Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη

Στον νέο εκλογικό χάρτη εκλέγονται 8 συνολικά βουλευτές.

Συγκεκριμένα εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης.



Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, από το ΠΑΣΟΚ η Ελένη Βατσινά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης (αν τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να κρατήσει την έδρα άλλης Περιφερειακής Ενότητα) και τέλος από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχακης.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου η Νέα Δημοκρατία κατακτά μία έδρα και επανεκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης και μία έδρα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται η Κατερίνα Σπυριδάκη.

Στη δυτική Κρήτη καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εκλέγονται τέσσερις συνολικά βουλευτές εκ των οποίων οι δύο από τη Νέα Δημοκρατία.


Συγκεκριμένα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης έρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη και δεύτερη η Σέβη Βολουδάκη ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται μόνο ο Παύλος Πολάκης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Αλέξανδρος Μαρινάκης.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέλαβε καμία έδρα με τον μέχρι πρότινος βουλευτή Ανδρέα Ξανθό να μένει εκτός.

Αντίθετα εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Μανώλης Χνάρης από το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά:

Νομός Ηρακλείου (ενσωμάτωση σταυρών 92,4%, γενική ενσωμάτωση 92,4%)

Στο Ν. Ηρακλείου η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τρείς βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από δύο βουλευτές και το ΚΚΕ από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Λευτέρης Αυγενάκης με 24.695 σταυρούς, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με 21.709  σταυρούς και ο Μάξιμος Σενετάκης με 20.411 σταυρούς.


 Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Χάρης Μαμουλάκης με 12.710 σταυρούς και ο Σωκράτης Βαρδάκης με 12.304 σταυρούς. 


Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 38.767 (ωστόσο παραμένει άγνωστο αν θα κρατήσει την έδρα στο νομό) και η Ελένη Βατσινά με 11.358 σταυρούς. Ακολουθεί ο Φραγκίκσος Παρασύρης (θα εκλεγεί αν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να κρατήσει την έδρα άλλης Περιφερειακής Ενότητας) με 10.852 σραυρούς.


Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Μανόλης Συντιχάκης με 4.240 σταυρούς.


Νομός Χανιών (ενσωμάτωση σταυρών 93,4%, γενική ενσωμάτωση 100%)

Στο Ν. Χανίων η Νέα Δημοκρατία εκλέγει δύο βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη με 15.999 σταυρούς και η Σέβη Βολουδάκη με 13.523 σταυρούς. 


Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Παύλος Πολάκης με 10.950 σταυρούς και από το ΚΚΕ ο Αλέξανδρος Μαρινάκης με 1.871 σταυρούς.

 

Νομός Ρεθύμνου (ενσωμάτωση σταυρών 89%, γενική ενσωμάτωση 100%)


Στο Ν. Ρεθύμνου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 10.040 σταυρούς και από το ΠΑΣΟΚ ο Μανόλης Χνάρης με 4.963 σταυρούς. 

 

Νομός Λασιθίου (ενσωμάτωση 96,02%, γενική ενσωμάτωση 100%)


Στο Ν. Λασιθίου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκλέγουν από έναν βουλευτή. 

Από την Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 12.192 σταυρούς και από το ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Σπυριδάκη με 2.687 σταυρούς. 

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........