Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου

 Ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, έχει θέσει σε λειτουργία την σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης «Followgreen – Greenschools» και θα υλοποιήσει φέτος τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας παράλληλα τον διαγωνισμό για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου.


Μάλιστα, θα ανταμείψει το σύνολο των σχολείων που θα λάβουν μέρος, παρέχοντας χρηστικά δώρα και επαίνους επιβράβευσης.


Έχει ήδη σταλεί σχετική πρόσκληση προς τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει αναφερθεί στη σπουδαιότητα να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά και να ενεργοποιηθεί περισσότερο σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. 


Μέσω του σχολικού μαραθωνίου θα προβληθούν και θα αναδειχθούν καλές πρακτικές που θα αλλάξουν την φιλοσοφία στην διαχείριση των απορριμμάτων που έχουμε έως σήμερα και θα επιτρέψουν τη μεταστροφή της κοινωνίας μας σε μία βιώσιμη καθημερινότητα με περιβαλλοντική συνείδηση, έχοντας ως πυλώνα τις σχολικές κοινότητες.


Σε κάθε σχολείο τοποθετούνται ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες. Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen– Greenschools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση του Σχολικού Μαραθώνιου θα βρείτε στην διεύθυνση: https://www.followgreen.gr/heraklion/

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης της διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........