Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Βαγγέλης Ρωχάμης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Βαγγέλης Ρωχάμης

 Ο Ρωχάμης είχε αποφυλακιστεί το 2000και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί Εύβοιας. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 12 το μεσημέρι έπαθε ανακοπή στη διάρκεια της διαδικασίας της αιμοκάθαρσης.


Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια και πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 2024, στα 73 του χρόνια ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. 


Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή.

Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές.


Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες.


Είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζει στο Λευκαντί της Εύβοιας.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........