ΒΟΑΚ: Στη Βουλή από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα ερωτηματικά για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΒΟΑΚ: Στη Βουλή από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα ερωτηματικά για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη

 Απαντήσεις στα ερωτηματικά που υπάρχουν αναφορικά με την πρόοδο και το τελικό, αυξημένο κόστος του σκέλους του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, ζητάει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με την συνυπογραφή 11 ακόμη Βουλευτών.


«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κατά την υλοποίηση του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχουν καταστεί πρόδηλες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Θυμόμαστε όλοι το πάγωμα των διαγωνισμών του ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, τις δηλώσεις περί δήθεν «μολυβιάς στον χάρτη» και στο τέλος την επανεκκίνηση των διαγωνισμών, με την ακριβώς ίδια αρχιτεκτονική και την ίδια χάραξη, αλλά με τετραετή καθυστέρηση και την προσθήκη διοδίων.
 Το συγκεκριμένο τμήμα, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη σε πανηγυρικό κλίμα τον Απρίλιο του 2023, θα έπρεπε κανονικά να εκτελείται. Δυστυχώς όμως, κι ενώ το έργο έχει παγώσει, πρόσφατα αυξήθηκε εκτάκτως το κόστος κατασκευής του κατά 16,5 εκατ. ευρώ και έφτασε τα 255,2 εκατ. ευρώ. Μια αύξηση που, κατά τα δημοσιεύματα, κρίθηκε απαραίτητη για να υλοποιηθούν δαπάνες που δεν είχαν προβλεφθεί στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου και αφορούν χρονοβόρες ως επί το πλείστων εργασίες που ανατρέπουν τον όλο σχεδιασμό. Γιατί συνέβη αυτό; Τέτοια προχειρότητα; Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει εξηγήσεις.».


Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις για ποιο λόγο κρίθηκε σκόπιμη η αύξηση του προϋπολογισμού του έργου, ποιος είναι ο τελικός προϋπολογισμός μετά και τις νέες αυξήσεις, καθώς και ποια θα είναι η τελική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα πραγματοποιηθούν. Ζητάει επίσης ενημέρωση για το ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου και πότε αναμένεται να εκκινήσουν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........