Προσωρινός Ανάδοχος στον Β.Ο.Κ. «Χανιά-Ηράκλειο» η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 Προσωρινός ανάδοχος για τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού 'Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο» αναδείχθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , με την ολοκλήρωση της Β' Φάσης του διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, δεύτερος στην Κατάταξη Διαγωνιζόμενος, μετά και την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας των δέκα ημερών, κατά την οποία δεν ασκήθηκε προδικαστική προσφυγή, αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.


Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, ο προσωρινός ανάδοχος καλείται να αντικαταστήσει την εγγυητική επιστολή συμμετοχής διαγωνιζόμενου με την εγγυητική επιστολή προσωρινού αναδόχου, καθώς και να προχωρήσει στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή ανεξάρτητου μηχανικού. Θα ακολουθήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν, (μεταξύ άλλων) η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.Με την έναρξη της παραχώρησης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσει η περίοδος της μελέτης του έργου και στη συνέχεια, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες και αφού έχουν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, ώστε να καταστεί διαθέσιμος ο χώρος εκτέλεσης του έργου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.Η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε έτη (60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών - κατασκευών. Το τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ είναι μήκους 157,5 χλμ. (με δύο ΛΕΑ, πλήθος ανισόπεδων κόμβων και σηράγγων) και υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότησή του με 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).Με την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος για τη διαδρομή Χανιά - Ηράκλειο και τη διαδρομή Χανιά - 'Αγιος Νικόλαος, ενώ θα αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια, με αισθητή μείωση θανατηφόρων ατυχημάτων και σοβαρών τραυματισμών.


απε μπε

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........