Αεροδρόμιο Καστελίου – Μεσαρά μέσω Ηρακλείου, ή απευθείας, γρήγορα και με ασφάλεια; - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Αεροδρόμιο Καστελίου – Μεσαρά μέσω Ηρακλείου, ή απευθείας, γρήγορα και με ασφάλεια;

 Την αναγκαιότητα δημιουργίας της κατάλληλης οδικής σύνδεσης της Μεσαράς με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αναδεικνύει με την κατάθεση Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών - όπως είχε δεσμευτεί - ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.


«Αεροδρόμιο Καστελίου – Μεσαρά μέσω Ηρακλείου ή απευθείας, γρήγορα και με ασφάλεια; Αυτό είναι το Ερώτημα στο οποίο καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει μέσω της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής παρέμβασης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, ένα έργο του οποίου ο διαγωνισμός και η συμβασιοποίηση ολοκληρώθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει νέες προοπτικές για τον τόπο μας. Η γρήγορη και ασφαλής σύνδεσή του με την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, μια περιοχή με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα, ισχυρό τουριστικό αποτύπωμα και αναπτυξιακή δυναμική είναι απαραίτητη. Σήμερα, βρισκόμαστε στην κατάλληλη χρονική συγκυρία για να ληφθούν οι αποφάσεις που θα δημιουργήσουν την κατάλληλη οδική σύνδεση της Μεσσαράς με το νέο αεροδρόμιο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις πιέσεις και μαζί με τους τοπικούς φορείς να παλέψουμε για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, παράλληλα με την ευκαιρία σύνδεσης του νέου αεροδρομίου με το Ηράκλειο, ενδεχομένως και άλλα αστικά κέντρα, μ’ ένα μέσο σταθερής τροχιάς, ένα τρένο φιλικό προς το περιβάλλον.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, παρά τις αλλαγές στη σύμβαση με την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στο νέο αεροδρόμιο, δεν προβλέφθηκε καμία τροποποίηση στις μεταφορικές και συγκοινωνιακές προβλέψεις του νέου αεροσταθμού. Αποτέλεσμα, να παραμένει η υποχρέωση για την ανάδοχο εταιρεία να ολοκληρώσει δύο μόνο οδικές συνδέσεις, μια προς τον ΒΟΑΚ και μια προς το Αρκαλοχώρι, χωρίς η Κυβέρνηση της ΝΔ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ευρύτερης σύνδεσης του αεροδρομίου με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νησιού και ειδικότερα με την περιοχή της Μεσαράς.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα οδικά έργα που προβλέπονταν στην αρχική σύνδεση του νέου αεροδρομίου Καστελίου, εάν θα τροποποιηθεί ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα, καθώς και σε εάν υπάρχει σχεδιασμός για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσής του με την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς.

Ζητούν επίσης την κατάθεση στην Βουλή της Μελέτης Οδοποιίας και την Συγκοινωνιακή Μελέτη του νέου αεροδρομίου, όπως προβλέπεται να παραδοθεί από την ανάδοχο εταιρεία κατά την συμβασιοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ