Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες, και οι Βάσεις των Πανελλαδικών 2023 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες, και οι Βάσεις των Πανελλαδικών 2023

 Ξεκαθαρίζει το «τοπίο», όσο περνούν οι ημέρες, για τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των βαθμολογιών των Πανελλαδικών και των Βάσεων εισαγωγής, από το υπουργείο Παιδείας.


Μιλώντας, προ ημερών, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, έδωσε τα πρώτα συμπαγή στοιχεία για τις ημερομηνίες - «κλειδιά» των Πανελλαδικών.



Όπως εξήγησε, «τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών μαθημάτων, ενώ στις αρχές Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων». Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών ανακοινώθηκαν στις 28 Ιουνίου.



Σε ό,τι αφορά τις Βάσεις, ο Αλέξανδρος Κόπτσης υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου.


«Πολύ νωρίς πάντως, αν όχι τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα ξέρουν οι φοιτητές μας πού θα πάνε και αυτό για να έχουν έναν, ενάμιση μήνα στη διάθεσή τους να προγραμματίσουν τη ζωή τους» ανέφερε μιλώντας για τις Βάσεις ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.



Υπενθυμίζεται ότι ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης έχει πει στο iefimerida.gr ότι είναι σημαντικό να ανακοινώνονται οι Βάσεις το νωρίτερο δυνατόν καθώς «μειώνεται πολύ ο χρόνος αναμονής και η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Θα μπορέσουν, έτσι, οι φοιτητές που πρέπει να σπουδάσουν σε άλλη πόλη να βρουν σπίτι και να μετακομίσουν στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του Αυγούστου».


Οι Πανελλαδικές εξετάσεις οδεύουν προς το τέλος τους. Ειδικότερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, η αυριανή ημέρα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, είναι η τελευταία ημέρα εξετάσεων. Θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).


Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ έχουν μπροστά τους άλλες τρεις ημέρες Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αρχικά την Τρίτη 13 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. 


Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.


Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων. Αυτή την εβδομάδα, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........