Εκπαιδευτικές Δράσεις στο Μουσείο Θύραθεν

 Το Μουσείο Παραδοσιακής Μουσικής Οργάνων Έρευνας Και Τεκμηρίωσης Θύραθεν μετά από υπογραφή σύμβασης με την  Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις από τις 13/01/2024  έως και 31/03/2024. 


Οι δράσεις αυτές απευθύνονται τόσο σε ενήλικες, όσο και για νέους και έφηβους ηλικίας από 5 έως και 12 ετών, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις για ΑΜΕΑ. Οι δράσεις αυτές πρόκειται να υλοποιηθούν τόσο στο Υποκατάστημα του Μουσείου στο Κέντρο του Ηρακλείου για την ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών, όσο και στην έδρα του Μουσείου στον Κρουσώνα.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις και τα βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν έχουν σκοπό την εξοικείωση με τα μουσικά όργανα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, απόκτηση γνώσεων για τις μουσικές της Μεσογείου (βασικές αρχές οργανολογίας, μουσική παράδοση μεσογείου & των Βαλκανίων), την αλληλεπίδραση της βιωμένης κρητικής μουσικής με άλλες παραδόσεις & τέλος την επαναδιαμόρφωση της σχέσης του γενικού πληθυσμού με την μουσική παράδοση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω εργαστήρια και προγράμματα έχουν απολύτως δια δραστικό χαρακτήρα και σκοπό έχουν την επικοινωνία των επισκεπτών με τα εκθέματα, με ένα τρόπο βιωματικό και ουσιαστικό. Η εξειδικευμένη ομάδα του Μουσείου Θύραθεν έχει δημιουργήσει με τέτοιο τρόπο τα παραπάνω προγράμματα έτσι ώστε οι μαθητές, οι ενήλικες αλλά και τα άτομα με αναπηρία να έχουν μια απόλυτα εκπαιδευτική δραστηριότητα με ουσιαστικό τρόπο και να πάρουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την μουσική παράδοση.  
Εισητήρια: https://www.more.com/museums/children/ekpaideutikes-draseis-kai-programmata/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........