Ο Σεπτέμβρης στην Κνωσό συνεχίζεται με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΝΩΣΟΥ, με τίτλο "Στην άκρη του Μύθου". - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σεπτέμβρης στην Κνωσό συνεχίζεται με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΝΩΣΟΥ, με τίτλο "Στην άκρη του Μύθου".

 Ο Σεπτέμβρης στην Κνωσό συνεχίζεται με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΝΩΣΟΥ, με τίτλο "Στην άκρη του Μύθου".


Ένα διήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου το Σάββατο 16.9.2023 οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις εικαστικές δημιουργίες που ήδη υλοποιήθηκαν από εκλεκτιυς καλλιτέχνες στην κάτω Κνωσό, από εκλεκτούς καλλιτέχνες ζωγράφους, αλλά και να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στον εσπερινό της 16ης Σεπτεμβρίου.
Τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με προσκεκλημένους τους εξαιρετικούς μουσικούς του συγκροτήματος "Ρεμπέτικα μονοπάτια", στο Πάρκο Κνωσού, 21.00, με ελεύθερη είσοδο. Υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης στο μεγάλο Δημοτικό Πάρκινγκ, λίγο πριν φτάσετε στον αρχαιολογικό χώρο. Διοργάνωση Π.Σ. Κνωσού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνδιοργάνωση με τη ΔΗ.Κ.Ε.Η.Την Κυριακή 17.09.2023 οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατροποιημένη αφήγηση του παραμυθιού «Η Μάγισσα Χρωματούσα στο περιβόλι του Σιγανού», με τη συγγραφέα του Ελένη Μπετεινάκη, στις 11.00, με ελεύθερη είσοδο.


Το απόγευμα της Κυριακής 17.09.2023, ώρα 18.30, φιλοξενούμε μια σύμπραξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κνωσού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού, με τίτλο:

«Από τα πιθάρια του Μίνωα, στους πιθαράδες του Θραψανού». Θα φιλοξενήσουμε υπαίθριο εργαστήρι κατασκευής πιθαριών, από τον Π.Σ. Θραψανού. Συμμετέχουν οι αγγειοπλάστες: Πλουμάκης Μ., Καλιακάκης Ζ., Νιργιανάκης Γ.

Παράλληλα, θα διεξάγεται ελεύθερη ξενάγηση στην ιστορία των πίθων, από τους Κ. Χρηστάκη, Επιμελητή Ερευνητικού Κέντρου Κνωσού/ Δρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας και την Σαμάνθα Ξημέρη, Δρ Αρχαιολογίας.
Σας περιμένουμε!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΝΩΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

......... .........
......... .........
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ