20ος κύκλος εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού

Το 2022 είναι η χρονιά που το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας συμπληρώνει τον 20ο κύκλο εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού.

Με σύνθημα «Μαστός πηγή ζωής και όχι παγίδα θανάτου» εξετάζονται περίπου 1000 γυναίκες κάθε χρόνο και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του ευρύτερου Δήμου Ιεράπετρας, εκπαιδεύονται στην αυτοεξέταση και προγραμματίζεται η μαστογραφία τους.


 

   Η εκστρατεία και ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτη.                                   

Έγκριτοι επιστήμονες  όπως ο καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας κύριος  Έλκο Ντε Μπρέ, ο καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προληπτικής Ιατρικής κύριος Χρήστος Λιονής, η ψυχολόγος κυρία Τένια Μακρή και η επιβιώσασα από τον καρκίνο του μαστού κυρία Τζένη Λιάγκα, θα καταθέσουν στο κοινό, με απλό και κατανοητό τρόπο, εκείνες τις πολύτιμες γνώσεις που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για να αντιμετωπίσουμε μια νόσο που είναι θεραπεύσιμη. 

 

Ως εισαγωγή, ο χειρουργός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος  Ανδρέας Μαμαντόπουλος θα απαντήσει στα ερωτήματα που συλλέχθηκαν από τον πληθυσμό κατά την εκστρατεία.

Οι επιστήμονες είναι εδώ, δίπλα μας.

Εσείς πρέπει να είστε εδώ μαζί μας. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Ιεράπετρα    Ώρα 6:00 μμ

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........