Διακρίσεις και τουριστική δραστηριότητα για το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης τον Απρίλιο

 Έντονη δραστηριότητα και διακρίσεις είχε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης τον Απρίλιο, μετά και την προβολή της Κρήτης στην Κύπρο, το Χρυσό Βραβείο στα φετινά Tourism Awards και τη φιλοξενία του γνωστού Γάλλου δημοσιογράφου Γαστρονομίας François Régis Gaudry.


   Με αφορμή την αναμενόμενη αύξηση της τουριστικής εισροής από την Κύπρο στην Κρήτη, καθώς και το νέο ρεκόρ απευθείας πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Κρήτης που αναμένεται το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του project «Γίνε Κρητικός για μια Mέρα», στη Λευκωσία, με στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού. 




Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, παρουσίασε τη νέα καμπάνια του δήμου, που είναι πιστοποιημένος με το σήμα Bike Friendly, δίνοντας έμφαση στον ποδηλατικό και τον γαμήλιο τουρισμό, καθώς και σε άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, τις οποίες αναπτύσσει και προάγει ο Δήμος Ρεθύμνης.

   Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης βραβεύτηκε με το Gold Award στη νέα κατηγορία Bike Friendly Travel των Tourism Awards 2023 για το έργο του σχετικά με τον ποδηλατικό τουρισμό. 



Η 10η τελετή των συγκεκριμένων βραβείων, στα οποία διακρίνονται οι πρωτοπόροι και καινοτόμοι δήμοι και οι φορείς και επαγγελματίες του κλάδου που παράγουν ποιοτικά έργα, προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού, φιλοξενίας και διασκέδασης, πραγματοποιήθηκε στο Grand Hyatt στην Αθήνα με προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα. 



Σύμφωνα με την κ. Μπιρλιράκη, το βραβείο, το οποίο παρέλαβε η ίδια ως σντιδήμαρχος, «απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο Δήμος Ρεθύμνης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς έλαβε αναγνώριση από τον σπουδαίο θεσμό των Tourism Awards και στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ποδηλατικού τουρισμού, μοιράζοντας τη θετική του εμπειρία και σε άλλους δήμους της Ελλάδας και υπενθυμίζοντας τα ευεργετικά της άσκησης, που είναι η υγεία και η ψυχική ευφορία για κατοίκους και επισκέπτες».

  



 Από 1 έως 3 Ιουνίου 2023 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν οι Ημέρες Ποδηλάτου Ρεθύμνου- Rethymno Bike Friendly Days, περιλαμβάνοντας και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας στις 2 Ιουνίου. 



Το πρόγραμμα της εκδήλωσης σύμφωνα το τμήμα Τουρισμού, αποτελείται από ποδηλατοβόλτες για όλους τους επισκέπτες, με στόχο να γνωρίσουν τα σημεία ιδιαίτερης φυσικής και ιστορικής ομορφιάς της πόλης, ενώ, τη δεύτερη ημέρα, θα υπάρξει φόρουμ με καλεσμένους-ομιλητές, στο οποίο θα γίνει εκτενής ανάλυση του οφέλους που αποκομίζουν οι προορισμοί από τον ποδηλατικό τουρισμό.




   Στα θετικά για την προβολή του νομού, όπως επισημαίνει η κ. Μπιρλιράκη, προσμετράται και το δημοσιογραφικό ταξίδι του François Régis Gaudry στην Κρήτη, προκειμένου να προβληθεί η κρητική γαστρονομία και παράδοση μέσω της εκπομπής του On va déguster στον δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας France Inter. Το ταξίδι διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γαλλίας και το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης. 



Ο κ. Gaudry αγγίζει τους 2.000.000 ακροατές σε κάθε του εκπομπή, απευθυνόμενος σε ένα κοινό που αναζητά αυθεντικούς προορισμούς, συνδεδεμένους με αντίστοιχες εμπειρίες γεύσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον και με έμφαση στη φύση και τον τοπικό χαρακτήρα. Επιπλέον, ο ίδιος έχει πολύ δυναμική παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με 335.000 followers στο Instagram και 381.000 followers στο Facebook. 



Η επίσκεψη του κ. Gaudry ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της σύνδεσης του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, με τη συνεργασία πληθώρας επαγγελματιών του τόπου, οι οποίοι προσέφεραν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας. Επιπλέον, η συμμετοχή των ντόπιων έδωσε την ευκαιρία στον καλεσμένο να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες του κρητικού τρόπου ζωής, εργασίας και διατροφής, κάνοντάς τον πρεσβευτή της ιδιαίτερης ταυτότητας του νησιού σε όλη τη Γαλλία.




   Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πέπη Μπιρλιράκη, «καθώς η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά, το τμήμα Τουρισμού συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του, πάντα με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του Ρεθύμνου και της Κρήτης σε Ελλάδα και εξωτερικό. 



Κάνει λόγο επίσης για διαρκή και αποτελεσματική συνεργασία του τμήματος Τουρισμού και των εμπλεκομένων με το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου με τον ΕΟΤ Ελλάδας και εξωτερικού, ενημερώνοντας παράλληλα πως η επόμενη φιλοξενία fam trip θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά με ομάδα δημοσιογράφων και bloggers».


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........