Αλέξης Καλοκαιρινός: Επίσκεψη σε Βασιλειές, Άγιο Βλάσση

 Η τεράστια οικιστική ανάπτυξη που παρουσιάζουν οι Δημοτικές Κοινότητες των Βασιλειών - Αγίου Βλάσση τα τελευταία 25 χρόνια, δίνει προοπτικές χωρίς όμως να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές που θα διευκολύνουν τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων τους.


Τη διαπίστωση αυτή έκανε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με συνεργάτες του.


Στις Βασιλειές, η ραγδαία οικοδομησιμότητα των προηγούμενων ετών έγινε χωρίς σχέδιο πόλης με αποτέλεσμα η έλλειψη σχεδιασμού και ιδιαίτερα των κοινόχρηστων χώρων να δημιουργεί «ασφυξία» στους δρόμους και σε μια σειρά ζητημάτων όπως η έλλειψη σχολείων όλων των βαθμίδων, παιδικών χαρών κ.α

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας των Βασιλειών κ. Κώστα Σταμούλο, τον πρώην Πρόεδρο Νίκο Σμαραγδάκη, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Φλυτζανή και κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους οικιστικά και πληθυσμιακά οικισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η ανάγκη για τη λειτουργία 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου αλλά και η κατασκευή κτιρίων για τη στέγαση και λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης η επικαιροποίηση επέκταση του Σχεδίου Πόλης, η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Φορτέτσα – Άγιος Σύλλας κ.α.

«Μαζί θα σχεδιάσουμε τους οικισμούς του μέλλοντος, δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, για να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ενδοχώρας του Δήμου, για να ζουν χωρίς ελλείψεις σε υποδομές, ώστε να τονωθεί και η αγροτική οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........