Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, η μεγάλη εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στους Ενοριακούς και Προσκηνυματικούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Ανήμερα της Δεσποτικής εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλουγια την εορτή των Χριστουγέννων, κάνοντας λόγο στο υπέρλογο μυστήριο της σαρκώσεως και της επιφάνειας του Θεού στον κόσμο, με την οποία φανερώθηκε η άπειρη αγάπη και το έλεός Του προς τον άνθρωπο της πτώσης. 

Όπως  σημείωσε: «Ο προαιώνιος Υιός και Λόγος του Θεού από θεία αγάπη και συγκατάβαση γίνεται όμοιος με εμάς και μετέχει πλήρως στην ανθρώπινη φύση μας, για να κάνει και εμάς κοινωνούς της θείας φύσεως και μετόχους της ουράνιας βασιλείας Του. Ο Χριστός γίνεται τέλειος άνθρωπος και προσλαμβάνει όλα όσα ανήκουν στον άνθρωπο, τα λεγόμενα φυσικά και αδιάβλητα πάθη, χωρίς όμως την αμαρτία. Συμφιλιώνει τον άνθρωπο με τον Θεό και αποκαθιστά τη σχέση κοινωνίας και το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Δημιουργού και δημιουργήματος… Η ταπείνωση και η κένωση του Χριστού δεν συνίσταται στο ότι γεννήθηκε φτωχός μέσα σε ένα απέριττο και άσημο σπήλαιο. Ότι βίωσε την προσφυγιά, τον διωγμό και το μίσος των ανθρώπων. Ότι υπέστη στερήσεις, συκοφαντίες και τελικά τον σταυρικό θάνατο, αλλά γιατί προσέλαβε τη θνητή και παθητή ανθρώπινη φύση». 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε  εγκάρδια «να υψώσουμε λατρευτικά τον νου και την καρδιά μας στον Λυτρωτή Κύριό μας, για να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα, να αναγεννηθούμε ψυχοπνευματικά και να νοιώσουμε τη θαλπωρή, την ειρήνη, την ασφάλεια, την παρηγοριά και τη χαρά που προσφέρει η παρουσία Του στη ζωή μας».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οπροϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, και ο ΔιάκονοςΘεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μπινιχάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, Κωστής Αστροπεκάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, και πλήθος ευσεβώνχριστιανών της πόλεως.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........