Υπεγράφη η Ανάπλαση του "Ευαγγελισμού" με το ποσό των 744.000 ευρώ, μόνο για τις μελέτες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Υπεγράφη η Ανάπλαση του "Ευαγγελισμού" με το ποσό των 744.000 ευρώ, μόνο για τις μελέτες

 Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακατάληψη του «Ευαγγελισμού» ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης υπέγραψε απόφαση για τη διάθεση ποσού ύψους 744.000 ευρώ για τις μελέτες ανάπλασης του ιστορικού κτιρίου.


Σύμφωνα με την απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, οι μελέτες αφορούν στην αποτίμηση, τον ανασχεδιασμό και την εκπόνηση των σχετικών μελετών με σκοπό την ανακατασκευή του «Ευαγγελισμού» καθώς και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο «Στο πλαίσιο υλοποίησης της προτεινόμενης πράξης θα πρέπει ενδεικτικά να προβλέπεται η εκπόνηση των ακόλουθων μελετών που θα πρέπει να συνάδουν με τα αντίστοιχα παραδοτέα της προτεινόμενης Πράξης:


α. Η Αρχιτεκτονική Μελέτη για την αποκατάσταση και ανάπλαση του κτηρίου του «Ευαγγελισμού» στο Ηράκλειο Κρήτης,


β. Μελέτη στατικής επάρκειας και ανασχεδιασμού,

γ. Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη και

δ. Άδειες, εγκρίσεις και Τεύχη Δημοπράτησης».

Οι προτάσεις έχουν εξάμηνη προθεσμία και υποβάλλονται μόνο μέσω του ΠΣ ΕΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από τις 06/12/2023 και ώρα 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής πρότασης) έως, αποκλειστικά, την 31/05/2024 και ώρα 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής πρότασης).


Μετά την επεισοδιακή εκκένωση του κτιρίου και τα βίαια γεγονότα που επακολούθησαν με τη χρήση χημικών ώστε να αποτραπεί η ανακατάληψη του «Ευαγγελισμού» τόσο το Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και το Υπουργείο φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις μελέτες αποκατάστασης. 


Ωστόσο από την 1η Δεκεμβρίου το κτίριο τελεί ξανά υπό ανακατάληψη και -προς το παρόν- παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις των ατόμων που βρίσκονται μέσα στον «Ευαγγελισμό» .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........