Η Κρητικιά Αεροπορική Εταιρεία Sky Express - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

......... .........
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κρητικιά Αεροπορική Εταιρεία Sky Express

 sky-express-1


H Sky Express είναι μια περιφερειακή αεροπορική εταιρία με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 από επαγγελματίες στον αεροπορικό χώρο με μακρά εμπειρία στις δημόσιες αερομεταφορές και έλαβε την άδεια εκμετάλλευσης στις 30 Ιουνίου του ιδίου έτους. Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος είναι ο κ. Μιλτιάδης Τσαγκαράκης (κυβερνήτης και πρώην Γενικός Δ/ντής Ολυμπιακής Αεροπλοΐας) και αντιπρόεδρος και Τεχνικός Δ/ντής ο κ. Γεώργιος Μαυραντωνάκης (πρώην Γενικός Επιχειρησιακός Δ/ντής και Υπόλογος Δ/ντής Ολυμπιακών Αερογραμμών). Τα χρώματα και το έμβλημα της εταιρίας συμβολίζουν την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης (1898-1908).

1_1

Sky-Express

Το Handling της Sky Express το έχει αναλάβει η Swissport. Η εταιρία άρχισε με ένα αεροσκάφος BAe Jetstream 31, και η πρώτη εμπορική πτήση εκτελέστηκε την 18 Ιουλίου 2005 από το Ηράκλειο στην Ρόδο. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία σχεδόν από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της προσέφερε στο επιβατικό κοινό online σύστημα κράτησης θέσεων μέσω της ιστοσελίδας της. Αργότερα (2006) η Sky Express πρόσθεσε στον στόλο της ένα επιπλέον αεροσκάφος BAe Jetstream 31 και ένα Boeing 747-200F με το οποίο εκτελεί δρομολόγια cargo. Σήμερα η εταιρία δραστηριοποιείται σε περιφερειακά δρομολόγια που δεν εκτελούν οι Aegean και Olympic.

Sky_express.svg

Ο στόλος της Sky ExpressΗ εταιρία διαθέτει αεροσκάφη τύπου BAe Jetstream 41, χωρητικότητας 30 θέσεων, Bae Jetstream 31 (19 θέσεων) και ATR42. Στο παρελθόν διέθετε και ένα αεροσκάφος Boeing B747-200F για μεταφορές εμπορευμάτων. 

sx-rod-sky-express-british-aerospace-jetstream-4100-jetstream-41_PlanespottersNet_425381

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ