Πράσινο φως για την ανέγερση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ηρακλείου

 Ένα εμβληματικό έργο για την ειδική αγωγή, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) που κινδύνευε με απένταξη από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» λόγω μηδενικής απορροφητικότητας, μπαίνει ξανά σε τροχιά υλοποίησης.


Το συγκεκριμένο έργο, προτεραιοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή και τέθηκε από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό ψηλά στην ατζέντα των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Αθήνα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Σήμερα, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου, συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή όπου με ομόφωνη απόφασή της τελευταίας εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός να προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους 962.499,59€. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση καλύπτει την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης οικοπέδου 638,4 τ.μ. όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή των Δειλινών (στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως – Εκάβης – Πετράκη – Αθανασίου Καμπέλη) καθώς και όλες τις απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις, μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας.


«Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που μας προβλημάτισε και τέθηκε σε άμεση προτεραιότητα, μόλις διαπιστώσαμε ότι η μηδενική απορροφητικότητα που υπήρχε, το έθετε σε κίνδυνο απένταξης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Το αναθερμάναμε με τις συναντήσεις μας στην Αθήνα και στόχος πλέον είναι να επισπεύδουμε διαρκώς τις διαδικασίες, ώστε να μην αργήσει πολύ η ολοκλήρωσή του. 


Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, ξεφεύγει από τα πρότυπα των κοινών σχολείων, οπότε κάθε στάδιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η ολοκλήρωσή του όμως, θα δώσει μια εντελώς νέα διάσταση στην ειδική αγωγή του Δήμου Ηρακλείου.».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........