Νομοθετική πρωτοβουλία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ζητά η Ελένη Βατσινά

 Κοινοβουλευτική παρέμβαση από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά για τα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή των προστίμων που προ ετών είχαν επιβληθεί για τις ιδιοκτησίες τους.


Ωστόσο καθώς εκατοντάδες οικιστές εκτός σχεδίου πόλης στο ν.Ηρακλείου δεν έκαναν χρήση του ευνοϊκού ρυθμιστικού πλαισίου και με δεδομένες τις προσαυξήσεις, τα ποσά που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες είναι υπέρογκα.


Η Ελένη Βατσινά, με την παρέμβασή της, απευθύνεται στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας ότι το θέμα "απασχολεί περίπου 1.400 οικογένειες στο Ηράκλειο Κρήτης" για τα αυθαίρετα ακίνητά τους "τα οποία δεν έχουν τακτοποιηθει με τις προϊσχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις", ενώ παράλληλα τονίζει ότι "σήμερα τα πρόστιμα των

περισσοτέρων ανέρχονται σε υπέρογκα ποσά που ξεπερνούν τις πολλές χιλιάδες ευρώ".


Η βουλευτής σημειώνει ότι "στο παρελθόν τακτοποιήθηκαν περίπου 2.100 ακινητα από σύνολο 3.500 στον νομό Ηρακλείου", ωστόσο οι Δήμοι κοινοποιούν ως οφείλουν ειδοποιητήρια πληρωμής προστίμων στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων του Νομού Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο ή πληρωμή των προστίμων να συνιστά και τακτοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς "σήμερα δεν υπάρχει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο".

"Έτσι", προσθέτει η κ. Βατσινά "οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με επιγενόμενες κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους και φυσικά σε απώλεια των περιουσιακών τους στοιχείων, χωρίς τη δυνατότητα να επιλυθεί το θέμα αυτό, ουσιαστικά ποτέ".

Παραθέτοντας και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, η βουλευτής καλεί τους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους όσα αναφέρονται και να προβούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την τακτοποίηση ακινήτων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........