Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Μαΐου, η Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Μαΐου, η Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια 2023 στο Δημαρχείο Πειραιά (Πλατεία Κοραή), η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τον Σύλλογό μας, Ελλήνων Παραολυμπιονικών, την Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Alpha Bank.


Πρωταγωνιστές στην αθλητική ημερίδα ήταν μαθητές από έξι ειδικά σχολεία του Πειραιά και συγκεκριμένα, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για Παιδιά με Αυτισμό, του 1ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά, του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά “ΑΝΟΙΞΗ” και του ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά.



Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:

Ø Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Καλυψώ Γούλα, η οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον Πρωθυπουργό, κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ø Ο κος Δημήτρης Τουλιάτος, ο οποίος εκπροσώπησε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ø Η Βουλευτής Α’ Πειραιά, κα Νόνη Δούνια

Ø Ο Δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μωράλης

Ø Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πειραιά, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη

Ø Η Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank, κα Ρούλη Χριστοπούλου

Ø Η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, κα Κωνσταντινιά Σωτηριάδη

Ø Ο Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά, κος Νίκος Γέμελος



Την ημερίδα παρουσίασε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, κος Γρηγόρης Πολυχρονίδης ο οποίος ήταν και ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής που σκοπό είχε να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα Μπότσια και τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό εν γένει. Δίπλα του είχε, σε ρόλο διαιτητή αυτή τη φορά, την σύζυγο και rap operator του, κα Κατερίνα Πατρώνη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο κος Θεόδωρος Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, η Χάλκινη Παραολυμπιονίκης Μπότσια, κα Άννα Ντέντα, μαζί με τη ramp operator και συνοδό της, κα Χριστίνα Ντέντα, και ο συνεργάτης του κ. Γέμελου, αθλητής υδατοσφαίρισης, κος Μάριος Χατζηκυριακάκης

Μετά το πέρας της ημερίδας οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός ολίγων μηνών.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........