Κορνάρεια 2024 στην Σητεία με πλούσιες εκδηλώσεις



 Τετάρτη 29 Μαΐου Εκδήλωση Λυκείου Ελληνίδων Σητείας Μουσικοχορευτική εκδήλωση Άλσος Χλουβεράκη Ώρα έναρξης : 7.00 μ.μ. Μαθητικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων θα ταξιδέψουν τους θεατές μέσα από τους χορούς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για να καταλήξει στο κρητικό γλέντι και στους χορούς της Ανατολικής Κρήτης Παρουσιάζονται χοροί από τρεις περιφέρειες της Ελλάδας με την ποιότητα που το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας φροντίζει να έχει στην ανάδειξη των παραδοσιακών χορών Διοργάνωση: Λύκειο Ελληνίδων Σητείας Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου – Δήμος Σητείας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 Σάββατο 1 Ιουνίου 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Δημιουργίας και δράσης "Τα Παιδία Παίζει" 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας Ώρα έναρξης : 5.00 μ.μ. Το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Δημιουργίας και δράσης "Τα Παιδία Παίζει" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, με πάρα πολλές υπέροχες δράσεις, για όλα τα παιδιά της πόλης μας !!! Σας περιμένουμε όλους μικρούς μεγάλους για ένα αξέχαστο απόγευμα !!! Ώρα έναρξης : 5.00 μ.μ. Διοργάνωση: Εκπαιδευτική Κοινότητα 2ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας Δήμος Σητείας Παρασκευή 7 Ιουνίου - 


Παρασκευή 14 Ιουνίου Έκθεση Φωτογραφίας Μάρκου Αγιαννιωτάκη Ισόγειο Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Ωράριο έκθεσης18:00 - 21:00 Διοργάνωση; Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο 8 Ιουνίου2024 «Βραδιές γειτονιάς» Παρουσίαση βιβλίου Μουσικές παρέες Πεζόδρομος Φουνταλίδου Τεχνοχώρος Δήμου Σητείας Ώρα 9μ.μ. Παρουσίαση βιβλίου Νικόλαος Σπανάκης «θαμμένος στην Γη του Ονείρου» “Στιγμές μαρτυρίου και φυγής από την πραγματικότητα Προετοιμάστηκες για το μεγάλο ταξίδι; Τι πράγματα πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να κουβαλήσεις,να στριμώξεις στη βαλίτσα των αναμνήσεων;” Ο Νικόλαος Σπανάκης είναι γνωστός στο ελληνικό undergroundμε πολλά δημιουργικά μουσικάproject, αλλά εδώπαρουσιάζει την πρώτη του ποιητική συλλογή (ψήγματα της οποίας έχουν έρθει στο φως μέσα από τη μουσική του)σε μια καλαίσθητη έκδοση με σκίτσα των Νικόλαου Σταυριδάκη και Γεώργιου Γύζη. 


Πρόκειται για μια συλλογή ποιημάτων που διατρέχουν μια πορεία είκοσι χρόνων, μια προσπάθεια ίασης μέσα από τη δημιουργικότητα απέναντι(ή παρέα)με το σκοτάδι. Τα συναισθήματα φόβου και αγωνίας ντύνουν τις λέξεις που αφορούν μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικούς ρόλους που μας τυλίγουν ασφυκτικά και το αποτέλεσμα εδώ είναι η μετουσίωση σε ποιητικό βάλσαμο.


 Παρουσίαση Νικόλαος Σπανάκης Αφήγηση-Διάλογοι Θεατρική ομάδα Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας Μουσικές παρέες Χατζηδάκη Ελπίδα - Μπιζανάκης Χάρης Τάσος Τσιχουρίδης- Ράνια Φραγκούλη Νικολέτα Γκιόκα Κάτω απ΄ το φως των αστεριών… Ας ανοίξουμε λοιπόν την βαλίτσα των αναμνήσεων… γεμάτη ονείρου πένες.. και ας αρχίσει το ταξίδι… Οργάνωση Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας- Δήμος Σητείας Είσοδος Ελεύθερη (Κινητό μπαρ με διάθεση ποτού) 


 Τρίτη 11 Ιουνίου Θεατρική παράσταση 1 ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας "Γιατί ήμουν γυναίκα..." Άλσος Χλουβεράκη Ώρα έναρξης : 8.30 μ.μ. Τα τμήματα ΖΕΠ- ΕΝΤΑΞΗΣ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση "Γιατί ήμουν γυναίκα..." με δικό τους σενάριο και σκηνοθεσία. Το έργο πραγματεύεται τον γυναικείο ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της βίας και τα έμφυλα στερεότυπα. Διοργάνωση 1ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας Δήμος Σητείας Είσοδος 2 ευρώ 


Τετάρτη 12 Ιουνίου Tres Court International Film Festival Ταινίες μικρού μήκους Προαύλιο: Κ.Δ.Α.Π.Α. με Α. «Δήμητρα» Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 - 21:00 στα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο, την Σητεία, στο Ρέθυμνο Άγιο Νικόλαο, Νέα Μάκρη, Σαμοθράκη και Σάμο θα απολαύσουμε το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου! Θα παρασυρθούμε σ' ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, αναδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 60 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού! 


Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival. Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. 


Στην φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες. Στο Διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες στα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα -τα τελευταία χρόνια - σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. 


Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας. Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας - Θέατρο Σητείας - Δήμος Σητείας Συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


 Τετάρτη 12 Ιουνίου «Τεχνών Δρώμενα» «Ο πόλεμος των γενεών» (Θεατρική Παράσταση) «Μονοδιάλογοι» (Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους) Προαύλιο: 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας Ώρα έναρξης : 7.00 μ.μ. «Τεχνών Δρώμενα» Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας θα παρουσιάσουν ένα σύνολο καλλιτεχνικών δρώμενων που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 


Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Ο πόλεμος των γενεών», ενώ οι μαθητές/τριες των Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων που είναι μέλη της Κινηματογραφικής – Θεατρικής Λέσχης του σχολείου μας θα επιμεληθούν την προβολή της ταινίας μικρού μήκους την οποία έχουν εξολοκλήρου δημιουργήσει και την παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου «Μονοδιάλογοι» που είναι στηριγμένο σε δικά τους κείμενα για τα θέματα που τους απασχολούν. Διοργάνωση 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας Δήμος Σητείας Είσοδος ελεύθερη. 


Πέμπτη 13 Ιουνίου Μουσικοχορευτική Συνάντηση « Άλικο το χρώμα της ψυχής» «Ο πολιτισμός ενώνει το Λασίθι» Αλιευτικό καταφύγιο Παχιάς Άμμου Ώρα 8.00 μ.μ. « Άλικο το χρώμα της ψυχής» Μία μουσική – χορευτική εκδήλωση με αιγαιοπελαγίτικους σκοπούς και τραγούδια. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι εκπαιδευόμενοι κρουστών του προγράμματος «Η Τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση, Η Μουσική στην Κοινότητα» των τριών πόλεων με παράλληλη συμμετοχή Λυκείων Ελληνίδων και άλλων χορευτικών συγκροτημάτων και μουσικών σχημάτων. 


Μία συλλογική προσπάθεια των Δήμων του νομού Λασιθίου στον τομέα του πολιτισμού. Μία συνεργασία που ξεκινά με τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με απώτερο στόχο την προβολή του τόπου μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Η μοναδική ιστορία του κάθε κομματιού του Λασιθιού , με τις ομοιότητες και τις διαφορές του. 


Η ιστορία ενός νομού, που για πρώτη φορά ενώνεται και δημιουργεί. Μουσική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Αιμοδοσία Με αναφορά για τις δράσεις ευαισθητοποίησης για την Αιμοδοσία Διοργάνωση Δήμοι: Οροπεδίου Λασιθίου Αγίου Νικολάου Ιεράπετρας Σητείας Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Είσοδος Ελεύθερη 


 Παρασκευή Σάββατο 14 – 15 Ιουνίου2024 Μουσική Παράσταση Αφιέρωμα στον Χατζηδάκη Χορός με τη Σκιά Του ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΖΑΡΜΑ ΏΡΑ 9.00 Μ.Μ. Χορός με τη Σκιά Του... 15 Ιουνίου 1994 –15 Ιουνίου 2024 Τριάντα χρόνια σιωπής... Τριάντα χρόνια απουσίας… Στις 15 Ιουνίου 1994 ο Μάνος Χατζιδάκις, ο αέρινος ποιητής της μουσικής, ο αιώνιος έφηβος με το ατίθασο πνεύμα, σιωπά. Η κληρονομιά του ανεκτίμητη. Μία μουσική ποίηση που αγγίζει την ψυχή, τη γεμίζει με εικόνες και νοήματα, με μελωδίες που υμνούν τον έρωτα, την ελπίδα, τη χαρά της ζωής, τη θλίψη, τον αποχωρισμό, την απουσία. 


Τριάντα χρόνια μετά, η φωνή του Χατζιδάκι σιωπηλή, η μουσική του όμως ηχεί πιο δυνατή από ποτέ. Σε κάθε στίχο, σε κάθε νότα, ζωντανεύει η αθάνατη ψυχή του. Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη, μια βραδιά γεμάτη μελωδίες, στίχους και αναμνήσεις, από τους μαθητές της ΣΤ΄ και της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Σητείας. Μια βραδιά για να τιμήσουμε τη μνήμη του και να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της τέχνης του. Ένα μουσικό ταξίδι, ένας χορός με τη σκιά του Μάνου Χατζιδάκι. Διοργάνωση Γ΄ Δημοτικό Σχολέιο Σητείας Δήμος Σητείας Είσοδος 5 ευρώ 


 Κυριακή 16 Ιουνίου Γιόγκα με την Αφροδίτη Σκίνερ Παραλία Σητείας Ώρα 6.00 μ.μ.. έως 8.00 μ.μ. Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Yoga (21 Ioυνίου) Τι είναι η Γιόγκα. Για ενήλικες και παιδιά. Πρόγραμμα : *18.00 Συνάντηση στη παραλία *18.15 - 18.45 Μάθημα Γιόγκα για παιδιά (ηλικίες από Δημοτικό και πάνω ) Λίγα λόγια για τη γιόγκα Πρακτική Asana - Σωματικές Στάσεις - Ασκήσεις Pranayama - Ασκήσεις αναπνοής *19.00 Σύντομη ενημέρωση για την Ιστορία/Φιλοσοφία της Yoga και τα Οφέλη της *19.10-20.00 Πρακτική Asana - Σωματικές Στάσεις - Ασκήσεις Pranayama - Άσκηση αναπνοής - Συγκέντρωση Shavasana - Χαλάρωση Τι θα χρειαστούν οι ασκούμενοι: · Στρωματάκι ή έστω μια μεγάλη πετσέτα · Ζακέτα ή κάτι να σκεπαστούν για τη Χαλάρωση · Αν επιθυμούν το νερό τους Διοργάνωση: Αφροδίτη Σκίνερ - Δήμος Σητείας Είσοδος ελεύθερη 


 17-23 Ιουνίου Έκθεση Ζωγραφικής Παρουσίαση βιβλίου Το δώρο των πουλιών Δήμητρα Ψυχογυιού Στέγη Β.Κορνάρος Ώρα 7.00 – 9.00 μ.μ. Το δώρο των πουλιών Ένα πέρσικο λαϊκό παραμύθι Σε έναν τόπο μακρινό, στην άκρη μιας ερήμου, ζουν δύο φίλοι αγαπημένοι με τα παιδιά τους. Η ζωή κυλάει ήσυχα κι απλά, μέχρι τη στιγμή που μια ξηρασία ανατρέπει τα πάντα. Ο Καρέν, ο γιος του βοσκού, ξεκινάει ένα ταξίδι για να φέρει ξανά τη ζωή στον τόπο τους κι έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση. Ένα παραμύθι ύμνος στη φιλία, την αλληλεγγύη και την ανταπόδοση της καλοσύνης. 


Η απόδοση του κειμένου και οι ζωγραφιές είναι της Δήμητρας Ψυχογυιού. Βρήκα αυτή την ιστορία, γραμμένη στα αγγλικά, σε ένα παλαιοπωλείο και συγκλονίστηκα. Έπειτα αναρωτήθηκα γιατί ένα απλό λαϊκό παραμύθι με άγγιξε τόσο βαθειά. Η απάντηση ήρθε άμεσα. Βρήκα τον εαυτό μου μέσα στη φιλία του γεωργού και του βοσκού που είναι τόσο δυνατή. Δήμητρα Ψυχογυιού. Το παραδοσιακό παραμύθι “το δώρο των πουλιών” σε απόδοση της Δήμητρας Ψυχογυιού, ανήκει στις λαϊκές ιστορίες του Ιράν, με πλούσια μηνύματα αγάπης και καλοσύνης και τα διδάγματα που μπορούμε να πάρουμε από τους απλούς ανθρώπους, που με αξιοπρέπεια και με γνώμονα πάντα την αγάπη, δίνουν προτεραιότητα στις ηθικές αξίες και το σεβασμό. 


Το παραμύθι χάνεται στα βάθη του χρόνου και περνάει από γενιά σε γενιά με διαφορετικά στοιχεία, διαφορετικούς πρωταγωνιστές και διαφορετικούς συμβολισμούς και μηνύματα. “Κάνε το καλό και ρίξτο στον Τίγρη ποταμό! Να είσαι σίγουρος ότι ο Θεός θα σου το ανταποδώσει στην ερημιά!” - Αλί Καρατζί Καθηγητής Περσικής Γλώσσας Διοργάνωση Στέγη Β. Κορνάρος Είσοδος Ελεύθερη 


 Τετάρτη 19 Ιουνίου2024 Θεατρική παράσταση Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας «Ιστός» Το Κιόσκι Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.30 μ.μ. Μια παραγωγή του συλλόγου Δίκτυο Αλληλεγγύης και Προώθησης Κοινωνικής Οικονομίας «Ιστός» Λίγα λόγια για το έργο… Ο σεναριογράφος Έλιοτ Νας πέφτει θύμα εκβιασμού και έχει δύο επιλογές: Να πληρώνει τον εκβιαστή σε όλη του τη ζωή υπό τον φόβο του εκβιασμού ή ... να τον καθαρίσει. Συντελεστές παράστασης: Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαννίδης - Βοηθός σκηνοθεσίας: Νίκος Νικολουδάκης. 


Σκηνικά: Ειρήνη Μαρκοπούλου - Ιωάννα Νταντή - Φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης Ενδυματολογία: Κατερίνα Κονταξάκη - Μουσική επιμέλεια: Νίκος Νικολουδάκης Κομμώσεις: Λίτσα Γαρεφαλάκη - Υποβολέας: Χριστιάνα Αρβανιτάκη Αφίσα - πρόγραμμα: Ειρήνη Μαρκοπούλου - Βοηθοί παραγωγής: Καλή Χριστοδουλοπούλου - Έλλη Γιαννίδη Φωτογραφίες: Σωκράτης Νικητίδης - Ραδιοφωνικό σποτ: Μιχάλης Ζαμπετάκης Εκτύπωση προγράμματος: Τυπογραφείο Α/φων Σκοκάκη - Εκτύπωση Αφισών και Μπάνερ: Fritzyart Παραγωγή: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ» Παίζουν οι Ηθοποιοί (Με σειρά εμφάνισης): Μαυρικάκης Κωστής: Χάρλοου Έντισον (Εισαγγελέας, γείτονας του Ελιοτ) Καπετανάκη Μαρία: Ματίλντα (Υπηρέτρια στο σπίτι του Έλιοτ και της Νελ) Γιαννίδης Δημήτρης: Έλιοτ Νας (Σεναριογράφος αστυνομικών σίριαλ) Τροχοπούλου Μαρία: Νελ Νας (Ηθοποιός, σύζυγος του Έλιοτ) Κανακάρη Βάσω: Κυρία Τσάντλερ (Μεσίτρια) Στρατάκης Γιώργος: Τσάρλι Θόρπ (Εργολάβος οικοδομών) Βαρδάκη Ειρήνη: Δούκισσα (Κακοποιός) Βασιλάκη Βούλα : Λουίζα Ντε Πίνα (Κακοποιός) Παπανικολάου Σωτήρης: Δόκτορ Γουάϊνερ (Ιατροδικαστής) Μπαλοθιάρης Μανώλης : Τζένγκινς (Επιθεωρητής αστυνομίας Είσοδος 8 ε και 5ε μειωμένο Διοργάνωση: Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας – Δήμος Σητείας 


 Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 21-22 -23 Ιουνίου Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας Φεστιβάλ Άλσος Χλουβεράκη «Το σπίτι μας στην πένα, γιατί είναι μόνο ένα» Prο-festival Κεντρική πλατεία Σητείας Η ομάδα διοργάνωσης του Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την διοργάνωση του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ με τίτλο: «Το σπίτι μας στην πένα, γιατί είναι μόνο ένα» 


Παρασκευή 21 Ιουνίου pro-festival κεντρική πλατεία Σητείας ● Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου φεστιβάλ στο Πάρκο Χλουβεράκη Ποικίλες δράσεις για παιδιά και εφήβους Βραδινές εκδηλώσεις (κουκλοθέατρο, παιδική συναυλία κ.α.) Σκοπός του φεστιβάλ - εκτός από την ψυχαγωγία των παιδιών - είναι να ενισχύσει την δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας του πλανήτη, το οποίο είναι και το φετινό μας σύνθημα. 


Περισσότερες πληροφορίες: Facebook Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας - Children's Festival of Sitia Instagram paidiko.festival.sitias Η συμμετοχή των παιδιών σε όλες τις δράσεις - εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Είσοδος Ελεύθερη Διοργάνωση Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας - Δήμος Σητείας- Λύκειο Ελληνίδων Σητείας- Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 


Σάββατο 22 Ιουνίου Αργεντίνικο Τάνγκο Μαρία Μαραγκάκη Guillermo Torrens Κεντρική Πλατεία Θεωρείο Ώρα 9.00 μ.μ. Τη μαγεία του αυθεντικού Αργεντίνικου Ταγκό θα φέρουν στη Σητεία και φέτος το καλοκαίρι οι επαγγελματίες χορευτές Guillermo Torrens από την Αργεντινή και Μαρία Μαραγκάκη. 12η χρονιά διοργάνωσης εκδηλώσεων Αργεντίνικου τανγκό στη Σητεία η οποία αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας και του στόχου τους να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και διάδοση του χορού στη Σητεία και την ευρύτερη περιοχή. Μετά από πολλά χρόνια καριέρας αποκλειστικά στο εξωτερικό, ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και στην Ελλάδα (με την επωνυμία El Tango de Erotokritos) προσφέροντας δωρεάν εβδομαδιαία μαθήματα Αργεντίνικου Ταγνκό και μηνιαία μαθήματα με μιλόνγκα (κοινωνικός χορός) (www.tangomelodia.com). 


Όπως κάθε χρόνο θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της Λατινικής Αμερικής γεμίζοντας την πόλη μας με ήχους και εικόνες του αυθεντικού Αργεντίνικου Τανγκό. Σε μία μαγευτική βραδιά, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, διεθνώς καταξιωμένοι αναγνωρισμένοι χορευτές του χώρου θα δώσουν παράσταση Αργεντίνικου τανγκό στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Η βραδιά αποτελεί μέρος του προγράμματος «Τανγκό Διακοπές» το οποίο συμπεριλαμβάνει σεμινάρια και κοινωνικό χορό με μαθητές από το εξωτερικό. 


Ο χορός και η μουσική θα συνεχιστούν με μιλόνγκα (τάνγκο πάρτυ) , όπου χορευτές από τη Σητεία, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα συναντηθούν για να απολαύσουν και να μοιραστούν χορευτικές στιγμές μεταξύ τους, αλλά και με τον κόσμο που θα παραβρίσκεται ως θεατής. Χορευτές: Guillermo Torrens (Αργεντινή) Alexandra Wood (Ην. Βασίλειο) Diomar Giraldo Escobar (Κολομβία) Μαρία Μαραγκάκη (Ελλάδα) Οργάνωση Μαρία Μαραγκάκη - Guillermo Torrens - Δήμος Σητείας Είσοδος: Ελεύθερη


 Τετάρτη 26 Ιουνίου Μουσικοχορευτική εκδήλωση Παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών Σχολή παραδοσιακών χορών Μαυρόκωστα και Κρητών Ρίζες Άλσος Χλουβεράκη Ώρα Προσέλευσης 8.00μ.μ Ώρα έναρξης : 8.30 μ.μ Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σητείας "ΚΡΗΤΩΝ Ρίζες" σε συνεργασία με τις ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ με μεγάλη χαρά διοργανώνουν & παρουσιάζουν την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων χορευτών... Η εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα και η δικαίωση μιας ετήσιας χορευτικής προσπάθειας που ευελπιστούμε να απολαύσουμε όλοι... 


Μαζί μας θα είναι το μουσικό συγκρότημα του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ : ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : (Λύρα-Τραγούδι) ΚΑΚΕΠΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ : (Λύρα) ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : (Νταούλι-Τραγούδι) ΦΕΤΟΚΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ : (Λαούτο) ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Άλσος Χλουβεράκη ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 20.00 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 20.30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ Κουπόνι Ενίσχυσης 2 ΕΥΡΩ Διοργάνωση Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σητείας "ΚΡΗΤΩΝ Ρίζες" - Δήμος Σητείας Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Λασιθιόυ 


 Πέμπτη 27 Ιουνίου2024 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βαν της Δράσης» Έλα πλατεΐτσα... Παίζεται μπαλίτσα! Κεντρική πλατεία (Θεωρείο) 17:00- 20:30 Ομάδα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) «Βαν τη Δράσης» Αθλοπαιδείες και παιχνίδια. Αθλητικά παιχνίδια και αθλητικά τουρνουά με μπάλες. Μαζευόμαστε, γινόμαστε μικρές ομάδες και παίζουμε στα τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κοκ καθώς και στα ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια με μπάλες μέχρι να την ιδρώσουμε για τα καλά τη φανέλα. Είσοδος Ελεύθερη Διοργάνωση «Βαν της Δράσης» - Δήμος Σητείας 


Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 28-29-30 Ιουνίου Φεστιβάλ ΔΙΚΤΥΝΑ Ενετεικά Τείχη Πεζόδρομος Πάπιες ΩΡΑ 8 μ.μ. 

Το σωματείο με την επωνυμία ¨Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα, διεξάγει από το 2018 άρτια και με πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών μία ξεχωριστή γιορτή Παράδοσης, Τεχνών και Πολιτισμού στην πόλη μας. Υποστηρικτές: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρεια Κρήτης , Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου , Δήμος Σητείας, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας Εθελοντές. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμιναριακά εργαστήρια, εκθέσεις και παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με σκοπό την διατήρηση και διάσωση εθίμων αλλά και την ανάδειξη της Σητειακής Διατροφικής Κουλτούρας. 


Περιλαμβάνει: Παρουσίαση τεχνών: κεντητικής ( Τερζίδικη Τέχνη– κατασκευή παραδοσιακής κρητικής ενδυμασίας), υφαντικής , καλαθοπλεκτικής, αγγειοπλαστική, παραδοσιακού κοσμήματος. - Παρουσίαση απόσταξης κρητικής ρακής (Καζάνεμα). - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή: Σχολή Χορού ¨Ακρήτες¨, Χορευτικός Σύλλογος Αράπιτσα, Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυράκη, κα. Μουσικοί: Σκορδαλός Γιώργος, Ψαράκης Γιώργος ,Σπυριδάκης Μιχάλης, Αναστασιάδη Ειρήνη, Λιναρδάκης Γιάννης κα. - Παραδοσιακές συνταγές & προϊόντα με δωρεάν κέρασμα για το κοινό, από Πολιτιστικούς Συλλόγους Βόρειου & Νότιου Άξονα με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας. - Χορευτική αλυσίδα Σητειακού Πηδηχτού , με την συμμετοχή πάνω από 100 εθελοντών , χορευτών, χοροδιδασκάλων κα. και με σκοπό την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από το χορό, καθώς και η ανάδειξη του Σητειακού Πηδηχτού .


 Σκοπός της διεξαγωγής της γιορτής Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών είναι η συμβολή του Σωματείου στην μορφωτική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη των επισκεπτών και κατοίκων της πόλης μας. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ¨Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα -Δήμος Σητείας- Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Λασιθιόυ Κουπόνι Ενίσχυσης 5 ευρώ 



 Σάββατο 29 Ιουνίου Γιορτή Νερού Πηγή Ζάκρου ΩΡΑ 9 μ.μ.. ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΡΟΥ – ΖΑΚΡΟΣ 2024 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου διοργανώνει και φέτος την ετήσια Γιορτή νερού το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 , στην όμορφη πηγή της Ζάκρου .Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε παραδοσιακά προϊόντα ,προερχόμενα κυρίως από ντόπιους παραγωγούς. Συντροφιά θα μας κρατήσει το συγκρότημα των : Νίκος Αυγουστινάκης (λύρα και πνευστά), Νίκος Δοξαστακης(μαντολίνο) Γιάννης Ανδριανάκης (λαούτο) Μάνος Τζωρτζάκης (λαούτο) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου Σάββατο 29 Ιουνίου έως Παρασκευή 5 Ιουλίου 4ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρύδι Σητείας 4ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεώτοπους και την Αειφορία «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας» Στο Κέντρο ενημέρωσης του παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO στο Καρύδι και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου με θέμα: «Ειρήνη δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί» «Προαγωγή ειρηνικών κοινωνιών, χωρίς αποκλεισμούς, για μια βιώσιμη ανάπτυξη με δικαιοσύνη για όλους/ες, μέσα από αποτελεσματικούς, υπευθύνους και συμμετοχικούς θεσμούς. 


Η Περίπτωση του Γεωπάρκου Σητείας» Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. - Εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από τους επιστημονικούς συνεργάτες και συνεργαζόμενους φορείς του Γεωπάρκου Σητείας - Γεω-διαδρομές και πεζοπορίες σε γεωτόπους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος - Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους - Σπήλαιο-κατάβαση - Συνδιάσκεψη με τοπικούς φορείς και ειδικούς σε θέματα που άπτονται της εκτίμησης περιβαλλοντικών κινδύνων - Παρακολούθηση παραστάσεων (θεάτρου φόρουμ, θεάτρου ντοκουμέντο) και θεματικών εκδηλώσεων Οργάνωση: Δήμος Σητείας - Μ.Α.Δ.Ε.Σ. - Ο.Α.Σ. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Δευτέρα 1 Ιουλίου Show Ανιματερ και παιχνίδια. "Ήρωες της Ντίσνευ" Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 7.30 μ.μ. Ένα υπέροχο Show ετοιμάζουν να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους οι αγαπημένοι σας Ένα υπέροχο Show με ολοκαίνουργιους ήρωες!!! Ανιματέρ, Παιχνίδια,Σαπουνόφουσκες!!! Ελάτε να δείτε: Από τους "Avengers " Το Ρομπότ Iron man..... Τον Spiderman..... Τον Hulk .... Τον Captain America...... Τον Black panther ....... Το Ρομπότ Optimus των transformers....... Από τους ήρωες κινουμένων σχεδίων: Τον Μίκυ & την Μίνι να χορεύουν με τα παιδιά.... Την Γκάμπι & την Πάντι στο μαγικό κουκλόσπιτο... Την Μπλούι & την Μπίνγκο να κάνουν θραύση.... Την Μπάρμπι να ξεσηκώνει μικρούς & μεγάλους... Τα Χελωνονιντζάκια να παίζουν καράτε... Το αυτοκίνητάκι McQueen ....... Την οικογένεια της Πέππας μας.. Τους ολοκαίνουργιους Έλσα & Όλαφ μας... Τον Σβέν μας για πρώτη φορά & την Άννα μας... Προπώληση:7€ Ταμείο:9€ Σας περιμένουμε!!!! 


Τετάρτη 3 Ιουλίου Ελληνοτουρκική Συναυλία Φρούριο Καζάρμα ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Για το φετινό καλοκαίρι η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ δημιούργησε ένα μουσικό σχήμα με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από δημοτικά (λαϊκά) τραγούδια κοινά και τους δυο λαούς ( όπως τα αραμπάς περνά, Δημητρούλα ,τούρνα, καναρίνι, Χαρικλάκι, αερόπλανο θα πάρω, μια μελαχρινή κλπ ) καθώς και τραγούδια του Λοΐζου μεταφρασμένα στα τουρκικά και τραγούδια του Θεοδωράκη- Λιβανελί μεταφρασμένα στα ελληνικά. Τα τραγούδια θα τραγουδιούνται και στα ελληνικά και στα τουρκικά. 


Μία σύμπραξη Ελλήνων και Τούρκων Μουσικών υπό τη διεύθυνση του Κυριάκου Γκουβέντα με θέμα τα κοινά τραγούδια των δύο Λαών. Μία δημιουργία μουσικού σχήματος από την Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος Το Μουσικό Σχήμα αποτελείται από τέσσερις Έλληνες, τρείς Τούρκους και μία Ελληνοτουρκάλα. Το ρεπερτόριό περιλαμβάνει κοινά τραγούδια, (κυρίως δημοτικά και έντεχνα) που έχουν μεταφραστεί από την μια γλώσσα στην άλλη. Συμμετέχουν: Κυριάκος Γκουβέντας (Βιολί) Μαρία Πλουμή (Λαούτο ) Εύη Κανέλλου (Κρουστά της Ανατολής) Νίκος Ταλέας (Πλήκτρα) Μαρία Φραγκούλη (Τραγούδι) Audin Ali Fuat (Σάζι) Kourt Audin Asli, (Τραγούδι) Orman Mehmet Ali, (Κλαρίνο Φωτεινή Κοκάλα, (Κανονάκι) Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος - Δήμος Σητείας 


Πέμπτη 4 Ιουλίου Συναυλία SOMNIA PACIS Ονειρευόμενοι την ειρήνη Φρούριο Καζάρμα Ώρα 9.30 μ.μ. Παράσταση που υλοποιούν συμμετέχοντες του προγράμματος '' Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση - Μουσική στην κοινότητα'' που διεξάγεται σε όλη την Κρήτη τα τελευταία επτά χρόνια από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με ένα μουσικό σύνολο εκλεκτών επαγγελματιών μουσικών. Οι μουσικοί διερευνούν τη χρήση της φωνής και τη διαδικασία του τραγουδιού. Αξιοποιούνται τεχνικές πολυφωνικού τραγουδιού μέσω του βιώματος και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να τοποθετούν σωστά το σώμα και τη φωνή, να αυτοσχεδιάζουν και να τραγουδούν, παίζοντας ρυθμικά μοτίβα με το σώμα και χαμηλόφωνα κρουστά μουσικά όργανα. 


 Για το εν λόγω έργο οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν με τους μουσικοσυνθέτες Ανδρέα Παραγιουδάκη και Γιάννη Παπατζανή. Πάνω σε πρωτότυπο μουσικό υλικό τους, οι οποίοι έχοντας στο επίκεντρο τόσο το συλλογικό, πειραματικό και πολυφωνικό τραγούδι, όσο και την πολυδιάστατη συλλογική ρυθμική πράξη, δημιουργούν ηχοχρώματα που αποσκοπούν να καλέσουν τους ακροατές σε ένα συγκινησιακό ταξίδι με δυναμικές εναλλαγές και εκφραστικά μέσα, πέρα από το κλασικό χορωδιακό και ορχηστρικό πλαίσιο. 


Το θέμα της παράστασης αντλεί έμπνευση από την παγκόσμια ανάγκη για ειρήνη και κατάπαυση κάθε είδους σύγκρουσης και βίας. Η Κρήτη, ένα μέρος που ανά τους αιώνες μετρά αναρίθμητους κατακτητές και αγώνες ελευθερίας, ένας τόπος συνεχών συγκρούσεων, γίνεται ο μουσικός “καμβάς” του έργου μας. Οι εμπειρίες μας τόσο στον χώρο της μουσικής παράδοσης της Κρήτης, όσο και στο χώρο της δυτικής μουσικής, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας μουσικής φυσιογνωμίας που δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, αλλά αντλεί υλικό από ποικίλα μουσικά είδη όπως σύγχρονη, αυτοσχεδιαστική, πειραματική, παραδοσιακή και ηλεκτρονική μουσική, υπηρετώντας έτσι τις έκτοτε εκφραστικές ανάγκες και την υλοποίηση των μουσικών ιδεών. Ονειρευόμενοι το μέλλον, επιδιώκουμε να επηρεάσουμε, να αλλάξουμε το παρόν. 


Για το χορωδιακό κείμενο επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε φράσεις που έχουν άμεση σχέση με την ειρήνη όχι μόνο στα Ελληνικά, αλλά και στις τέσσερις γλώσσες που εισήχθησαν στην Κρήτη στο πέρασμα των αιώνων με τους έκτοτε κατακτητές: Αραβικά, Λατινικά, Τούρκικα και Γερμανικά. Διοργάνωση Υπουργείο Πολιτισμού. στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για συμμετοχή στο πρόγραμμα του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2024 – Δήμος Σητείας Υποστηρικτής: Πανεπιστήμιο Κρήτης Εργαστήριο Θεάτρου-Μουσικής-Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας ΠΚ ΟΑΣ- Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας Είσοδος Ελεύθερη 


Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή 5-6-7 Ιουλίου 2024 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ Πεζόδρομος- Ενετικά τείχη – Λιμάνι Γλυφάδας Ώρα προσέλευσης:: 8.00 μ.μ. Τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ με μουσική σκηνή, έκθεση χειροποίητων προϊόντων, δράσεις στη θάλασσα και απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ και συνεργαζόμενους σταθμούς. Ήχοι και μουσικές από τον ελληνικό παραδοσιακό χώρο ανακατεμένες με σύγχρονα ακούσματα, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολής. Η μουσική σκηνή ξεκινά στις 9.00 μ.μ. 


Με τη στήριξη; ΕΛΜΕΠΑ - Ναυτικός Όμιλος Σητείας - Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σητείας Καλλιτεχνική επιμέλεια CosmosArte Γιώργος Πουλίδης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 5 Ιουλίου Χατζηφραγκέτα – Tο Γιντίκι Σάββατο 6 Ιουλίου Respiro Flamenco – Banda Entopica – Παντελής Θαλασσινός 


Κυριακή 7 Ιουλίου Στέλιος Πετράκης – Κώστας Μανωλάκης – Βασίλης Σταυρακάκης Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας- Δήμος Σητείας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας- Δημοτική Κοινότητα Σητείας Υπό την Αιγίδα Περιφέρειας Κρήτης ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Λιμεναρχείο Σητείας, Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, ΕΔΕΑΚ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσοστών Σητείας, Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας Είσοδος Ημερήσιο 6 ευρώ - Τριήμερο 15 ευρώ (Μειωμένο 4 ευρώ - Τριήμερο 10 ευρώ) Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/sitiamedfest/ http://www.sitiamedfest.gr/ 7 – 12 Ιουλίου Φεστιβάλ παράδοσης και Πολιτισμού Είδος: Παραδοσιακό φεστιβάλ Χαμέζι "Χαμέζι τα σοκάκια σου γεμάτα μαντινιάδες, ειν' από τσί βιολάτορες κι απ'τσι πολλές καντάδες" 


Mε ενθουσιασμό σας προσκαλούμε 7-12 Ιουλίου, στο Χαμέζι, στο 2ο Φεστιβάλ Χαμεζίου! Ένα πενταήμερο γεμάτο μουσική, χορό και παραδοσιακές τέχνες. Έχουμε την τιμή να διδάξουν στα μουσικά σεμινάρια οι εξαιρετικοί δάσκαλοι και μουσικοί: Κωστής Αβυσσινός (μαντολίνο), Γιάννης Λιναρδάκης (λαγούτο), Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι), Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγαρί), Χάρης Παναγιωτάκης (λύρα), Χάρης Μπάκας (κρουστά), Μανώλης Μοσχάκης (βιολί), Ανδρέας Αρβανίτης (πνευστά). Χορούς θα διδάξει ο Νίκος Ρουσάκης, με τη συμμετοχή χορευτών/-τριών του χωριού. Το εργαστήρι υφαντικής και φυσικών βαφών θα συντονίσουν οι Βενετία Γαλανάκη, Μαλαματένια Πλουμή και Αντωνία Δρετάκη. 


Η Στεφανία Χλουβεράκη και ο Θεοχάρης Κατρακάζης θα διδάξουν τεχνοτροπία και τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτού. Πέραν των εργαστηρίων, τις ημέρες του φεστιβάλ, θα διεξάγονται στο χωριό εκδηλώσεις ανοιχτές προς όλες και όλους. Το Φεστιβάλ Χαμεζίου διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Στέγης Χαμεζίου. 


Το Χαμέζι θα φιλοξενήσει στα στενά και τις αυλές του μαθήματα μουσικής, χοροδιδασκαλείο και εργαστήρι υφαντικής και φυσικών βαφών. Πέραν των εργαστηρίων, τις ημέρες του φεστιβάλ, θα διεξάγονται στο χωριό εκδηλώσεις ανοιχτές προς όλες και όλους. Καλή αντάμωση! Οργάνωση: ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΧΑΜΕΖΙΟΥ Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου - Περιφέρεια Κρήτης Πληροφορίες: https://www.hamezifestival.com/ 



 Πέμπτη 11 Ιουλίου Φεστιβάλ Κρήτης 2024 Περιφέρεια Κρήτης Συναυλία Κλασικής Κιθάρας Γιώργος Περβολαράκης solo FAFLÁGOS New*Sea*Wave vol.7_συνθέσεις Φρούριο Καζάρμα Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ. Γιώργος Περβολαράκης σόλο: FAFLÁGOS — New*Sea*Wave vol.7_συνθέσεις & ηχοτοπία για 7 θεατρικές παραστάσεις Συναυλία με κλασική κιθάρα, φωνή & ηχητικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης 2024 Οι σόλο συναυλίες του Γιώργου Περβολαράκη, τις οποίες ονομάζει FAFLÁGOS —New*Sea*Wave, αποτελούν συνολικά ένα πείραμα εν εξελίξει μέσα στον χρόνο. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης 7ης εκδοχής (vol.7) έγκειται στο ότι περιλαμβάνει αποκλειστικά πρωτότυπες συνθέσεις του και θεατρικούς ηχητικούς σχεδιασμούς (soundscapes) του ίδιου για 7 θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια και παρουσιάστηκαν στην Αυστρία αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου. 


Αποτελεί πάντα ένα πλούσιο —πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό— μουσικό ψηφιδωτό στον πυρήνα του οποίου λάμπει η κλασική κιθάρα, άλλοτε μέσα στη μοναχικότητά της από την μπαρόκ εποχή μέχρι το εύθραυστο σήμερα και άλλοτε συνδεδεμένη με εφέ ηλεκτρικής κιθάρας και πλαισιωμένη από διακριτικούς έως και πιο θορυβώδεις ηλεκτρονικούς ήχους και από τη φωνή του, με το θέατρο να αναδύεται μέσα από τη μουσικότητα και τη μουσική μέσα από τη θεατρικότητα. Ήχος & Φώτα: Δημήτρης Χατζάκης Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Σητείας Είσοδος Ελεύθερη 



 Παρασκευή 12 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση «Κλεψά να δεις» Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.15 μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων Σητείας, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Κλεψά να δεις», βασισμένη στο έργο «Η κλεψά» της συγγραφέως Ρούλας Καρνιαδάκη – Ορφανουδάκη. Σε ένα χωριό της ανατολικής Κρήτης, δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να κλεφτούν, παρά τις αντιρρήσεις των γονέων τους. 


Μέσα από μια σειρά απρόοπτων και χιουμοριστικών καταστάσεων φτάνουν στον γάμο, δίνοντας στο έργο ένα αίσιο τέλος. ΚΛΕΨΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Της Ρούλας Καρνιαδάκη - Ορφανουδάκη Διασκευή κειμένου-σκηνοθετική/μουσική επιμέλεια: Μαριλένα Παπανικολάου Θεατρική ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων Σητείας Γιάννης Κατσαβαβάκης, Ελένη Γερακιανάκη, Σταυρούλα Τσιφετάκη Κωνσταντίνος Ζερβάκης, Ραφαέλα Μανουσάκη, Νικολέτα Ζαφειράκη Γιάννης Πατρός, Γιάννης Ασφενταγάκης, Μανώλης Μπαντουβάκης Αργυρώ Περάκη, Μιχάλης Καναβάκης , Μαρία Αντώνογλου Μιχάλης Ζερβάκη,ς Χαρούλα Παθιάκη, Μαριάννα Ξενικάκη, Βάλια Κοντολαιμάκη Σκηνικά: Νικόλαος Λουμπουνάκης Κοστούμια: 


Η ομάδα Μακιγιάζ: Ραφαέλα Μανουσάκη Κατασκευή επίπλων Γενικών καθηκόντων: Μιχάλης Καναβάκης – Νικόλαος Λουμπουνάκης Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Σαρίκας Ήχος-Φως: Γιώργος Αγγελάκης και συνεργάτες Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων - Δήμος Σητείας Είσοδος 5 ευρώ Σάββατο 13 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση Ο Ηρακλής και 12 άθλοι Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 8.45 μ.μ. Το θέατρο του Βορρά και η Kollossaion Productions, παρουσιάζουν σε όλη την Ελλάδα την ιστορία του Ηρακλή! 


Ο πιο αγαπημένος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει σε μια παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώμα, μουσική, ακροβατικές χορογραφίες και εντυπωσιακά Fire Shows! Μια παράσταση, που μας θυμίζει ότι η αληθινή δύναμη είναι αυτή που έχουμε στην καρδιά κι ότι όλοι κρύβουμε έναν ήρωα μέσα μας! Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο -Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου Σκηνικά: Ιωάννα Τζάμπα Μουσική: Χαρίσιος Γκατζόφλιας Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπαπτσόγλου Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλης Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Χρηστίδης, Σμαρώ Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Ματσιαρόκος, Τερέζα Καζιτόρη, Αντώνης Καλομοιράκης, Αγγελική Δεληγιάννη, Νικόλας Μπράβος. Τιμές Εισιτηρίων: 11€ , 13€ Προπώληση εισιτηρίων:


 https://www.more.com/theater/children/theatrotouvorra/iraklis-oi-dodeka-athloi/ Διοργάνωση θέατρο του Βορρά και η Kollossaion Productions 



 Κυριακή 14 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση «Κλεψά να δεις» Αρμένοι Ώρα 9.15 μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων Σητείας, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Κλεψά να δεις», βασισμένη στο έργο «Η κλεψά» της συγγραφέως Ρούλας Καρνιαδάκη – Ορφανουδάκη. 


Σε ένα χωριό της ανατολικής Κρήτης, δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να κλεφτούν, παρά τις αντιρρήσεις των γονέων τους. Μέσα από μια σειρά απρόοπτων και χιουμοριστικών καταστάσεων φτάνουν στον γάμο, δίνοντας στο έργο ένα αίσιο τέλος. ΚΛΕΨΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Της Ρούλας Καρνιαδάκη - Ορφανουδάκη Διασκευή κειμένου-σκηνοθετική/μουσική επιμέλεια: Μαριλένα Παπανικολάου Θεατρική ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων Σητείας Γιάννης Κατσαβαβάκης, Ελένη Γερακιανάκη, Σταυρούλα Τσιφετάκη Κωνσταντίνος Ζερβάκης, Ραφαέλα Μανουσάκη, Νικολέτα Ζαφειράκη Γιάννης Πατρός, Γιάννης Ασφενταγάκης, Μανώλης Μπαντουβάκης Αργυρώ Περάκη, Μιχάλης Καναβάκης , Μαρία Αντώνογλου Μιχάλης Ζερβάκη,ς Χαρούλα Παθιάκη, Μαριάννα Ξενικάκη, Βάλια Κοντολαιμάκη Σκηνικά: Νικόλαος Λουμπουνάκης Κοστούμια: Η ομάδα Μακιγιάζ: Ραφαέλα Μανουσάκη Κατασκευή επίπλων Γενικών καθηκόντων: Μιχάλης Καναβάκης – Νικόλαος Λουμπουνάκης Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Σαρίκας Ήχος-Φως: Γιώργος Αγγελάκης και συνεργάτες Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων Είσοδος 5 ευρώ 



Κυριακή 14 Ιουλίου Συναυλία Alcatrash .Ωρα 8.30 μ.μ. Άλσος Χλουβεράκη Τα τέσσερα μέλη της μπάντας είναι ο Πέτρος Πυλαρινός (φωνή), ο Σταύρος Κωστής (κιθάρα), ο Ανδρέας Βούλγαρης (πλήκτρα) και ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος (ντραμς). Κοινός παρονομαστής στην μουσική τους πορεία είναι ο τόπος καταγωγής τους, δηλαδή η Πάτρα. «Παίζαμε σε μία μπάντα με τον Κωνσταντίνο τον ντράμερ jazz και funky μουσική και είχαμε σκεφτεί τότε πόσο ωραία θα ήταν να παίζαμε πιο εμπορικά τραγούδια, πιο trash μουσική στα live, σε πάρτι που να περνάει ο κόσμος καλά και να περνάμε και εμείς. Πήραμε τηλέφωνο και τους υπόλοιπους που τους γνωρίζαμε, συμφώνησαν και από εκεί γεννήθηκε η μπάντα. Σε αυτή την λογική. 


Στα live πάρτι, με non stop μουσική αφού είχαμε την τεχνογνωσία για να περνάμε καλά εμείς και ο κόσμος. Κουπόνι ενίσχυσης 5ε Διοργάνωση Ποταγωνιστές- Σύλλογος Φίλων Κυνηγιού Θησαυρού- Δήμος Σητείας Συνδιοργάνωση Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου- Περιφέρεια Κρήτης Καλοκαιρινά παιχνίδια Έεεε Πειρατή… το τόπι σου! Ώρα 5.30 μ.μ. Άλσος Χλουβεράκη Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 17ου κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού προγραμματίζονται τα καλοκαιρινά παιχνίδια Εεεε, πειρατή το τόπι σου 


Η διοργανώτρια ομάδα των Ποταγωνιστών προσκαλεί τις ομάδες του κρυμμένου θησαυρού στο χώρο της εκδήλωσης , στις 17:30. Μετά τα παιχνίδια θα ακολουθήσει ανοιχτή συναυλία με την πιο ανατρεπτική μπάντα της ελληνικής δισκογραφίας, τους «Alcatrash». Κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ και δωρεάν για παιδιά κάτω των 10 ετών. Διοργάνωση Ποταγωνιστές – Σύλλογος Φίλων Κυνηγιού Θησαυρού- Δήμος Σητείας 



 Δευτέρα 15 Ιουλίου Παρουσίαση Βιβλίου Ναυτική Ποιητική Συλλογή του ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΚΑΚΗ ΑΠΑΝΤΑ Πεζόδρομος Γλυφάδας Ώρα 9.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί η Ναυτική Ποιητική Συλλογή του ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΚΑΚΗ - Εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ. 


 Γενικός τίτλος βιβλίου: ΑΠΑΝΤΑ. Παρουσίαση ποιημάτων από: «ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥ»***«ΜΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ» Παρουσιάζουν και απαγγέλουν: Ο Αντώνης Ανηψητάκης και η Μαρία Ζωγραφάκη. Ποιήματα του βιβλίου που μελοποίησε ο Μανώλης Καναβάκης ερμηνεύονται από τον ίδιο και τους: Μανώλη Καμπανάκη και Γιώργο Σφενδουράκη. Διάθεση βιβλίων: Βιβλιοπωλείο «Το θρανίο» Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για όλους μας. Διοργάνωση Μανώλης Λυκάκης – Δήμος Σητείας Είσοδος Ελεύθερη. 



Τετάρτη 17 Ιουλίου Παιδική Θεατρική Παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.00 μ.μ. «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον μαγικό κόσμο της Παγκόσμιας επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων. Με τα αυθεντικά κοστούμια του εξωτερικού. Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. 


Τα πεντανόστιμα cupcakes με την συνταγή του Αρκούδου φουρνίζονται και όλοι είναι έτοιμοι για την υποδοχή της Ντάσα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Ντάσα τρομάζει από μία φάρσα και μία πλάκα που της κάνουν ο Σίλλυ και ο Σλάυ από εκείνες που μόνο οι δυο τους σκαρφίζονται; Όλοι μαζί επί σκηνής τραγουδούν, χορεύουν και μας μεταφέρουν στο μαγικό κόσμο της Μάσα προσκαλώντας παιδιά και μεγάλους σε ένα παιχνίδι μυστηρίου που πρέπει να παίξουν και να λύσουν όλοι μαζί. Γιατί στο μαζί βρίσκεται η χαρά, το μαζί δημιουργεί την αγάπη και από το μαζί γεννιούνται οι πιο ωραίες ιστορίες και οι ομορφότερες αναμνήσεις. 


Η Μάσα, ο Αρκούδος , ο Σκύλος, η Ρόζι, η Σκιουρίνα, ο Λαγός, το Πάντα, η Σίλλυ και ο Σλάυ, ο Τίγρης και φυσικά η Ντάσα μας υποδέχονται και μας υπόσχονται μία περιπέτεια γεμάτη μουσικές, γέλιο, τραγούδι, cupcakes, ακροβατικά και παιχνίδι. Παιχνίδι ανεξάρτητου ηλικίας, παιχνίδι από όλους για όλους, παιχνίδι που στο τέλος πάντα γίνεται γιορτή. Φορέστε τα γιορτινά σας και ετοιμαστείτε για πάρτυ! Η Μάσα και ο Αρκούδος μας καλωσορίζουν στην μεγάλη τους γιορτή! Συντελεστές Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα Κείμενο: Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη Μουσική: Γιώργος Κωστογιώργης Σκηνογραφία: Kolossaion Productions Ενδυματολογία: Σωτήρης Καραθανάσης Χορογραφίες: Δημήτρης Φεσσάς Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς Sound design: CatLeap Sounds (Τσεσμελόγλου Δημήτρης) Υπεύθυνος Κατασκευής Σκηνικών: Αλέξανδρος Παπαϊωακείμ Σκηνοθεσία trailer: Παναγιώτης Κουντουράς Φωτογράφιση: Γιώργος Νάκης Παραγωγή: Kolossaion Productions Πρωταγωνιστούν: Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κριστάνα Καρρίκι, Όλια Μήτσιου, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μαρία Προδρόμου, Σέβ

η Σπύρτου. 

Οργάνωση περιοδείας: ECOPOLIS Τιμή εισιτηρίου: 13€ Tιμή προπώλησης: 12€ Εισιτήρια προπωλούνται : στο www.more.com Και στα τοπικά σημεία προπώλησης. 



 Παρασκευή 19 Ιουλίου Συναυλία Μουσικού Γυμνασίου Ροκ Σχήμα του σχολείου «Μπιρμπίλια». Κεντρική Πλατεία Θεωρείο Ώρα 9.30 μ.μ. Το Ροκ σχήμα «Μπιρμπίλια» του Μουσικού Γυμνασίου Καβουσίου, θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του. Η Ροκ Μπάντα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και αποτελείται από τους μαθητές: Λιαπάκη Ιωάννα- φωνή και ηλ. Κιθάρα Μοσχάκη Βιργινία- φωνή και πιάνο Στριλιγκά -Άννα-φωνή Παράσογλου Δημήτρης- ηλ. Μπάσο Πετράκης Αλέξης –ντραμς Λελεκάκης Αντώνης- ηλ. Κιθάρα Οργάνωση Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου Δήμος Σητείας Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο 20 Ιουλίου Βαρκαρόλα με Φεγγάρι Λιμάνι Σητείας Ώρα 9.30 μ.μ. Διοργάνωση Δήμος Σητείας Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας 



 Σάββατο 20 Ιουλίου – Τετάρτη 21 Αυγούστου Εικαστικό Καλοκαίρι Ένα καλοκαίρι, γεμάτο ΕΙΚΟΝΕΣ! Καλλιτέχνες της πόλης μας ξεκινούν ένα ακόμη χρωματιστό καλοκαίρι και μας χαρίζουν μέσα από τη δική τους ματιά τις μοναδικές δημιουργίες τους τις εικόνες τους ! Με συνεχόμενες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας ο Δημοτικός Κήπος Σητείας ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό χώρο τέχνης . Δημοτικός Κήπος Σητείας Διοργάνωση: Δήμος Σητείας Συνδιοργάνωση : Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Είσοδος Ελεύθερη 



 Σάββατο - Κυριακή 20 – 21 Ιουλίου Καλοκαιρινές Συναντήσεις ContaKids στη Σητεία Κλειστό γυμναστήριο 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. 11.00-12.00 π.μ.. Το Contakids είναι μια πρωτοποριακή και πιστοποιημένη μέθοδος που δημιουργεί και ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού. Μέσα από το παιχνίδι και την κίνηση δημιουργείται ποιοτικός και διασκεδαστικός χρόνος για τον γονέα και το παιδί μαζί. CONTAKIDS για παιδιά 2-5 ετών με την Ζαφειρία Τσιρακάκη : ένα εργαστήριο με παιχνίδι και χορό που απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, ή άλλους φροντιστές/συγγενείς με τους οποίους έχουν άνετη σωματική επαφή. 


Είναι ανοιχτό σε συμμετοχές και με τους δύο γονείς ή ένας γονέας με δύο παιδιά. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία με την κίνηση και τον χορό. Δουλεύοντας με το σώμα, την κίνηση και τη σωματική επαφή, οι γονείς και τα παιδιά αναπτύσσουν μια νέα, φυσική μορφή επικοινωνίας, η οποία είναι ευχάριστη και για τους δύο. Παράλληλα τα παιδιά ενισχύουν και βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση τους, και οι γονείς αναπτύσσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης τόσο στο παιδί τους όσο και στον εαυτό τους Προσκαλούμε λοιπόν παλιούς και νέους φίλους να τρέξουμε, να παίξουμε και να αλληλοεπιδράσουμε ευχάριστα και ελεύθερα στο χώρο.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη Εισηγήτρια: Ζαφειρία Τσιρακάκη Απαραίτητη η κράτηση θέσης. ---> Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο 6974912905 <--- Περισσότερες πληροφορίες και social media του Contakids θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους. facebook: Contakids Athens-Σωματικό παιχνίδι για γονείς και παιδιά Instagram: Contakids Athens International Website: Contakids World Βίντεο υλικό: Contakids - Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά What is ContaKids? Διοργάνωση Ζαφειρία Τσιρακάκη - Δήμος Σητείας Με την υποστήριξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Σητείας Συμμετοχή ελεύθερη με κράτηση θέσης Κυριακή 21 Ιουλίου AQUATHLON Παραλία Σητείας Ολοήμερο Αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος στην παραλία της Σητείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διοργάνωση: Δήμος Σητείας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφερειακή Ενότητα Λασιθίου


Δευτέρα 22 Ιουλίου Παιδική Θεατρική Παράσταση ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.00 μ.μ. Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Η Χιονάτη κυνηγημένη από την κακιά βασίλισσα καταφεύγει στο δάσος για να σωθεί. Στο περιπετειώδες ταξίδι της έχοντας συντροφιά τους φίλους της τα ζωάκια, θα συναντήσει τους καλοκάγαθους νάνους. Ο σοφός, ο χαρούμενος, ο υπναρούλης, ο ντροπαλός, ο γκρινιάρης, ο συναχωμένος και ο χαζούλης θα την υποδεχτούν με αγάπη. Όμως η κακιά μάγισσα εχει άλλα σχέδια... Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με ευφάνταστες γιγάντιες μάσκες, ευρηματικά σκηνικά και περίτεχνα κουστούμια. 


Η Art Muppets Production ζωντανεύει επί σκηνής φέτος το καλοκαίρι την ιστορία της αγαπημένης πριγκίπισσας των παιδιών, της Χιονάτης. Σε σκηνοθεσία Άρη Αρμάου. Διάρκεια παράστασης 75' (χωρίς διάλειμμα) Τιμή εισιτηρίου 10€ Σημεία προπώλησης: ΟΙΝΩ ΚΑΒΑ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ (Κων. Καραμανλή 16, Σητεία) Βιβλιοπωλείο Αερόστατο (Μύσωνος 72, Σητεία) Ηλεκτρονικά: More.com Διοργάνωση Art Muppets Production Τετάρτη 24 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση Δείπνο Ηλιθίων Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.30 μ.μ. Την παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων ” του Francis παρουσιάζει ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας. 


Σε μετάφραση Νικολέτας Κοτσαηλίδου και σκηνοθεσία από την Κατερίνα Κονταξάκη Ο Πιέρ Μπροσάν, ένας μεγαλοεκδότης του Παρισιού, αρέσκεται στο να πηγαίνει σε “δείπνα ηλιθίων“, όπου οι καλεσμένοι φέρνουν ο καθένας και από έναν “ηλίθιο”, τον οποίο και γελοιοποιούν με απώτερο σκοπό να στέψουν νικητή τον πιο “ηλίθιο” και να γελάνε μαζί του! Για τον Μπροσάν αυτός ο ηλίθιος είναι ο Φρανσουά Πινιόν, που το χόμπι του είναι να δημιουργεί κατασκευές από σπίρτα με τις οποίες και παθιάζεται. 


Ένα λουμπάγκο και μια σειρά από ατυχή γεγονότα θα αναγκάσουν τον Μπροσάν να μην πάει στο δείπνο. Στην προσπάθεια του να τον βοηθήσει, ο Πινιόν, θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή του Μπροσάν. Τελικά ποιος είναι ο ηλίθιος και γιατί; Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κονταξάκη Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Σταυρακάκη Υποβολείο: Μαρία Δρακάκη Σκηνικά: Σοφία Κονταξάκη, Κώστας Βασαρμίδης, Αντρέας Γιαννακουδάκης Επιμέλεια κοστουμιών και μουσικής: Κατερίνα Κονταξάκη Αφίσα: Γιώργος Μπαλαντινάκης, Γιώργος Χριστάκης Πρόγραμμα: Αντρέας Δρανδάκης Φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση: Γιώργος Μπαλαντινάκης Φωτισμοί: Νίκος Νικολουδάκης Ήχος/ τεχνική υποστήριξη: Θοδωρής Σαμπιωτάκης Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντρέας Γιαννακουδάκης Δέσποινα Διακάκη Γιώργος Στρατάκης Γιώργος Χριστάκης Κώστας Βασαρμίδης Μαριάννα Λασηθιωτάκη Γιάννης Μανιαδάκης (φωνή) Θωμάς Λιάγκος Διοργάνωση Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας – Δήμος Σητείας Είσοδος 7ε και μειωμένο 5 ε 24 έως 31 Ιουλίου Εγκαίνια Δευτέρα 29 Ιουλίου 


 ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΟΥΣΑ Στέγη Β. Κορνάρος Ώρα 7 μ.μ Τα πρωτότυπα σχέδια των σκηνικών της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη της εμβληματικής παράστασης Ερωτόκριτος και Αρετούσα που ανέβασαν το 1985 ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης θα εκτεθούν στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος από 24/7 έως 31/7 2024. 


 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. παρουσία της Ασπασίας Παπαδοπεράκη και της νεαρής Έλλης Παπαδοπεράκη που θα τραγουδήσει τμήματα του ποιήματος. Διοργάνωση: Στέγη Β. Κορνάρος Είσοδος Ελεύθερη Πέμπτη 25 Ιουλίου 3 η Συναυλία Αγάπης Ερυθρός Σταυρός Σαμαρείτες Άλσος Χλουβεράκη Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Διοργάνωση Ερυθρός Σταυρός Σαμαρείτες Δήμος Σητείας Είσοδος 5 Ευρώ Σάββατο 27 Ιουλίου Συναυλία Μάνος Παπαδάκης – Μιρέλα Πάχου Πηγή Ζάκρου Ώρα 9.30 μ.μ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου σας προσκαλεί στην συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη και τη Μιρέλλα Πάχου , στον μαγικό χώρο της πηγής της Ζάκρου το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στις 21:30 . 


Ο Μάνος Παπαδάκης ακολουθώντας τα βήματα των παλιών τροβαδούρων και τραγουδοποιών , εκπληρώνει ένα από τα παιδικά του όνειρα! Φορτώνει μαζί με τους μουσικούς του το βανάκι του με τραγούδια, όνειρα ,ενισχυτές φώτα ,καλώδια και γυρνάει τη χώρα ! Στις αποσκευές του τραγούδια από τις 4 δισκογραφικές δουλειές του ,από τις συνεργασίες του με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας με τα οποία και έχει συνεργαστεί ,από τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο , έως και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ,Χρήστο Θηβαίο , Θάνο Μικρούτσικο , Βασίλη Καζούλη , Γιάννη Κότσιρα Γιάννη Χαρούλη , Γιάννη Γιοκαρίνη , Υπόγεια Ρεύματα , Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χαΐνηδες , Στέλιο Μπικάκη , Λάκη Παπαδόπουλο κ.α. . Η Μιρέλα Πάχου, μια νέα προικισμένη μουσικός, δημιουργός και ερμηνεύτρια. Με το «καλημέρα» της στη δισκογραφία κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την αποδοχή που της επιφυλάσσει το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις, όσο και από την υποδοχή και μετάδοση του ομότιτλου τραγουδιού (Μιρέλα) από τους ρ/φ σταθμούς, πολύ πριν την κυκλοφορία του δίσκου. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου Τιμή εισόδου 10 ευρώ ( δωρεάν παιδιά κάτω των 12 ετών). 



Σάββατο 27 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση C for Circus Κάτι διαφορετικό 2 Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.30 μ.μ Οι C for Circus, μετά την επιτυχία του «Καὶ ἐφύτευσεν ὁ Θεὸς παράδεισον», γιορτάζουν τα δέκα χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα («Κάτι διαφορετικό» 2013) και σας καλούν σε μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, με την παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2». Μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή στο σουρεαλιστικό τσίρκο της νεανικής ορμής και αθωότητας, την εμπιστοσύνη στην πολυφωνία της ζωής, την αποδόμηση της κοινωνικής πραγματικότητας και την συνεχόμενη αλλαγή. Με ένα αυτοσχέδιο σατιρικό βαριετέ, σε πρωτότυπο κείμενο και μουσική, οι C for Circus χτίζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο χωράνε τα πάντα.


 Καταγράφουν με σαρκασμό την πορεία της ζωής και με όπλο το χιούμορ αναζητούν το νόημα πίσω από τις εμπειρίες που όλοι έχουμε βιώσει, καταλήγοντας σε ένα σουρεαλιστικό πάρτι ενηλικίωσης που γιορτάζει την ζωή, την αντίσταση στην ρουτίνα και την σοβαροφάνεια, που τολμάει να ρισκάρει και να πλάθει κόσμους παράδοξους αλλά πέρα για πέρα αληθινούς. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κείμενο: C for Circus και Άρτεμις Γρύμπλα Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γαβρέλας Βοηθός σκηνοθέτις: Δάφνη Κιουρκτσόγλου Δραματουργική επεξεργασία: Άρτεμις Γρύμπλα Σκηνικά-Kοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Αλεξάνδρα Αναστασία Φτούλη Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Βαλέρια Δημητριάδου, Νίκος Μήτσης Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση Επιμέλεια Κίνησης: Έλσα Σίσκου Μακιγιάζ: Faleichyk Olga Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Δομνίκη Μητροπούλου Οργάνωση παραγωγής: Χρύσα Κοτταράκου Συμπαραγωγή: C for Circus - θέατρο «Τζένη Καρέζη» Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Μαρία - Ελισάβετ Κοτίνη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 20 ευρώ Μειωμένο 15 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ.) Κυριακή 28 Ιουλίου Θέατρο σκιών Αθανασίου Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 8.30 μ.μ. 


Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Τη καταγωγή του θεάτρου σκιών διεκδικούν πολλές χώρες, ανάμεσά τους, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κίνα και άλλες. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι το θέατρο σκιών είναι ασιατικής προελεύσεως κι από εκεί μεταδόθηκε στην Ινδία και μετέπειτα στην Ευρώπη. Πρέπει όμως να αποδώσουμε την καταγωγή του στους 


Έλληνες αλλά μπορούμε να διατυπώσουμε την υπόθεση ότι η τεχνική του θεάτρου των σκιών ανάγεται στα Ελευσίνια μυστήρια αν προσέξουμε ότι τα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν απόλυτα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουμε για την κυριότερη τελετουργία τους. Διοργάνωση Θέατρο Σκιών Αθανασίου Είσοδος 6 Ευρώ 



 Δευτέρα – Τρίτη 29-30 Ιουλίου 2ο Φεστιβάλ ανάδειξης Παγκρήτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κι όσο η Κρήτη τραγουδεί.. Και το χορό θα στένει..» Πεζόδρομος Καραμανλή Ώρα έναρξης : 8.00 μ.μ. 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, καθώς και πλήθος άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων. Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σητείας "Κρητών Ρίζες" διοργανώνει στις 29-30 Ιουλίου, στον πεζόδρομο Καραμανλή, Φεστιβάλ Ανάδειξης Παγκρήτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα: " Κι όσο η Κρήτη τραγουδεί.. Και το χορό θα στένει.. 


" Το πρόγραμμα, ζωντανή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες και φυσικά παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο. Μαζί μας θα παρευρίσκονται πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας με εκθέσεις παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων της Κρητικής γης. Στόχος η ανάδειξη τόσο της παραδοσιακής μουσικής παιδείας του τόπου μας όσο και της συνεισφοράς σε αυτή σπουδαίων δεξιοτεχνών του είδους.. Διοργάνωση: "ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ "ΚΡΗΤΩΝ Ρίζες"- Δήμος Σητείας Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Είσοδος ελεύθερη 



 Τετάρτη 31 Ιουλίου BALKAN FUEGO TRIO Συναυλία Φρούριο Καζάρμα Ώρα έναρξης : 9.30 μ.μ. Έρχεται η δεύτερη επίσκεψη του Balkan Fuego Trio στην Κρήτη, αλλά αυτή τη φορά φέρνει τον ήχο του στη Σητεία! Στις 31 Ιουλίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00, ο αρχαιολογικός χώρος Καζάρμα στη Σητεία θα φιλοξενήσει μια μοναδική συναυλία με το Balkan Fuego Trio. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει τους τρεις μουσικούς , καθώς η καταγωγή τους και τα όργανα τους δημιουργούν έναν εκπληκτικό ήχο. Δεν έχει ξανά υπάρξει παρόμοιο συγκρότημα έως τώρα! 


Ο Vladimir Dindiryakov στο καβάλι, η Ελεάννα Πιτσικάκη από την Κρήτη στο κανονάκι και ο Dennis Merz στην κιθάρα θα σας ταξιδέψουν σε όλη την πολύμορφη περιοχή των Βαλκανίων, με μια μοναδική προσέγγιση. Απολαύστε παραδοσιακή μουσική από τα Βαλκάνια, νεοδιασκευασμένη με έντονες επιρροές από τζαζ και φλαμένκο, καθώς και δημιουργίες τους. Οργάνωση Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Σητείας Είσοδος ελεύθερη 



 Παρασκευή - Σάββατο 2-3 Αυγούστου Εφηβική Σκηνή Παράσταση Θεάτρου Σητείας «Φωτιά στα μπατζάκια μας!» Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9 μ.μ. Η εφηβική σκηνή του Θεάτρου της Σητείας παρουσιάζει την κωμωδία «Φωτιά στα μπατζάκια μας!». Οι έφηβοί μας παίρνοντας έμπνευση από το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Η Μαριχουάνα της μαμάς είναι η πιο γλυκιά» βάζουν τη δική τους «πινελιά» και διαμορφώνουν το δικό τους κείμενο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Άλσος Χλουβεράκη την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 μ. μ. Διοργάνωση Θέατρο Σητείας - Δήμος Σητείας Τιμή εισιτηρίου 5 € 2 έως 10 Αυγούστου Έκθεση Ζωγραφικής Έμμα Παγκανίνι «ΑΒΡΑΞ» Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος Ώρα 6 έως 10 μ.μ Έκθεση «ΑΒΡΑΞ» Ο συναρπαστικός κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση 


 Η Έμμα Παγκανίνι κατάγεται από τη Γένοβα της Ιταλίας. Σπούδασε στη Φλωρεντία σύνθεση και ανατομία με τον καθηγητή Πάολο Λάουρι καθώς και τεχνική και χρώμα με τον Νατζαρένο Μαλνικόνι. Η ζωή της είναι αφιερωμένη στη ζωγραφική, στη μελέτη και τον πειραματισμό Τα έργα της Έμμας Παγκανίνι είναι φτιαγμένα σε ανακυκλωμένες σανίδες ή θαλασσόξυλα με χρώματα φτιαγμένα από την ίδια, τρίβοντας τοπικό χώμα και πέτρες. Διάρκεια Έκθεσης : 2 έως 10 Αυγούστου 2024. Ωράριο Έκθεσης 18:00-22:00 καθημερινά. Διοργάνωση: Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή - Σάββατο Κυριακή 2-3-4 Αυγούστου Ώρα: 4-9 μ.μ. Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 «Μάρκος Αναγνωστάκης» Αγώνες μπάσκετ Πεζόδρομος Καραμανλή Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 «Μάρκος Αναγνωστάκης» Διοργάνωση: Δήμος Σητείας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας, Σητειακός Α.Ο. Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο - Κυριακή 3 – 4 Αυγούστου Καλοκαιρινές Συναντήσεις ContaKids στη Σητεία Κλειστό γυμναστήριο 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. 11.00-12.00 Π.Μ. Το Contakids είναι μια πρωτοποριακή και πιστοποιημένη μέθοδος που δημιουργεί και ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού. 


Μέσα από το παιχνίδι και την κίνηση δημιουργείται ποιοτικός και διασκεδαστικός χρόνος για τον γονέα και το παιδί μαζί. CONTAKIDS για παιδιά 2-5 ετών με την Ζαφειρία Τσιρακάκη : ένα εργαστήριο με παιχνίδι και χορό που απευθύνεται σε παιδιά από 2 έως 5 ετών και τους γονείς τους, ή άλλους φροντιστές/συγγενείς με τους οποίους έχουν άνετη σωματική επαφή. Είναι ανοιχτό σε συμμετοχές και με τους δύο γονείς ή ένας γονέας με δύο παιδιά. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία με την κίνηση και τον χορό. Δουλεύοντας με το σώμα, την κίνηση και τη σωματική επαφή, οι γονείς και τα παιδιά αναπτύσσουν μια νέα, φυσική μορφή επικοινωνίας, η οποία είναι ευχάριστη και για τους δύο. 


Παράλληλα τα παιδιά ενισχύουν και βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση τους, και οι γονείς αναπτύσσουν μια αίσθηση εμπιστοσύνης τόσο στο παιδί τους όσο και στον εαυτό τους Προσκαλούμε λοιπόν παλιούς και νέους φίλους να τρέξουμε, να παίξουμε και να αλληλοεπιδράσουμε ευχάριστα και ελεύθερα στο χώρο. 


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη Εισηγήτρια: Ζαφειρία Τσιρακάκη Απαραίτητη η κράτηση θέσης. ---> Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο 6974912905 <--- Περισσότερες πληροφορίες και social media του Contakids θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους. facebook: Contakids Athens-Σωματικό παιχνίδι για γονείς και παιδιά Instagram: Contakids Athens International Website: Contakids World Βίντεο υλικό: Contakids - Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά What is ContaKids? Οργάνωση Ζαφειρία Τσιρακάκη- Δήμος Σητείας 


Με την υποστήριξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Σητείας Συμμετοχή ελεύθερη με κράτηση θέσης Δευτέρα 5 Αυγούστου Συναυλία Αφιέρωμα Δ. Σαββόπουλος Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.15 μ.μ. Η Εναλλακτική ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας σε συνεργασία μαζί με το τμήμα σχολής Φωνητικής Μουσικής Σχολής Αρετούσα της Κας Παπαγιαννάκη Μαρίας, δημιουργούν συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια και συνθέσεις του Διονύση Σαββόπουλου. Διοργάνωση Μουσική Σχολή Αρετούσα - Φιλαρμονική Δήμου Σητείας – Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας – Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας - Δήμος Σητείας Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Είσοδος Ελεύθερη Τετάρτη 7 Αυγούστου Βιβλιοπαρουσίαση Νικηφοράκης Γιάννης Προαύλιος χώρος Λαογραφικού Μουσείου Ώρα 8.45 μ.μ. 


 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 νέα μονόπρακτα του Γιάννη Ν . Νικηφοράκη στο Δημοτικό Κήπο Σητείας Συντονίζουν Μαρία Βασιλάκη(φιλόλογο ) και ο Θεοδόσης Γαρεφαλάκης Εισαγωγικό σημείωμα ο Αντώνης Ανηψητάκης . Αποσπάσματα από τα έργα διαβάζουν οι Νίκος Μακριυνάκης και ντόπιοι καλλιτέχνες Μουσική επιμέλεια Βαλάντης Καντώρος Ήχος φωτισμός Διονύσης Κριθαράκης Διοργάνωση : Γιάννης Νικηφοράκης - Δήμος Σητείας Τετάρτη 7 Αυγούστου Συναυλία Αφιέρωμα Δ. Σαββόπουλος Πισκοκέφαλο Ώρα 9.15 μ.μ. Η Εναλλακτική ορχήστρα Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας σε συνεργασία μαζί με το τμήμα σχολής Φωνητικής Μουσικής Σχολής Αρετούσα της Κας Παπαγιαννάκη Μαρίας, δημιουργούν συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια και συνθέσεις του Διονύση Σαββόπουλου. Διοργάνωση Μουσική Σχολή Αρετούσα - Φιλαρμονική Δήμου Σητείας – Σύλλογος Φίλων Μουσικής – Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας – Δήμος Σητείας 

Συνδιοργάνωση : 


Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Είσοδος Ελεύθερη Πέμπτη 8 Αυγούστου «Αστροβραδιά ουρανογραφίας και βαθέως ουρανού» Βάι (Διασταύρωση Ίτανος) Ώρα 9.30 μ.μ. Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης Με την ευκαιρία της απουσίας του Σεληνιακού φωτός, θα παρατηρήσουμε πολλά αντικείμενα βαθέως ουρανού, νεφελώματα, γαλαξίες, αστρικά σμήνη και φυσικά θα απολαύσουμε τον εντυπωσιακό Γαλαξία μας από τους σκοτεινούς ουρανούς της Ανατολικής Κρήτης! Θα μιλήσουμε για τις κινήσεις των άστρων, των πλανητών και της Γης και τέλος, θα γίνει εισαγωγή στην Ουρανογραφία καθώς θα αναφερθούμε στους αστερισμούς ,την προέλευση και την μυθολογία τους. Διοργάνωση Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης Είσοδος Ελεύθερη 



 Παρασκευή 9 Αυγούστου Overload Festival 2024 Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 7 μ.μ. Overload Festival 2024 Ροκ μουσικής Σκοπός του φεστιβάλ να βγάλει στο φως και να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν την δουλεία τους και να ψυχαγωγήσει το κοινό με ήδη γνωστά μουσικά ονόματα του τόπου μας. Συμμετέχουν με την σειρά Αφιλόξενο Σώμα (Σητεία) Σιώπη Των Αμνών(Αθήνα) Γιώργος Ταρλαντέζος (Ιεράπετρα) Μπιρμπίλια (Μουσικό Σχολείο Λασιθίου) Παιδική μπάντα Σητεία. Τιμή εισιτηρίου 5 Ευρώ. Διοργάνωση: Overload Festival 2024 – 



Δήμος Σητείας Σάββατο - Κυριακή Δευτέρα - Τρίτη 10–11–12–13 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Στειακά Δρώμενα 2024» Φρούριο Καζάρμα ΩΡΑ 9.30 μ.μ. 


 Η γνωστή θεατρική επιθεώρηση του Μανόλη Μιαουδάκη σε έμμετρο κυρίως λόγο με θέματα από το χθες και το σήμερα, που σατιρίζει την καθημερινή, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας και ανατρέχει με νοσταλγία στο χθες, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη γλώσσα, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί και καλλιτέχνες της Σητείας για την ενίσχυση- στήριξη του έργου του συνδιοργανωτή της παράστασης Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιαννακάκης Διοργάνωση: Μανώλης Μιαουδάκης - Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας – Δήμος Σητείας Σάββατο - Κυριακή –Δευτέρα 10-11-12 Αυγούστου Φεστιβάλ Τέχνης και δημιουργίας BAZAAR Χειροποίητων κατασκευών Πεζόδρομος Καραμανλή Ώρα έναρξης : 8:00 μ.μ. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς ‘’Η Ελιά’’ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας Δήμος Σητείας Είσοδος Ελεύθερη 



 Κυριακή11 Αυγούστου Παρουσίαση Βιβλίου Ναυτική Ποιητική Συλλογή του ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΚΑΚΗ ΑΠΑΝΤΑ Πολύκεντρο Ζάκρου ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Στις 11 Αυγούστου, βράδυ Κυριακής στις 21:00, στο Πολύκεντρο Ζάκρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου θα προβάλλει το βίντεο της παρουσίασης στη Σητεία, του νέου βιβλίου του Μανώλη Λυκάκη, τα Άπαντα της Ναυτικής Ποιητικής Συλλογής του: «ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥ» «ΜΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ» Παρουσιάζουν και απαγγέλουν: Αντώνης Ανηψητάκης - Μαρία Ζωγραφάκη. Ποιήματα του βιβλίου που μελοποίησε ο Μανώλης Καναβάκης, ερμηνεύονται από τον ίδιο και τους: Μανώλη Καμπανάκη και Γιώργη Σφενδουράκη. Θα μιλήσει για το βιβλίο, η φιλόλογος Μαρία Δάσσιου. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάκρου Είσοδος Ελεύθερη. 



12-17 Αυγούστου 2024 Έκθεση Υφαντικής Ισόγειο Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Ώρα : 7:00 -10:00 μ.μ. Οργάνωση Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Διοργάνωση Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο 17 Αυγούστου Βαρκαρόλα με Φεγγάρι Λιμάνι Σητείας Ώρα 9.30 μ.μ. Διοργάνωση Δήμος Σητείας Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 



Κυριακή 18 Αυγούστου Λεμβωδία Τσίτα Κόρδα Λιμανάκι Κουρεμένου ΩΡΑ 9.00 μ.μ. ΛΕΜΒΩΔΙΑ , στο λιμανάκι του Κουρεμένου με το συγκρότημα “ΤΣΙΤΑ – ΚΟΡΔΑ”. Το μουσικό σχήμα “Τσίτα Κόρδα” είναι μια παρέα οκτώ μουσικών και φίλων με διασταυρούμενες μουσικές καταβολές και ορμητήριό τους τη Μυρσίνη Σητείας. Με μεράκι και τρέλα χτίζουν το ρεπερτόριό τους και ερμηνεύουν τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από την έντεχνη μουσική σκηνή, παρασύροντας το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι. Το σχήμα αποτελούν οι: Θαλασσινός Νικόλας: κοντραμπάσο Καμπουράκης Γιάννης: τύμπανα Καπαρού Κατερίνα: τραγούδι Μακράκης Μανόλης: κρουστά Μαστοράκης Γιώργος: μπουζούκι Μοσχάκης Μανώλης: βιολί Σεμερτζάκη Μαρία: τραγούδι Στάγιας Γιάννης: κιθάρα, τραγούδι Είσοδος: 5.00 ευρώ. Ο Σύλλογος θα προσφέρει φαγητό με επιπλέον(έξτρα) χρέωση. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ “ΙΤΑΝΟΣ Κ


Κυριακή 18 Αυγούστου Οδοιπορικό στην Βενετοκρατία Αρμένοι (Δημοτικό Σχολείο) ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Παρουσίαση για την ζωή και τον πολιτισμό στην περιοχή των Αρμενοχαντράδων μέσα από τα νοταριακά έγγραφα του παπά Γιάννη Χασαπλαδή ( 1609-1617). Ένα οδοιπορικό στην περίοδο της Βενετοκρατίας. Εισηγητής της παρουσίασης θα είναι ο κύριος Ευθύμιος Ντίκος Απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτορας Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Είσοδος ελεύθερη Διοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμένων 18-25 Αυγούστου Έκθεση Φωτογραφίας Έγκαυμα! Κάνοντας το ''αόρατο'' ορατό. Φωτογράφος: Πάνος Ζουλάκης Ισόγειο Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Ώρα 7.00 – 10.00 μ.μ. Μια φωτογραφική σειρά πορτρέτων και ιστοριών ανθρώπων με εγκαύματα οι οποίοι με περίσσιο θάρρος στέκονται μπροστά από το φακό για να δηλώσουν το δικό τους παρόν σε μια αναζήτηση της κανονικότητας. 


Μια προσωπική υπέρβαση για τους εικονιζόμενους με στόχο την κοινωνική αποδοχή της εικόνας τους και της διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Οργάνωση Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ vitsentzoskornaros.org Υποστηρικτές: Salvia Burn Association, Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Ίδρυμα Λάτση Δευτέρα 19 Αυγούστου Θεατρική παράσταση «Πες μου ότι είναι ψέμα Επιχείρηση Ωροπός» Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.15 μ.μ. Ο Σπύρος και ο Κώστας είναι δύο αστυνομικοί που εργάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Είναι κολλητοί από το νηπιαγωγείο. Σήμερα είναι Πάσχα και έχουν βάρδια. Για κακή τους τύχη η ημέρα δεν θα κυλήσει ήρεμα και ομαλά. Θα πρέπει να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη επιχείρηση της αστυνομικής τους καριέρας! Είναι αναγκασμένοι να ανακοινώσουν στον Τέλη Κελαλά Μαλαφάκα- ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού- και στη σύζυγό του Ζιζί Κελαλά Μαλαφάκα Δελημπαλτάκα- η οποία ήθελε να γίνει ηθοποιός και έχει πετριά με τις εναλλακτικές θεραπείες- ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Και…κωλύονται. 


Και όσο περνάει η ώρα κωλύονται όλο και περισσότερο γιατί τα πράγματα περιπλέκονται και oi παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η κλασική πλέον βρετανική κωμωδία του Antony Neilson, ‘’THE LYING KIND’’ , γνωστή και στην χώρα μας με τον τίτλο «Ψέμα στο Ψέμα» Διασκευάζεται, μεταφέρεται στην Ελλάδα και παίρνει τον τίτλο «ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΡΩΠΟΣ» Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ,, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΗΣ, ΕΥΗ ΚΟΛΙΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΠΙΝΤΖΗΣ Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που επιβάλει η φάρσα σα θεατρικό είδος θα προσπαθήσουν με παιδική αφέλεια και σκανδαλώδη πρόθεση να μας μεταφέρουν σε μια τραβηγμένη στα άκρα πραγματικότητα. Ή μήπως όχι και τόσο; ‘Επιτέλους! Θα πει κάποιος την αλήθεια;’’ ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 19€ ΠΑΙΔΙΚΟ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΜΕΑ & ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 15€ Τρίτη 20 Αυγούστου ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΥ 


O Πάνος Βλάχος στη Σητεία ! Στο Γήπεδο Πισκοκεφάλου! https://www.more.com/music/panos-blaxos-summer-tour-2024/ Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτυ με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop . Βάϊος Πράπας : μουσική διεύθυνση, κιθάρες, τραγούδιΑλέξανδρος Κούρος : τύμπανα Αντωνία Τσολάκη : μπάσο Φοίβος Μποζας : σαξόφωνο Χρήστος Σπηλιόπουλος : τρομπόνι Κωστας Φορτσας : πνευστά Παραγωγή : Imaginart Live music ΙΚΕ Poster by Foivos Bozas Χορογραφίες : Gennaro Gatusso Σκηνοθεσία - art Consept : Alkèt Panaguliáh Σχεδιασμός σκηνικών : Luigi Angiàri Επιμέλεια προγράμματος : Gigi Barol Τιμή εισιτηρίου 15€ Προπώληση 13€ https://www.more.com/music/panos-blaxos-summer-tour-2024/ Γήπεδο Πισκοκεφάλου Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Τρίτη 20 Αυγούστου Λούτρες Παλαικάστρου Τετάρτη 21 Αυγούστου Αγκαθιάς «Ανιστορήματα» Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους Ώρα έναρξης: 5 μ.μ. Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου «Ίτανος» οργανώνει δύο απογεύματα αφήγησης και ανάγνωσης με τίτλο «Ανιστορήματα», ανοίγοντας τις αυλές και ξαναφέρνοντας τους ανθρώπους, στα δρομάκια του χωριού, να αποσπερίσουν, όπως άλλοτε, ακούγοντας παραμύθια και διηγήματα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, καθώς και τοπικές ιστορίες από τα βάθη του χρόνου. 


Ένα παιδάκι βρίσκει ένα δράκο στο σπίτι του και δεν ξέρει τι να τον κάνει, ένα πουλάκι δεν μπορεί να πετάξει αλλά προσπαθεί με τη βοήθεια των φίλων του, δύο άνθρωποι βρίσκονται σε ένα χωριό που οι κάτοικοι φοβούνται και έχουν τα σπίτια τους κλειστά, ένα αγόρι χάνει τον πατέρα του και πρέπει να αφήσει το σχολείο και να γίνει χτίστης, σε μία χώρα, μια παρέα παιδιών μαθαίνουν ότι κάποιοι πουλάνε το φεγγάρι, δύο παιδιά στήνουν μία παγίδα για τους Γερμανούς κατακτητές στην κοιλάδα των Τεμπών, η κυρά του Ανέμου παίρνει στην αγκαλιά την Συννεφούλα, την προστατεύει από την καταιγίδα της δείχνει όλη τη μαγεία του κόσμου, ένας αγγειοπλάστης ανασταίνει ένα παπαγάλο που πέθανε, με υλικά το συναίσθημα, την αγάπη, ….αλλά και δικές μας ιστορίες του χωριού αναβιώνουν, μας μιλούν στο νου και στην καρδιά και μας ταξιδεύουν. 


Με επίκεντρο ιδέες όπως η φιλία, η υπομονή, η τόλμη, η συνεργασία, η ελευθερία, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός, η αλήθεια, η δημιουργικότητα, η αγάπη, η ασφάλεια, η φιλομάθεια, οι αφηγητές ξεκλειδώνουν κόσμους μαγικούς και τονώνουν τα αισθήματα φιλαναγνωσίας. Σε ένα ονειρικό σκηνικό, μέσα στη φύση, καταγής σε κρητικά κιλίμια των προγόνων, με συνοδεία λύρας, κιθάρας και μαντολίνου, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν και ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους, γεμίζοντας εικόνες συναρπαστικές. 20/08/2024, 5 μ.μ., ηλικίες 2-8 ετών 21/08/2024, 5 μ.μ., ηλικίες 9-17 ετών 


Οι ηλικίες είναι ενδεικτικές, μπορούν μικροί μεγάλοι να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις. 20/08: Λούτρες Παλαικάστρου, στο στενό ανάμεσα στο ξενοδοχείο Hiona Holiday και τα δωμάτια Pegasus 21/08: Αυλή Σπύρου Μηλιδάκη στον Αγκαθιά, απέναντι από την ταβέρνα Ανατολή και το Μini Market. Διοργάνωση Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου «Ίτανος» Τετάρτη 21 Αυγούστου Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας Φρούριο Καζάρμα Ώρα 9.15 μ.μ. Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με τον Μιχάλη Εικοσιπεντάκη μέσα από ένα ευρύ ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας από το παρελθόν έως και σήμερα. Είσοδος ελεύθερη Διοργάνωση Δήμος Σητείας Δημοτικό Ωδείο Σητείας 



 Τετάρτη 21 Αυγούστου Παρουσίαση Βιβλίου ‘’ Μήτροθεν’’ Άννας Ρουσσομουστακάκη Λαογραφικό Μουσείο Σητείας ώρα 8:00 μ.μ. Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πηγή Υπόθεση: Πρόκειται για έξι αυτοτελείς ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν έξι ενήλικες πλέον άνδρες, οι οποίοι ανακαλούν μνήμες από το παρελθόν τους. Ένα παρελθόν που τους σημάδεψε, εξαιτίας του τρόπου που τους μεγάλωσε Εκείνη, η μητέρα τους. Ο τρόπος που καθεμία μητέρα μεγάλωσε τον γιο της, οι αντιλήψεις της, οι επιλογές της, οι αποφάσεις της, ο ψυχικός της κόσμος και οι συνθήκες διαβίωσης της καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του κάθε γιου, ο οποίος όντας πλέον ενήλικας βιώνει τις συνέπειες της μητρικής ανατροφής. 


Οι συνέπειες αυτές στάθηκαν είτε σε μικρότερο, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό καταστροφικές για τον κάθε γιο. Θα καταφέρουν οι έξι πλέον ώριμες άνδρες να απαλλαχτούν από τα δεσμά της γυναίκας που τους έφερε στη ζωή και τους έσφιξε στην αγκαλιά της, όταν ήταν ακόμα ανυπεράσπιστα βρέφη; Θα μπορέσουν να βρουν την εσωτερική τους ελευθερία; Τι, τελικά, σημαίνει ελευθερία -όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές των ιστοριών αλλά και για τον καθένα μας- και κατά πόσο μπορούμε να πούμε ότι οι επιλογές μας και ο τρόπος αλληλεπίδρασής μας με τους γύρω μας είναι αποτέλεσμα της δικής μας βούλησης; Οργάνωση: Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ Είσοδος Ελεύθερη 




 Κυριακή 25 Αυγούστου Μάγος Sankara «UNLOCK THE MAGIC” Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 9.00 μ.μ. Με σεβασμό στις απαιτήσεις των θεατών και με αγάπη στο καλό θέαμα, ο κορυφαίος μάγος Σανκάρα και η ομάδα του επιστρέφουν στην Σητεία με ένα ολοκαίνουργιο magic show με τίτλο: «UNLOCK THE MAGIC”. Ετοιμαστείτε μικροί και μεγάλοι να παρακολουθήσετε ένα μοναδικό υπερθέαμα μαγικών και ψευδαισθήσεων από των μαιτρ του είδους. Φανταστείτε η παρτενέρ του μάγου να εξαφανίζεται από την σκηνή και να εμφανίζεται πίσω στον κόσμο ή ένας μικρός φίλος από το κοινό να σηκώνεται στον αέρα ή ο ΣΑΝΚΑΡΑ να επιχειρήσει μια επικίνδυνη απόδραση. 


Αυτά και πολλά αλλά σας περιμένουν στο ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ. Είσοδος 10€ - 8€ παιδικό ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ticketservices.gr και την ημέρα της παράστασης. Διοργάνωση Μάγος Sankara 


 Δευτέρα 26 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση Ρουμπελστίλτσκιν (Rumpelstilzchen) Φρούριο Καζάρμα Ώρα 9.00 μ.μ. Η θεατρική ομάδα ΣXHMA 7, έχει τη χαρά να βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής της νέας της παράστασης για την περίοδο 2024 – 2025 με το εξαιρετικό αποκαλυπτικό κείμενο για όλη την οικογένεια ''Ρουμπελστίλσκιν'' από τους αδελφούς Γκριμ ,σε προσαρμογή και μετάφραση της εξαίρετης κ. Ξένιας Καλογεροπούλου, γεμάτο με τραγούδι και χορό! 


Ο Ρουμπελστίλτσκιν (Rumpelstilzchen) είναι ένα λαογραφικό Γερμανικό παραμύθι και ανήκει στην συλλογή των αδελφών Grimm και συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση του 1812, Children's and Household Tales. 


Σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Durham η ιστορία προέρχεται περίπου 4.000 χρόνια πριν. Το όνομα Rumpelstilzchen στην γερμανική γλώσσα σημαίνει «μικρή ξυλοπόδαρη κουδουνίστρα». Επίσης rumpelstilt ή rumpelstilz στην γερμανική λαογραφία είναι ένα μικρό ξωτικό που έκανε θόρυβο με το ραβδί του ή τις κουδουνίστρες του ταράζοντας την ησυχία των  ανθρώπων. 

Η ιστορία αυτού του όχι και τόσο καλού ξωτικού φέρνει τα παιδιά αντιμέτωπα με θέματα όπως η αλαζονεία και η υπέρμετρη απληστία, θέτοντας το ερώτημα πότε και που πρέπει να σταματούν τα θέλω των ανθρώπων.


 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μετάφραση: Ξένιας Καλογεροπούλου Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μεταξάκης Ερμηνεύουν: Μαρίνα Σπανάκη- Γεωργία Ψοφογιαννάκη- Έφη Μαστορίδη -Άγγελος Αρβανίτης-Εβίτα Τσαντάκη Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση: Άγγελος Αρβανίτης Σκηνογραφία Κωνσταντίνος Μεταξάκης ενδυματολογική επιμέλεια: Η ομάδα Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Σπανάκη Ήχος-Φώτα: Σπυρίδων Μπουρλέσιας Αφίσα- Πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης - Γιάννης Μαυραντωνάκης Mosquito A. & D. Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Σητείας Είσοδος ελεύθερη 


Τρίτη 27 Αυγούστου Ώρα: 7:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός εις μνήμην του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος του εν Βουτζά Ιακώβου Γεωργίου Αρχατζικάκη Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παρασπορίου «Μνήμη Μικρασιατικού Ελληνισμού» Στόχος μας είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η τιμή στην μνήμη του Ελληνισμού της Μικρά Ασίας και του ξεριζωμού τους από τις πατρογονικές εστίες.


 Ο πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου θα πραγματοποιήσει: Πανηγυρικό εσπερινό εις μνήμην του Αγίου Εθνό Ιερό Μάρτυρος του εν Βουτζά ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΑΤΖΙΚΑΚΗ την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 19:00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παρασπορίου. Θα ακολουθήσουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, σύντομο καλωσόρισμα του Κου Νικολάου Μπουντρονικόλα Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρασπορίου, σύντομες ομιλίες του Κου Μιχάλη Αγγελάκη συγγραφέα, για τη ζωή και το έργο του Εθνοιερομάρτυρα – Αρχιμανδρίτη και τουΚου Γεωργίου Αλεβίζου επίτιμου προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων Σητείας για την Μικρασιατική Καταστροφή. 


Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί προβολή ντοκιμαντέρ και κέρασμα. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου Σητείας


 Τετάρτη – Πέμπτη 28-29 Αυγούστου Μουσικό εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ (Ross Daly) «Ο Ερωτόκριτος στο Λαβύρινθο» Φρούριο Καζάρμα Ώρα 9.15 μ.μ. Για το Πρόγραμμα ‘ Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός’ Το μουσικό εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ αποτελεί ένα ζωντανό πολιτιστικό «κύτταρο» που ως στόχο έχει τη δημιουργία νέων δρόμων έκφρασης των νέων κυρίως μουσικών που ασχολούνται με τις πλέον σημαντικές παραδοσιακές μουσικές του κόσμου. Ταυτόχρονα αποτελεί και έναν «μεγεθυντικό φακό» στα κοινά στοιχεία και τις αναφορές που υπάρχουν σε διαφορετικές μουσικές παραδόσεις . 


Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εξωστρέφεια η οποία αντικατοπτρίζεται στη συνεργασία του τόσο με καλλιτέχνες όσο και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια δίωρη παράσταση με μουσική, ποιητικό λόγο (αφήγηση) και εικαστικό μέρος, το περιεχόμενο του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου ‘Ερωτόκριτος’, προκειμένου ο θεατής να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πλοκή του. 


Δεδομένου ότι ο ‘Ερωτόκριτος’ ιδιαίτερα στην Κρήτη έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης ψυχαγωγώντας αιώνες τώρα τους Κρήτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα αυθεντικά στοιχεία λαϊκής σοφίας, γλωσσικού πλούτου και καλλιτεχνικής δημιουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει το χαρακτηριστικότερο πολιτιστικό δείγμα της περιόδου της Αναγέννησης στην Ελλάδα. 


Το μουσικό μέρος της συγκεκριμένης παράστασης εστιάζει σε σύγχρονες πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και σε μια πολυδιάστατη ενορχηστρωτική προσέγγιση του έργου με 13μελή ορχήστρα. Ο ποιητικός λόγος παρουσιάζεται χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές έκφρασης του κειμένου χωρίς ωστόσο να παραγκωνίζεται ο λαϊκός τρόπος αφήγησης του Ερωτόκριτου έτσι όπως απαντάται στην Κρήτη αιώνες τώρα.


 Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Ross Daly • Διεύθυνση Παραγωγής/ Συντονισμός- Αντώνης Αντωνακάκης, Στέλλα Βασιλάκη • Επιλογή κειμένων & Προσαρμογή- Μήτσος Σταυρακάκης • Πρότυπες Συνθέσεις: Μήτσος Σταυρακάκης, Κέλυ Θωμά, Ευγενία Τόλη Δαμαβολίτη, Βασίλης Σταυρακάκης, Στέλιος Πετράκης, Ross Daly • Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ματίνα Μόσχοβη • Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαριλένα Μοσχούτη • Εικαστική Δημιουργία- Έργα: Βασίλης Κοντογεώργος • Μουσικοί & Τραγουδιστές: Βασίλης Σταυρακάκης- τραγούδι- Μήτσος Σταυρακάκης- αφήγηση Ευγενία ΤόληΔαμαβολίτη τραγούδι Ross Daly – λύρα, ραμπάμπ, τάρχου, σάζι Κέλυ Θωμά-λύρα Στελιος Πετράκης-λύρα Γιώργος Μανωλάκης -τραγούδι, λαούτο Παύλος Σπυρόπουλος-κοντραμπάσο Carlos Ramirez-vielle à roue, λάφτα Sakir Ozan uygan-κρουστά Yasamine Shahhosseini-ούτι Carles Dorador i Jové- θεόρβη Αφήγηση: Νίκος Βρέντζος • Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού Βιντεοληψία Κτιστάκης Αλέξης, Μαυράκη Έλενα • Ηχοληψία/Φωτισμός: Εταιρεία ΚΥΜΑ, Βαγγέλης Αποστόλου Διοργάνωση Υπουργείο Πολιτισμού. 


Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού. Υποστηρικτής: Δήμος Σητείας – ΕΦΑΛΑΣ Είσοδος Ελεύθερη 


 Τετάρτη 30 Αυγούστου Παιδική Θεατρική Παράσταση Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες The Show Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 8.30 μ.μ. Μια μουσική, διαδραστική παράσταση με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών Σε κείμενο του Γιάννη Σερβετά Η αγαπημένη σειρά Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες γίνεται show με την υπογραφή του Γιάννη Σερβετά και παίρνουν τους δρόμους!


 Η πιο χρωματιστή, μουσική, διαδραστική οικογενειακή παράσταση είναι γεγονός! Πρόκειται για την επίσημη θεατρική παράσταση των Μικρών Κυρίων στην Ελλάδα, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Γενιές ολόκληρες έχουν διασκεδάσει αλλά και διδαχθεί με τους πολύχρωμους Μικρούς Κυρίους και τις υπέροχες Μικρές Κυρίες! Η σειρά "Μικροί κύριοι – Μικρές Κυρίες" από το 1971 είναι σε παγκόσμιο επίπεδο μία από τις διασημότερες και πιο δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων, έχει γίνει τηλεοπτική εκπομπή και μουσειακή έκθεση στο Παρίσι. 


Οι αγαπημένοι Μικροί Κύριοι και οι αγαπημένες Μικρές Κυρίες καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα talent show με εσάς κριτή! Όπως πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους δίνουν χρώμα αλλά και μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες συνεργάζονται, αλληλοϋποστηρίζονται και στέλνουν πάντα το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει». Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί, δίνει ο καθένας τη δική του πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα που λέγεται ΖΩΗ! 


Ελάτε να αποφασίσετε εσείς ποιος τα καταφέρνει καλύτερα στο τραγούδι! Κείμενο: Γιάννης Σερβετάς Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας Σκηνικά: Αθανάσιος Κολαλάς Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς Μασκότ: Νίκος Μηνάς Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης - Υπεύθυνος Περιοδείας: Νίκος Χρηστίδης Παραγωγή: Yuppitheater (KOLOSSAION PRODUCTIONS σε συνεργασία με τo Θέατρο Σοφούλη) Τιμές Εισιτηρίων: 11€ , 13€ , 15€ Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/mikroi-kyrioi-mikres-kyries-the-show-1/ 


Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή 30-31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου Τριήμερο εργαστήριο χορογραφίας Διακρατικό εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και δημιουργίας performance Πρόγραμμα Siniparksi-taking care of population through contemporary dance 3 ο Δημοτικό Σχολείο Η ομάδα χορού Quo Vadis και η χορογράφος Ζαφειρία Τσιρακάκη, οργανώνουν στην Σητεία τριήμερο εργαστήριο χορογραφίας για άτομα κάθε ηλικίας, με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στον σύγχρονο χορό και με έντονο ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. 


Δύο χορογράφοι (Γαλλία-Κροατία) πρόκειται να δουλέψουν εντατικά μαζί με τους συμμετέχοντες για τρεις ημέρες, με σκοπό την δημιουργία ολιγόλεπτης performance η οποία θα παρουσιαστεί σε χώρο ανοιχτό προς το κοινό. Η Ζαφειρία Τσιρακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Σητεία. Σπούδασε Φιλοσοφία στο τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και Χορό στην Κρατική Σχολή Χορού Ορχηστικής Τέχνης και στην Ραλλού Μάνου. Από το 2017, διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στην Αθήνα, χορεύει και χορογραφεί. 


Το 2012 μπαίνει στην πρώτη ομάδα του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος Σκυτάλη, μέσα από το οποίο και για 5 συνεχόμενα έτη δίδασκε χορό και παιδικό παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Το 2023 παίρνει την πιστοποίηση ContaKids Instructor έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μαθήματα της συγκεκριμένης μεθόδου με μεγάλη επιτυχία. Για τις ακριβείς ώρες του σεμιναρίου επικοινωνείτε με την υπεύθυνη κ. Τσιρακάκη στο τηλ. 6974912905 


Συμμετοχή έως και 10 Αυγούστου στο 6974912905. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία με το σύγχρονο χορό Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διοργάνωση SINIPARKSI- Δήμος Σητείας Με την υποστήριξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Σητείας Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου Θέατρο σκιών Αθανασίου Άλσος Χλουβεράκη Ώρα 8.00 μ.μ. Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Τη καταγωγή του θεάτρου σκιών διεκδικούν πολλές χώρες, ανάμεσά τους, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κίνα και άλλες. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι το θέατρο σκιών είναι ασιατικής προελεύσεως κι από εκεί μεταδόθηκε στην Ινδία και μετέπειτα στην Ευρώπη. 


Πρέπει όμως να αποδώσουμε την καταγωγή του στους Έλληνες αλλά μπορούμε να διατυπώσουμε την υπόθεση ότι η τεχνική του θεάτρου των σκιών ανάγεται στα Ελευσίνια μυστήρια αν προσέξουμε ότι τα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν απόλυτα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουμε για την κυριότερη τελετουργία τους. Διοργάνωση Θέατρο Σκιών Αθανασίου Είσοδος 6 Ευρώ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........