Αρνητική εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας είναι η νέα εξάμηνη παράταση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Αρνητική εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας είναι η νέα εξάμηνη παράταση

 Αρνητική εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας είναι η νέα εξάμηνη παράταση ως προς το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου. 


Ηδη από τους 15 μήνες της αρχικής πρόβλεψης, έχουμε φτάσει στους… 36 και από τον Σεπτέμβριο του 2023 που υποτίθεται ότι θα ήταν έτοιμο το σχολείο, πλέον πηγαίνουμε στον Ιούλιο του 2025, με βάση όσα προέκυψαν από τη χθεσινή, ενημερωτική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Σισαμάκη και την επιβλέπουσα Μηχανικό του έργου κ. Κενδριστάκη


Δεν παραγνωρίζουμε τα σημαντικά τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο έργο, ούτε τις σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει από την επιβλέπουσα μηχανικό και την Υπηρεσία για να ξεπεραστούν οι παραλείψεις/αστοχίες της αρχικής μελέτης.


 Ωστόσο ζητάμε πια την απόλυτη προτεραιοποίηση του έργου, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε και ο νέος αντιδήμαρχος. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα σχολεία της πόλης, που φιλοξενεί πάνω από 350 μαθητές. Ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στη σχολική ζωή (μάθημα σε οικίσκους, κατάληψη προαυλίου χώρου – κατάργηση γηπέδων, ελάχιστος χώρος παιχνιδιού, θόρυβος, σκόνη, έλλειψη χώρου εκδηλώσεων κτλ.) την οποία θα υποστούμε για τουλάχιστον ακόμα μιάμιση σχολική χρονιά και χωρίς βέβαια κανείς να εγγυάται ότι δεν θα εμφανιστούν και άλλα προβλήματα, που θα επιβάλλουν νέες παρατάσεις.


Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Όπως εξηγήσαμε στη χθεσινή συνάντηση, και όπως τονίζουν επί χρόνια προς κάθε αρμόδιο οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, είναι καίριας σημασίας η ύπαρξη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Ζητάμε από τον Δήμο Ηρακλείου την επανεξέταση κάθε δυνατής και στατικά επαρκούς λύσης ώστε στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας να υπάρχει ασφαλής και πλήρως λειτουργική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ικανού μεγέθους για τη φιλοξενία των παιδιών. 


Οι σχολικές εκδηλώσεις, οι δυνατότητες έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών αλλά και ο κομβικός ρόλος που παίζει το σχολείο στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά μας είναι στοιχεία εξίσου καίρια και σημαντικά με το να έχουμε απλώς αίθουσες, θρανία και πίνακες για να γίνεται το μάθημα.


Διεκδικούμε ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όχι μόνο τις σημερινές αλλά και των επόμενων γενεών. Σε αυτές εξάλλου το χρωστάμε όλοι μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........