Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αργυρώ, από τα Βουρλά στην Κρήτη, μια ανάσα, μια διαδρομή» στο Πολυκέντρο Δήμου Ηρακλείου

 Η Δέσποινα Γιαχάκη παρουσιάζει το βιβλίο της «Αργυρώ, από τα Βουρλά στην Κρήτη, μια ανάσα, μια διαδρομή» από τις εκδόσεις Διάνοια, στο Πολυκέντρο Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00


Ένα οδοιπορικό από τα μαρτυρικά Βουρλά της Μικράς Ασίας ως το Ηράκλειο της Κρήτης, μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που διηγείται η ηρωίδα του βιβλίου.


Η Αργυρώ, στη δύση της ζωής της, αναπολεί τα νιάτα και την πορεία της, την ιστορία των γονιών της, τους ανθρώπους που πέρασαν και τη σημάδεψαν βαθιά.


Μια ζωή χτισμένη από πόνο μα και χαρές, με αγάπη και δόσιμο, μια ζωή γλυκόπικρη μα γεμάτη. Έζησε τον πόλεμο, τη φτώχεια, τον χαμό και τον θάνατο, γονάτισε και ξανασηκώθηκε πολλές φορές, έμεινε όμως όρθια απέναντι στις αναποδιές και πάλεψε παλικαρίσια.


Απόγονος Μικρασιατών, από τα Βουρλά, γεννήθηκε στην Κρήτη, την οποία εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή στην Αθήνα. Η Κρήτη όμως είναι το γραμμένο της και αναπόφευκτα η μοίρα θα την οδηγήσει ξανά στα πάτρια εδάφη, στις Αρχάνες αυτή τη φορά.


Ηλικιωμένη, πετυχημένη, αλλά και μόνη, στο λιόγερμα της ζωής της, δεν ξέχασε ποτέ τη Μικρά Ασία και τα Βουρλά, την Κρήτη και τις ρίζες της, μα ούτε κι αυτές την ξεχάσανε.

Μια αναπάντεχη γνωριμία θα τής θυμίσει το παρελθόν, θα τη συγκινήσει, θα τη συνεπάρει, θα δικαιώσει την παντοτινή αγάπη που δεν μπορεί ούτε ο πόλεμος, ούτε η απόσταση, μα ούτε και ο χρόνος να ξεθωριάσει.


Το βιβλίο θα συμπαρουσιάσουν με την Δέσποινα Γιαχάκη η κ. Αντιγόνη Ανδρεάδακη (δημοσιογράφος) και η κ. Ζωή Παπαδάκη (φιλόλογος).


Θα ακολουθήσει υπογραφή βιβλίων από τη συγγραφέα και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπός»


Παρουσιάζεται το βιβλίο της Αργυρώ, από τα Βουρλά στην Κρήτη, μια ανάσα, μια διαδρομή» στο Πολυκέντρο Δήμου Ηρακλείου

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........