Η Δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, η επιμνημόσυνη δέηση και η παρέλαση

 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 στην πόλη της Σητείας. 


Η επίσημη  Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και την παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υποψήφιος διδάκτορας του ΕΛΜΕΠΑ κ. Ιωάννης Σφενδουράκης.


Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Λεων. Τερζής, ο Διοικητής της Π. Ν. Β. Κυριαμαδίου και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Νομού Λασιθίου κ. Ιω. Δρακάκης, εκπρόσωπος της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Εμμαν. Βουτυράκης, ο Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Ιωάννης Ψαράκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Καρχιμάκης, οι Διευθυντές των σχολείων και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Σητείας, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Σητείας. 


Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση των στεφάνων από τον Δήμαρχο Σητείας και τους λοιπούς εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Σχολείων καθώς και των τοπικών φορέων και σωματείων, και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, με αφετηρία των τμημάτων παρέλασης την πλατεία Μουσείου. Φέτος παρήλασαν, υπό τους ήχους της Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας, Εθελόντριες και Εθελοντές Νοσηλευτικής και το Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σητείας, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, ο Σύλλογος Μικρασιατών, Ποντίων & Αρμενίων Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Τουρτούλοι», η  Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευ. Βεζυράκη, ο  Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Σητείας, η Ποδοσφαιρική Ακαδημία «Νίκη», τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία, τα δύο Γυμνάσια, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας-Παράρτημα Σητείας ( Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σητείας), το· Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) το  Γενικό Λύκειο και οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ).

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........