Η ιστορία των ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου

 Το λεωφορείο σαν συγκοινωνιακό μέσο στην Δυτική Κρήτη ξεκίνησε από το 1927. Στην αρχή υπήρχε υποτυπώδης εξυπηρέτηση με τα πρώτα χειροποίητα λεωφορεία, εκείνης της εποχής.


Η ανάγκη για ουσιαστική βελτίωση υπηρεσιών, και η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, υπέβαλε την θέσπιση νομικών διατάξεων και έτσι άρχισαν να λειτουργούν με διάφορες μορφές μέχρι και το 1952 όπου με Νομοθετικό διάταγμα ιδρύθηκε το Νομαρχιακό ΚΤΕΛ και το 1973 υπήρξε η ουσιαστική αρχή λειτουργίας του ΚΤΕΛ με την σημερινή του μορφή.










Επιτελώντας κοινωνικό έργο, μεταφέροντας με μειωμένα εισιτήρια τους πολύτεκνους, τους μαθητές από και προς τα σχολεία τους, καλύπτοντας και τα πιό δυσπρόσιτα χωριά των Νομών μας , Χειμώνα  - Καλοκαίρι, επεκτείναμε τα δρομολόγια μας και προς την Ηπειρωτική Ελλάδα με δύο νέους προορισμούς όπου σπουδάζουν και εργάζονται συντοπίτες μας: την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, με σταθμούς σε όλες τις ενδιάμεσες μεγάλες πόλεις των παραπάνω προορισμών.



Τα ΚΤΕΛ λειτούργησαν με βάση του Νόμου 102/73. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και  υπάρχουν μέτοχοι οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τα λεωφορεία.




Ο στόλος της εταιρείας μας αποτελείται από 244 λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας τα οποία πληρούν τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλούς και άνετης μεταφοράς των πελατών μας και των αποσκευών τους. 


Δίνουμε μεγάλη βάση στην καθαριότητα, εσωτερικά και εξωτερικά των οχημάτων μας, όπως επίσης και στην γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών με ηλεκτρονικό εξοπλισμό έκδοσης εισιτηρίων, τον οποίο διαθέτουν όλα μας τα οχήματα. 


Ο στόλος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου ΑΕ εκτός από τα λεωφορεία, διαθέτει και 19 λεωφορεία φυσαρμόνικες που αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην μεταφορά των πελατών μας στους προορισμούς με μεγαλύτερη κίνηση όπως επίσης και 77 mini bus  μικρά και 148 μεγαλύτερα λεωφορεία (50 θέσεων). 



Όλα τα οχήματα του στόλου μας είναι εξοπλισμένα με το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα εντοπισμού GPS, ώστε να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε θέση να γνωρίζουμε την πορεία του οχήματος, την ακριβή του θέση, και να μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια την ημερομηνία και ώρα άφιξης στον προορισμό του. 


Πριν από κάθε δρομολόγιο όλα τα οχήματα υφίστανται υποχρεωτικά τεχνικό έλεγχο, ο οποίος διεξάγεται πρωτίστως για την ασφάλεια των πελατών μας και για την καλή και ομαλή λειτουργία του οχήματος.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........