Το Πενταώροφο Κτήριο Ψυγείο Στο Λιμάνι Του Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το Πενταώροφο Κτήριο Ψυγείο Στο Λιμάνι Του Ηρακλείου

 C 


Το πενταώροφο κτήριο είχε κατασκευαστεί το 1960, αρχικά από μια υπηρεσία του τότε υπουργείου Γεωργίας, την ΑΓΡΕΞ, που ασχολούνταν με την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων. 


Λειτούργησε ως ψυγείο, με το ισόγειο να διαθέτει από μηχανές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ψυκτικά μηχανήματα κι εγκαταστάσεις παραγωγής πάγου, μέχρι και γραφεία. Το 1978 το μόνο που λειτουργούσε ήταν η παραγωγή κολόνων πάγου, που διατίθεντο για τα ψυγεία πάγου αρκετών σπιτιών του Ηρακλείου και για τους ψαράδες. 


Μετά σταμάτησε και αυτή η διαδικασία, ενώ στη συνέχεια περιήλθε το κτήριο στην κυριότητα του ΟΛΗ, ο οποίος στη δεκαετία του 1990 έκανε μια μελέτη ανασκευής του, ώστε να εξακριβωθεί η στατική του επάρκεια - όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση - και να διαμορφωθεί ως μπίζνες σέντερ του λιμανιού, με γραφεία και καταστήματα. 


Μάλιστα μετά το 2000 η τότε διοίκηση του ΟΛΗ ανέθεσε μια οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...

1377441_558963464176741_1924747027_nΟ σκοπός, σήμερα είναι όλες οι εγκαταστάσεις του πρώην ψυγείου να μπορέσουν να αναπλασθούν και να προσφέρουν παροχές υπηρεσιών αντίστοιχες με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. 

565060_537409612998793_2097659544_n

«Στα πλαίσια αυτά και χωρίς να αναμένουμε τις κατευθύνσεις του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προχωρούμε στη μελέτη και κατασκευή παιδικής χαράς και για ΑμΕΑ , η οποία γίνεται για πρώτη φορά τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης και έτσι πιστεύεται ότι θα ανοίξει τις πύλες του το λιμάνι του Ηρακλείου στους πολίτες.

CCCCCCCCCCCCCCC

CCCCCCCC

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας που έχει χαιρετιστεί πολύ θερμά από φορείς, ιδιώτες και οργανώσεις ΑμΕΑ. 

Στο εν λόγω κτήριο του ψυγείου αναμένονται προτάσεις από τους επενδυτές, οι οποίες θα αναδείξουν την ιστορικότητα και τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά του».


CCCC

IMG_0570www.neakriti.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ