Ανανεώθηκε η σύμβαση Δήμου Χερσονήσου και Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα»

 Ανανεώθηκε η σύμβαση

Δήμου Χερσονήσου και Οργανισμού
Τη σύμβαση συγχρηματοδότησης του προγράμματος δράσης του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο στις Γούρνες ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Μανόλης Αργυράκης.



Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου αρμόδιος για οικονομικά θέματα Μανώλης Ανυφαντάκης και ο γραμματέας του Οργανισμού Γιώργος Βαϊλάκης.




Η σύναψη συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα» θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του φορέα με δράσεις που θα προβάλουν, θα προστατεύουν και θα αναδεικνύουν τη θρησκευτική, πολιτιστική, αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική παράδοση και κληρονομιά της περιοχής.


Η λειτουργία έκθεσης εκκλησιαστικών κειμηλίων, λαογραφικής γωνιάς, βοτανικού κήπου και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, διαλέξεων, παραστάσεων κ.ά., αναμένεται να επιφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή όπως αύξηση της επισκεψιμότητας, που προσδίδει πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.


Κατά συνέπεια το μοναστηριακό συγκρότημα θα μπορέσει να αποτελέσει ένα επιπλέον πόλο έλξης στην ενδοχώρα του δήμου Χερσονήσου για όλους τους διερχόμενους για τουριστικούς ή άλλους σκοπούς. Προβλέπεται να δώσει μια νέα αναπτυξιακή τροχιά στην περιοχή και να αυξήσει το χρόνο παραμονής των επισκεπτών, αλλά και να προσθέσει νέους επισκέπτες.


Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν ομόφωνα τη σχετική σύμβαση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........