Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στη Βαρσοβία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στη Βαρσοβία

 Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώθηκε στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της δυναμικής τουριστικής αγοράς της Πολωνίας, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στο σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στην Κρήτη τη σαιζόν 2023.


Κατά τη διεξαγωγή του Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ έγινε παρουσίαση του τουριστικού  της προϊόντος. Η Κρήτη αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό των Πολωνών τουριστών, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για το «προϊόν» ήλιος – θάλασσα, ωστόσο οι επαγγελματίες που παρευρέθησαν έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον και για την διοργάνωση ταξιδίων που άπτονται του τουρισμού κινήτρων (incentive), του πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία  Νίκη Καμπά, η οποία επεσήμανε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ενώ ακολούθως η Προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας Νικολέτα Νικολοπούλου τόνισε τη μεγάλη ανάπτυξη της πολωνικής τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου στην παρουσίαση-χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολυμορφία, την εναλλακτικότητα, την μοναδικότητα της Κρήτης, στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν επίσης, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης, και η Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Κ. Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Η Κρήτη αποδίδει σεβασμό σε κάθε επισκέπτη της. Πολύ περισσότερο σε μια χώρα που είναι πλέον η 4η δύναμή της μετά από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία! Στο πλαίσιο αυτό, η Πολωνία θα είναι στις χώρες που πάντα θα επισκεπτόμαστε και γιατί είναι μια ευαίσθητη κοστολογικά περίοδος και γιατί μας λείπουν οι αγορές που μαστίζονται από τον πόλεμο αλλά και γιατί η Κρήτη, είναι παντού!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........