Η περιοδική έκθεση «1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» στη Γερμανία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η περιοδική έκθεση «1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» στη Γερμανία

 Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα για την υβριδική περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης «1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», με πρώτο σταθμό το Αννόβερο της Γερμανίας. 


Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου των Τριών Ιεραρχών παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου.




Στο Αννόβερο θα παραμείνει μέχρι τις 14 Μαΐου 2023 και στη συνεχεία  θα μεταφερθεί στην πόλη Κρέφελντ, στην περιφέρεια του Ντίσελντορφ. 


Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η Έκθεση να παρουσιαστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


Για την παρουσίασή της στη Γερμανία η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, παραχώρησε δωρεάν τα ψηφιακά αρχεία της Έκθεσης και η αναπαραγωγή/εκτύπωσή τους κατέστη εφικτή χάρη στην θερμή υποστήριξη και τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.


Η Έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στις πόλεις και την ενδοχώρα της Κρήτης (Μάιος 2021-Απρίλιος 2022), στο Τάρμπον Σπρίγκς της Φλόριντα (Η.Π.Α., Φεβρουάριος 2022), στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας (Μάιος 2022).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........