Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

 Η Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της αδιάκοπης προσπάθειάς της για την ανάδειξή του νησιού ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο ταξίδεψε στη Ρουμανία και στη Δανία, προκειμένου να συμμετέχει στα Workshops Choose Greece και Greek Tourism, αντίστοιχα. Στη Ρουμανία, το WorkShop έλαβε χώρα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, στο χώρο εκδηλώσεων Le Chateau, ενώ στη Δανία, στην Κοπεγχάγη μας φιλοξένησε το Scandic Falkoner.


Κατά τη διεξαγωγή των Workshops, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικά γραφεία Ρουμανίας και Δανίας όπως Paralela 45, Tez Τour Romania, Spies,  Svanerejser κ.α., τα οποία ενημερώθηκαν για τα νέα του προορισμού, ενώ και στα δύο WorkShops έγινε παρουσίαση της Κρήτης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η τουριστική αγορά της Ρουμανίας είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες για την Κρήτη, με σημαντικά ποσοστά αύξησης σε αφίξεις το 2023 (65,5% αύξηση σε σχέση με το 2022, φθάνοντας στις 125.000 αφίξεις), αλλά και με σημαντική προοπτική για αύξηση την σαιζόν του 2024 αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν αυξηθεί κατά 38,6% οι αεροπορικές θέσεις. Οι Ρουμάνοι αγαπούν την Κρήτη και αυτό ήταν εμφανές τόσο στην προσέλευση των επαγγελματιών όσο και στα σχόλιά τους για το νησί.

Η Δανία

Η Δανία αποτελεί σταθερή αγορά εδώ και πολλά χρόνια για το νησί μας, με τους Δανούς να προτιμούν κυρίως τη Δυτική Κρήτη αλλά και τους υπόλοιπους προορισμούς του νησιού. Στόχος της Περιφέρειας είναι οι Σκανδιναβοί, και κατ’ επέκταση οι Δανοί, να ανακαλύψουν τις ομορφιές όλης της Κρήτης. Από την αλληλεπίδραση με τους πράκτορες, διαφάνηκε ότι οι πελάτες τους προτιμούν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές ενός τόπου, από το να παραμένουν εντός των ξενοδοχείων.

Την Περιφέρεια Κρήτης, στη Ρουμανία εκπροσώπησε η Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη και το στέλεχος του Τμήματος Μαρίνα Τσαπαρίδη. Στη Δανία την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Διευθυντής Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ρεθύμνης Γεώργιος-Νικόλαος Πανταζής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Διπλή, παράλληλη έξοδος για την Περιφέρεια Κρήτης, σε Κοπεγχάγη και Βουκουρέστι αντίστοιχα, με στόχο την διατήρηση και ενδυνάμωση δυο αγορών που αποτελούν κορυφαίους στόχους για την Περιφέρεια Κρήτης κλείνοντας το 1ο τρίμηνο της τουριστικής προβολής μας. Ενδεικτικά, η Δανία παραμένει σταθερά στην πρώτη δυάδα των αγορών της Δυτικής Κρήτης με ποσοστά πάνω από 11% στο σύνολο, ενώ η Ρουμανία ήταν η πρώτη αγορά σε αύξηση επισκεπτών για το 2023 σε σχέση με το 2022, με πάνω από 50.000 αφίξεις αύξηση σε απόλυτους αριθμούς. Θα συνεχίσουμε για την  επόμενη περίοδο με Κουβέιτ, Κάϊρο και φυσικά τo Ντουμπάι και την ΑΤΜ (τουριστική έκθεση) γιατί, όπως είναι γνωστό η Κρήτη είναι Παντού!!»

 

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........