Το Πρώτο Υποβρύχιο Ξενοδοχείο Στο Οποίο «Κοιμάσαι» Δίπλα Στα Ψάρια - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Το Πρώτο Υποβρύχιο Ξενοδοχείο Στο Οποίο «Κοιμάσαι» Δίπλα Στα Ψάρια

  Βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από το νερό στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Το ξενοδοχείο αυτό μέσα στη θάλασσα προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις. Μπροστά σου μπορείς να δεις ψάρια κάθε μεγέθους, σχήματος και χρώματος – μικροσκοπικά πορτοκαλόλευκα ριγέ ψάρια κλόουν, παπαγαλόψαρα στο χρώμα της καραμέλας και πολλά άλλα – να κολυμπούν ανέμελα.


Το Reefsuites είναι το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο της Αυστραλίας.
 Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2019 ακριβώς έξω από τον ύφαλο Χάρντι, αποτελείται από δύο μόνο σουίτες που κρέμονται κάτω από μια πλωτή γέφυρα που διαχειρίζεται η εταιρεία τουρισμού Cruise Whitsundays.
Εκεί, νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι κι εσύ ψάρι και μπορείς να βιώσεις τη μαγεία του βυθού. Όλα αυτά μπορείς να τα παρακολουθήσεις -σαν να βρίσκεσαι μπροστά σε μια θεατρική σκηνή- να εκτυλίσσονται μπροστά στο king-size κρεβάτι σου, σε μια σουίτα ξενοδοχείου με γυάλινους τοίχους κάτω από τη Θάλασσα των Κοραλλιών.

hotel_vithos5

Σε αυτό το υποθαλάσσιο καταφύγιο, μπορείς να παρατηρήσεις 1.500 είδη ψαριών, καθώς και χελώνες, και ναι, ακόμη και θαλάσσια τέρατα από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όλα χωρίς να βρέξεις ούτε ένα δάχτυλο του ποδιού σου!

«Είναι άγρια η ζωή ​​εκεί έξω», λέει η Gabriella, υπεύθυνη του Reefsuites. «Αυτό δεν είναι ενυδρείο. Αυτός είναι ο ωκεανός. Αυτός είναι ο ύφαλος», λέει και τα λόγια της και οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η εικόνες μέσα από τον βυθό καθηλώνουν.

hotel_vithos2

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος όμως εκπέμπει SOS

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος υπέστη εκτεταμένη ζημιά, με ορισμένους ύφαλους να έχουν απώλεια 95% κοραλλιών – ένα περαιτέρω πλήγμα σε ένα οικοσύστημα που ήδη απειλείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (όπως η λεύκανση των κοραλλιών) και σε φυσικούς θηρευτές όπως οι αστερίες που σκοτώνουν τα κοράλλια.

«Το Reefsuites δίνει σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο», λέει η Κέιτ Τζόουνς, υπουργός Ανάπτυξης της Τουριστικής Βιομηχανίας του Κουίνσλαντ. «Χάρη σε αυτό το νέο αξιοθέατο, περιμένουμε επιπλέον 60.000 επισκέπτες ετησίως στις Whitsundays».

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........