Κυκλοφόρησε Το Βιβλίο Του Μηνά Βουλγαρίδη Από Τις Εκδόσεις Εαδάμανθυς - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Κυκλοφόρησε Το Βιβλίο Του Μηνά Βουλγαρίδη Από Τις Εκδόσεις Εαδάμανθυς

  Μηνάς Βουλγαρίδης – Αναζητώντας τα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Η αναζήτηση του συγγραφέα, στα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη, φέρνει στο φως στιγμές της ιστορίας των Χανίων και της Κρήτης και των γεγονότων που σημάδεψαν εκείνη την εποχή. 


Επίσης, έρχονται στο προσκήνιο πτυχές της ζωής σημαντικών προσωπικοτήτων που είχαν ενεργό ρόλο στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του τόπου, σε μία περίοδο με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επαναστάσεις, που συντάραξαν ολόκληρη την Ευρώπη.

.com/img/a/


Στα μέσα του 19ου αιώνα, όπως φαίνεται, η οικογένεια του Ιωάννη Βουλγαρίδη ήταν μια από τις επιφανείς οικογένειες της Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης. Γύρω στο 1860 ένας άγνωστος δυνατός άνεμος φύσηξε και τα μέλη της σκόρπισαν, το ένα μετά το άλλο. Σαν σκόνη στον άνεμο. Χανιά, Καβάλα, Λειψία. Και μετά, Χανιά, Οδησσό, Αθήνα, Μόντρεαλ, Ουάσιγκτον, Βρυξέλες, Οττάβα, Λονδίνο, Ρόδο, Παρίσι… Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ, Νέα Υόρκη, Θάσο, Αθήνα, Λονδίνο, Μαϊάμι… Λειψία, Καστοριά, Αθήνα, Χίο, Βιέννη, Γενεύη, Μόναχο, Βερολίνο… 


Η οικογένεια του Ιωάννη Βουλγαρίδη και οι τρεις επόμενες γενιές των απογόνων σκόρπισαν σαν σκόνη στον άνεμο. Κόκκοι από αυτή τη σκόνη αιωρήθηκαν στον άνεμο, καταστάλαξαν, σηκώθηκαν πάλι και ξανακάθισαν. Σπάνια συναντήθηκαν, τις περισσότερες φορές ακολούθησαν τη μοίρα τους χωρίς να σμίξουν ποτέ.


Ο Μηνάς Βουλγαρίδης γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά και ζει στα Χανιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας το 1976 και ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα στην Αθήνα. Από το 1980 μέχρι το 2019 εργάσθηκε στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Χανιά, σαν ειδικευμένος Πνευμονολόγος. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους «Γιατρούς του Κόσμου», συμμετέχοντας σε πολλές αποστολές της Οργάνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........