Καθρέφτης των πολιτικών Μητσοτάκη τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: 11,4% πληθωρισμός στα τρόφιμα, κινδυνεύει από την φτώχεια μια στις τρεις οικογένειες!

 Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – ΕΛΣΤΑΤ που αποδεικνύουν τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού στα τρόφιμα αλλά και το ότι 2.722.000 πολίτες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:



«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καταρρίπτουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί ευημερίας και ανάπτυξης και αποδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Στο 11,4%  ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 4 πολίτες, το 26,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. 





Αν δε υπολογιστεί αυτό σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, το ποσοστό ανεβαίνει στο 29,1%, αφορά δηλαδή περισσότερα από 3 εκ. άτομα. Και αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2021, καταλαβαίνουμε το τι ισχύει σήμερα.



Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει. Στις 21 Μαΐου. Με το Συμβόλαιο για την Αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φέρνει τους πολλούς στο προσκήνιο.».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........