Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

 -Μιχάλης Τζανάκης – Έτσι, ξαφνικά…

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο Μιχάλης Τζανάκης, με μία κατάθεση ψυχής, φέρνει στο φως την εμπειρία του ανθρώπου που μάχεται με τον καρκίνο. Βασισμένο στη δική του βιωματική εμπειρία, το βιβλίο συγκλονίζει με την αλήθεια του και με τη δύναμη που αναδύεται μέσα από τις σελίδες του. Ο συγγραφέας μας χαρίζει ένα πραγματικό έργο ζωής, το οποίο – εκτός από τη λογοτεχνική του αξία – ενισχύει και στηρίζει την ψυχική μας ανθεκτικότητα.


Ο Μιχάλης Τζανάκης σπούδασε φιλολογία και εργάζεται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως διοικητικός υπάλληλος. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με δημοσιευμένα άρθρα, χρονογραφήματα, αλλά και κριτικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκαεπτά έργα του και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.


-Ελένη Καβαζίδου – Χοροκινησιοθεραπεία
Βασικές έννοιες – Μεθοδολογία – Ασκησιολόγιο

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Η Χοροκινησιοθεραπεία αφορά την ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, προκειμένου το άτομο να εκφραστεί δημιουργικά και να εμπλακεί σε μία εσωτερική διεργασία συναισθηματικής, φυσικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης. 


Το βιβλίο παρουσιάζει συνοπτικά τις βασικές έννοιες και τη μεθοδολογία της Χοροκινησιοθεραπείας και εισάγει κάθε ενδιαφερόμενο στα μυστικά της. Εντοπίζει επίσης τα σημεία κλειδιά που αφορούν και τους Χοροθεραπευτές, ενώ προσφέρει ένα ενδεικτικό ασκησιολόγιο. Η συγγραφέας, με πλούσια εμπειρία στον χώρο και έχοντας μελετήσει το γνωστικό της αντικείμενο σε βάθος, μπορεί και απλοποιεί έννοιες και τεχνικές, έτσι που κάθε αναγνώστης να μπορεί να τις προσεγγίσει.


Η Ελένη Καβαζίδου είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο της Χοροκινησιοθεραπείας και της Διατροφικής Συμπεριφοράς. Έχει αποκτήσει επάρκεια στη Νοηματική Γλώσσα. Παρουσίασε έρευνές της σε Διεπιστημονικά Συμπόσια και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών. Υπήρξε στέλεχος της συντονιστικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεολαίας Κωφών και Ακουόντων καθώς και του αντίστοιχου Ευρωμεσογειακού, ενώ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Τμήματος Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί εν Ροή». Μετεκπαιδεύτηκε στην αξιοποίηση διαφόρων τεχνικών θεραπευτικής γυμναστικής, φυσικής άσκησης, εναλλακτικής θεραπείας, συστημάτων χορού, εφαρμογών θεατρικού παιχνιδιού και εναλλακτικού θεάτρου.


-Ραδάμανθυς – Τεύχος 10 «Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη»
Κυκλοφορεί το 10ο τεύχος του περιοδικού των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή.

Γράφουν οι: Ιωάννης Βολανάκης, Αθανάσιος Γάκης, Κατερίνα Γιαννίκη, Άννα Καλλιβρετάκη, Ελένη Καποκάκη, Αργυρώ Λουλαδάκη, Αγγελική Μπεμπλιδάκη, Φωτεινή Μπομπολάκη, Ελένη Πατηνιωτάκη, Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, Χρήστος Ε. Συννεφάκης, Μιχάλης Τζανάκης, Χρήστος Τσαντής, Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Μιχάλης Μαραγκάκης, Κατερίνα Φραγκάκη, Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, Δανάη Χορομίδου Ανδρομάχη Χουρδάκη, Ελένη Ψαραδάκη.



Γεωργίου Ξέπαπα 7, 73136, ΧΑΝΙΑ
Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας - Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας
Τηλ. επικοινωνίας 6983 091058

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........