Επιτυχημένη η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin

 Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο περίπτερο του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024.


Η στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου να προβάλλει τον πολιτισμό, τη φύση, τη γαστρονομία και την πλούσια ιστορία της Κρήτης συνάντησε θερμή ανταπόκριση από διεθνείς εκθέτες. 


Η συμμετοχή στην έκθεση έδωσε την ευκαιρία αφενός για την προώθηση του Ηρακλείου ως προορισμού που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όλο τον χρόνο, και αφετέρου για την ανάδειξη της σημασίας της αξιοποίησης του τουριστικού δυναμικού της περιοχής εκτός της κυρίως τουριστικής περιόδου.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Δήμος παρουσίασε σε τουριστικά γραφεία, σε αεροπορικές εταιρίες καθώς και σε άλλες στρατηγικές επαφές, μια σειρά από πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να προσελκύσουν επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με έμφαση στις πολιτιστικές, αθλητικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να εργάζεται με αφοσίωση για την προβολή του Ηρακλείου ως κορυφαίου προορισμού, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη που θα ωφελήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον αειφόρο τουρισμό.


Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας, Γιώργος Αγριμανάκης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου στο Βερολίνο δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της παρουσίας του Δήμου. 

Όπως τόνισε, «οι συνεργασίες και οι συζητήσεις με επαγγελματίες, αξιωματούχους και φορείς που επηρεάζουν τον τουρισμό, δημιουργούν ήδη στέρεες βάσεις για να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Στόχος είναι να αναδειχτεί το Ηράκλειο ως ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός και όχι ως μία πύλη εισόδου, που θα διασφαλίζει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη και αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία 365 ημέρες το χρόνο.».

Σημειώνεται ότι η ITB Berlin είναι η μεγαλύτερη έκθεση υπηρεσιών για την ταξιδιωτική βιομηχανία και το κεντρικό φόρουμ επικοινωνίας και μάρκετινγκ για τον παγκόσμιο τουρισμό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........