Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Ι. Μονής Τοπλού Σητείας

 Το εσπέρας της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφτηκε την παλαίφατη και ιστορική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα και να ανταλλάξει εόρτιες ευχές με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου έτους.Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στην μικρή Τράπεζα, ευχήθηκε στον Ηγούμενο, στους Πατέρες της Μονής καθώς και στους εργαζομένους στη Μονή το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Δωρεοδότη Κύριο, μεστό επουρανίων δωρεών, με κατ᾽ άμφω υγεία και δύναμη, ειρήνη και πνευματική καρποφορία, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας της Ακρωτηριανής και του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, Εφόρων της Μονής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Πανοσιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, οι Αδελφοί και Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης και Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Αιδ/τος Πρωτ. Μιχαήλ Γαλανάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 


Ακολούθησε εόρτιο δείπνο στη μικρή Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........