Ξυνόχοντρος και Μουζουδιά για ακόμα μια χρονιά στον Μοχό του δήμου Χερσονήσου

Ξυνόχοντρος και Μουζουδιά για ακόμα μια χρονιά στον Μοχό του δήμου Χερσονήσου, με πλήθος κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά την πλατεία του χωριού.


Αυτό το ιδιαίτερο έθιμο στο Μοχό, οργανώνεται τo Σαββάτο της δεύτερης εβδομάδας της Αποκριάς και φέτος πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου, για 26η χρονιά. 

Μασκαράδες, μουσική απο ντίσκ τζόκευ, αλλά και κρητική μουσική, άφθονο κρασί, ποτά, σουβλάκια και βέβαια ξυνόχονδρος πρωταγωνίστησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Όμως νωρίτερα όλα ήταν διαφορετικά και πλημυρισμένα απο παιδικά χαμόγελα , όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.


Στυλοβάτης της εκδήλωσης είναι η νεολαία του χωριού, που εθελοντικά και με πολύ κέφι καταφέρνει να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο πλήθος κόσμου που κάθε χρόνο επιλέγει τη συγκεκριμένη εκδήλωση για τη διασκέδασή του. 




Πρόκειται για την αναβίωση παλιού τοπικού εθίμου με ψήσιμο και προσφορά παραδοσιακού ζεστού ξυνόχοντρου και μεταμφίεσης με μουζουδιά (στάχτη).


Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με παιδικό πρόγραμμα μέχρι τις 19.00 για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ το κέφι και η βραδιά απογειώθηκε  στην κεντρική πλατεία για τους ενήλικες, με παρέα από Dj μέχρι νωρίς το πρωί.


Ο ξυνόχοντρος προσφέρθηκε δωρεάν, όπως κάθε χρόνο.











Φωτογραφίρες Δέσποινα Πλευράκη

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........