΜΙΝΩΑ Στη Σητεία
Όταν ληγμένα χάπια και κάψουλες γίνονται ζωντανά έργα τέχνης στο Νοσοκομείο και σε Φαρμακεία του Ρεθύμνου
Το Τέμενος Βελή Πασά στην πόλη του Ρεθύμνου
Aνάκτορο Αρχανών: Οι Μινωίτες το προστάτευαν από τις φυσικές καταστροφές
Ενα οικιστικό συγκρότημα στα Χανιά έργο Τέχνης.
Οι Ανασκελάδες Τα Κακά Πνεύματα, Δαιμονικά Και Συγγενείς Του Διαόλου
Το Πλοίο «Ρεγγίνα» Με Το Τεράστιο Φορτίο Χασίς Ανοικτά Της Άρβης
Τα Σχινοκάψαλα του δήμου Ιεράπετρας
Η Κάινα του δήμου Αποκορώνου
Το Παγκαλοχώρι του Δήμου Ρεθύμνης
Επίσκεψη στα Φραντζεσκιανά Μετόχια του Δήμου Ρεθύμνης
Ο Γάλλος ή Γάλλου του Δήμου Ρεθύμνης
Τα Ιωάννινα, επίσης γνωστά ως Γιάννενα
Ο Βόλος από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.
Η Λαμία πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας
Η Λιβαδειά ή Λεβαδειά (παλαιότερα) ή Λεβάδεια (αρχαία ονομασία) η πόλη της Στερεάς Ελλάδας
Η Ηρωική Πόλη της Νάουσας
Τα Βάρβαρα Ο Χυλός Που Ετοιμάζουν Οι Πιστοί Την Παραμονή Της Αγίας Βαρβάρας
Συνταγή για κέικ κάστανο με σοκολάτα
Η Σφακιανή Πίτα Γέννημα Της Χώρας Των Σφακίων
Το καυστικό βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΜΕ για το αντεργατικό έκτρωμα.
Τα περάσματα του Αλέκου Σακελλάριου απο την μεγάλη οθόνη
70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου