Κρήτη πόλεις και χωριά - Η Κρήτη στο Ίντερνετ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Κρήτη πόλεις και χωριά - Η Κρήτη στο Ίντερνετ

  Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6944 354 806 

Στείλτε μας e-mail 

krititraveller@gmail.com

kritipolis@hotmail.com



54.442.000 άνθρωποι στο site  ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ και αυτό μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά και με ευθύνη.Ιδιαίτερο το συναίσθημα να εισπράττουμε ευλογίες απο Ανθρώπους του εξωτερικού που νιώθουν την Κρήτη πλέον δίπλα τους. 







ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΦΑΚΟ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙ... ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ.



 Η αγάπη μας για τον τόπο μας  και την φωτογραφία, μας έδωσε την αφορμή να περιηγηθούμε στην άγνωστη, άγρια, και ήρεμη Κρήτη καταγράφωντας και αποτυπώνοντας, τις πόλεις και τα χωριά της,
τους Ανθρώπους της, αλλά και κάθετι που την αγγίζει.
Μαρτυρίες, πολιτιστικά, λαογραφικά, ιστορικά στοιχεία,
μύθους και θρύλους.
 



Μέγιστη στιγμή και τιμή για όλους εμάς ήταν η βράβευση μας απο τον δήμο Σητείας και τον σύλλογο φίλων μουσικής Σητείας τον Φεβρουάριο του 2017 για την συνεισφορά μας στην τουριστική προβολή της επαρχίας Σητείας.


 

Γαλάζια νερά και χρυσή ψιλή άμμος, τιρκουάζ σπηλιές, καυτός ήλιος μέχρι το χειμώνα, φιδογυριστοί δρόμοι σε απέραντες εκτάσεις ανάμεσα σε βουνά με χαμηλή βλάστηση.


Φαράγγια και παλιά μοναστήρια, γκρεμοί που κόβουν την ανάσα, ελαιώνες και εξωτικά δάση με φοίνικες.
Πόλεις και χωριουδάκια. Κόσμος που σε παρασύρει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να γλεντήσεις αλα κρητικά... ταυτόχρονα όμως και μια απέραντη σιωπή λες και είσαι μόνος στη γη  όταν το έχεις ανάγκη. Αυτή είναι η μαγευτική Κρήτη. Ένας τόπος με την άγρια, φυσική ομορφιά μιας γυναίκας που δεν μπορεί κανείς να τιθασεύσει. 




Η Κρήτη είναι ένα τόπος με τέτοια ιστορία και με τέτοια αντανάκλαση που μοιάζει να έχει συγχωνεύσει το χθές, το σήμερα και το αύριο σ' ένα αδιάσπαστο πυρήνα ζωής. Η τεχνολογία μέσω του internet και τις ιστοσελίδας

( ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ )
( www.kritipoliskaixoria.gr )

δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Κρητικούς να δουν το χωριό τους, τα μέρη που μεγάλωσαν να γνωρίσουν την Κρήτη μέσα από ιστορικές αναδρομές, αλλά και να φέρει πιο κοντά όλους αυτούς που είναι εκτός Κρήτης και νιώθουν την πατρίδα τους...  
δίπλα τους.


Το ( ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ) επιχείρησε να ταυτίσει το όνομα του στην πράξη, με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις πόλεις της Κρήτης αλλά και από τα χωριά της. με λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία, ιστορικές αναφορές συνεντεύξεις, αλλά και καθημερινά νέα.



Οι κάτοικοι της Κρήτης ειναι γνωστοί για τον ιδιόμορφο χαρακτήρα τους. Αγαπούν τους ξένους, είναι άνθρωποι ευχάριστοι, πρόσχαροι και φιλόξενοι.Όπως μαρτυρά και η ένδοξη πολυτάραχη ιστορία τους, διακατέχονται από μια έντονη επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία που αντανακλάται σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής τους ζωής.


Ο έντονος χαρακτήρας τους σε συνδυασμό με τους στενούς συγγενικούς δεσμούς, που διατηρούν αναλλοίωτους, τους οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολικές ίσως εκδηλώσεις.


Σκοπός μας η συλλογή και αποτύπωση φωτογραφιών και μαρτυριών ανθρώπων που πέρασαν απο την Κρήτη και με το έργο τους άφησαν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία αυτού του τόπου. αλλά και τις καθημερινοτητας ανθρώπων, που πιθανόν βρίσκονται στην διπλανή μας πόρτα και κινούνται απαρατήρητοι.



Στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ αρθογραφούν Ανθρωποι που με το μεράκι τους , την αγάπη τους για τον τόπο μας και την φαντασία τους ξετυλίγουν άγνωστες και διαφορετικές πλευρές της Κρήτης απο το παρελθόν αλλά και απο το σήμερα.



Ο Νίκος Ψιλάκης, Ο Δημήτρης Σάββας, ο Γιώργος Αυγουστινάκης, Κωστής Λαγουδιανάκης, ο Αντώνης Γενναράκης, ο Κωστής Μουδάτσος,  η Ζωή Δικταίου, η Ειρήνη Καλαιτζάκη,  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........