Ανακαλύπτουμε το θεματικό πάρκο Reptisland ερπετών στο Μελιδόνι

 Εάν ψάχνεις την περιπέτεια στις διακοπές σου, βαρέθηκες τις κλασσικές επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και θέλεις να ζήσεις κάτι διαφορετικό, ο δρόμος σε οδηγεί απευθείας στο Reptisland. 

Το Reptisland δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα με τα κορυφαία μέρη, τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείς στην Κρήτη, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και ο οδηγός του TripAdvisor με θετικές κριτικές επισκεπτών από όλο τον κόσμο. 



Στο Reptisland θα ζήσεις την εμπειρία του να δεις και κυρίως να αγγίξεις πολλά από τα πιο σπάνια ερπετά στον κόσμο, μεταξύ αυτών και μεγάλων «κυβικών» πύθωνες, ενώ θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στο πιο εξωτικό μέρος της γης.

Το Reptisland βρίσκεται στο Μελιδόνι του νομού Ρεθύμνου στην Κρήτη και λειτουργεί από το 2016. Θα το προσεγγίσεις σχετικά εύκολα, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου με κατεύθυνση προς Σιριπιδιανά ή την Χανίων – Ρεθύμνου με κατεύθυνση προς το Πάνορμο. Εκεί οι πινακίδες θα σε ακολουθήσουν στο Νησί των Ερπετών της Κρήτης πολύ εύκολα, ενώ στον ίδιο δρόμο θα βρεις και το Σπήλαιο Μελιδονίου για όσους ψάχνουν περισσότερη γνώση και ξενάγηση.

Το ερώτημα είναι τι δεν θα δεις; Το Reptisland ανανεώνεται συχνά με νέα σπάνια είδη ερπετών από όλο τον κόσμο. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να σε ξεναγήσουν οι ιδιοκτήτες του ιδιαίτερα πρωτότυπου «πάρκου», Στέλιος και Σπύρος Παπακωνσταντής και να σε εισάγουν ομαλά -για εσένα που ακόμα έχεις ενδοιασμούς- στο μαγικό κόσμο των ερπετών. 

Θα σου διηγηθούν την ιστορία του κάθε ζώου, από πού προέρχεται, πώς μπορεί και συντηρείται, ενώ θα απαντήσουν σε ότι απορία έχεις. Το καλύτερο;! Δε θα μάθεις απλά για την ιστορία αυτών των ερπετών, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να τα αγγίξεις. Και αν φοβάσαι, σίγουρα θα σε κάνουν να ξεπεράσεις κάθε φόβο!


Μεταξύ αυτών θα μπορέσεις να πάρεις για λίγο πάνω σου χαριτωμένα μικρά φιδάκια (όπως καλαμποκόφιδα), να ανέβεις επίπεδο σταδιακά με ένα μικρό βασιλικό πύθωνα και στο τέλος να τολμήσεις να ακουμπήσεις ή ακόμα να ανεβάσεις πάνω σου το μεγάλο πύθωνα Βιρμανίας.

Εάν πάλι δεν μπορείς να ξεπεράσεις τη φοβία σου για τα φίδια, εκεί κοντά βρίσκονται ορισμένα συμπαθητικά ερπετά μικρότερων διαστάσεων για να τα γνωρίσεις από κοντά. 

Σπάνια είδη σαυρών, χρωματιστοί βάτραχοι, χαμαιλέοντες και ιγκουάνα περιμένουν για να συστηθείτε. Εμείς ξεχωρίσαμε το γενειοφόρο δράκο και το leopard gecko με τα εντυπωσιακά χρώματα.


Κατά την περιήγησή σου στο πάρκο των ερπετών θα μπορέσεις να δεις σε βιτρίνες ιδιαίτερες σαύρες, τη χελώνα Alligator Snapping με το δάγκωμα, το οποίο είναι από τα ισχυρότερα στον κόσμο, σκορπιούς, καθώς και δεκάδες άλλα φίδια, με τον δικτυωτό πύθωνα των 8 μέτρων να μαγνητίζει τα βλέμματα!

Πριν οργανώσεις την επίσκεψή σου στο Reptisland, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα φίδια είναι σφιγκτήρες, δηλαδή σφίγγουν και σκοτώνουν το θήραμα τους στη φύση χωρίς δηλητήριο, άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο να τα επεξεργαστείς άφοβα από κοντινή απόσταση.

Μην το καθυστερείς, το Νησί των Ερπετών της Κρήτης σε περιμένει όλο το χρόνο και μαζί του ο Δικτυωτός Πύθωνας (Reticulated Python), ένας Κροκόδειλος Cayman, Βασιλικοί Πύθωνες (Ball Pythons), Πύθωνες Βιρμανίας (Burmuse Python), Πύθωνες γενικά (Carpet Python mcdowelli, Carpet Pythons harrisoni, Blood Python), Βόες Constridor, Albino και Melanistic, Χελώνες Sulcata, Γενειοφόροι Δράκοι (Bearded Dragons), ένα Amazon Tree Boa, Βαράνοι (Varanus Panoptes και Acanthurus), Leopard Geckos, Ιγκουάνα, Χαμαιλέοντες, Ταραντούλες, Γατόψαρα από τον Αμαζόνιο, Σκορπιοί και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!


Το Reptisland έχει κερδίσει φανατικούς επισκέπτες και αποτελεί ιδανικό μέρος για όλη η οικογένεια, με τους μικρούς μας φίλους να ξετρελαίνονται για την επαφή τους με ζώα, τα οποία δε θα έβλεπαν ποτέ από κοντά. Να σημειωθεί ότι μεμονωμένες παρέες, καθώς και οργανωμένα σχολικά γκρουπ επισκέπτονται καθημερινά το Μελιδόνι για ένα σύντομο εξωτικό ταξίδι στον κόσμο των ερπετών.

Τοποθεσία: Μελιδόνι, Ρέθυμνο

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 09.00 – 18.00 / Χειμερινούς μήνες: 09.00 – 15.00

Facebook @Reptisland

Instagram @Reptisland

TripAdvisor @Reptisland

ΠΗΓΗ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........