Ο πρωθυπουργός της Σπεράντσας συνεντευξιαζόμενος! Σατυρικό δράμα!


Ο πρωθυπουργός κάθισε στο γραφείο αφού τοποθέτησε τη κούπα σε εμφανή σημείο για την τηλεοπτική κάμερα.
- Έχετε κερδίσει κύπελο σε αθλητικούς αγώνες; ρώτησε ο δημοσιογράφος έκπληκτος.




- Δεν γνωρίζεις τι είναι; Είναι η κούπα με την ημερομηνία που κέρδισα τις εκλογές κι έγινα πρωθυπουργός. Στίβες όνειρα βρήκαν δικαίωση στο όνειρο να ζω σαν πρωθυπουργός. Η χώρα ταρακουνήθηκε από περηφάνεια! (μικρή παύση και πλατύ χαμόγελο) Αποτελεί την κούπα της επαλήθευσης των ονείρων μου! Βέβαια τώρα έχομε διαβολικές συνωμοσίες κύριε δημοσιογράφε! Όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα ιερογλυφικά περί υποκλοπών, που θέλετε να μιλήσομε, θα μας βγάλουν από το σωστό δρόμο! Συνοθυλεύματα απόψεων

θέλουν να γκρεμίσουν της χώρας τον έναστρο ουρανό για ένα ατυχές συμβάν. Εκφράζω τον εξοργισμό μου! (μικρή παύση και χτύπημα του ποδιού και χειρονομίες) Η ξεροκέφαλη, στενόμυαλη αντιπολίτευση όχι μόνο υπερβάλλει αλλά πετά λάσπη από το λασπωμένο τόπο που κινείται με σκοπό να θυματοποιήσει την κυβέρνηση και να προκαλέσει την μανία του κόσμου. Είμαι βαθιά συγχυσμένος με όλα αυτά τα εξωφρενικά και ανεξήγητα! (χειρονομίες και χτύπημα του ποδιού στο πάτωμα) Η υπόθεση είναι ξεκάθαρη.


Οι μυστικές υπηρεσίες, όπως σε όλο τον κόσμο, παρακολουθούν για το καλό της χώρας και την ασφάλεια της! Η υπηρεσία πληροφοριών κατασκοπεύει κατά κανόνα χιλιάδες πολίτες για λόγους εθνικής ασφάλειας. Έγινε ένα λάθος με νόμιμα μέσα για τον αρχηγό εκείνου του κόμματος κι ενός δημοσιογράφου, χωρίς εγώ να το γνωρίζω! Δεν το ήξερα!

- Εσείς πρέπει να ξέρετε! Είστε πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος, με νόμο που ψηφήσατε ο ίδιος, των μυστικών υπηρεσιών!

- Δεν ήξερα, δεν γνώριζα! Έγινε λάθος αλλά με νόμιμα μέσα για τους δυο που γράφουν!
- Τότε ποιος ήξερε κ πρωθυπουργέ;
- Που θέλετε να ξέρω εγώ; Εγώ δεν ήξερα!
- Τίποτα δεν γνωρίζατε; Δεν θα έπρεπε να ξέρετε;
- Τι να ξέρω δηλαδή; Οι έχοντες την πολιτική ευθύνη παραιτήθηκαν. Κι ο ανιψιός και δεύτερος στο πρωθυπουργικό μέγαρο και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών!

- Δηλαδή γινόταν υποκλοπές, επισυνδέσεις και παρακολουθήσεις! Λένε ότι χρησιμοποιείται με συστηματικό τρόπο τις υποκλοπές ως μέρος μιας πολιτικής στρατηγικής!

- Έτσι λένε! Οι υπηρεσίες ασφαλείας τις κάνουν παντού και σε όλες τις χώρες του κόσμου! Παντού! Παντού και πάντα και σε όλο τον κόσμο επαναλαμβάνω! Δεν έγινε και τίποτα το φοβερό, ένα ατυχές συμβάν έχομε και εν αγνοία μου!
- Και με τα συστήματα και τα λογισμικά προγράμματα που εισήχθησαν; Επισύνδεση είναι η παράλληλη σύνδεση κάποιου σε επικοινωνιακό δίκτυο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακολουθεί και να λαμβάνει όσα στοιχεία της επικοινωνίας επιθυμεί, χωρίς ο ίδιος που επισυνδέεται να γίνεται φανερός ή αντιληπτός!
- Ποιος τα εισήγαγε; Δεν ξέρω! Πεντακόσια συστήματα υπάρχουν παράνομα στη χώρα, που θα βγάλω παράνομα με νόμο, και θα τα απαγορεύσω! Θα γίνομε η πρώτη χώρα που βγάζει παράνομα, τα παράνομα συστήματα και θα απαγορευτούν!


- Μάλιστα! Αλλά ποιος θα πρέπει να ξέρει κύριε πρωθυπουργέ αφού εσείς είσαστε ο πολιτικός προϊστάμενος;
- Που να ξέρω κ δημοσιογράφε!
- Μα θα έπρεπε να ξέρετε!
- Τι να ξέρω; Εγώ δουλεύω νύχτα μέρα για τη χώρα! Που να βρω τον καιρό να παρακολουθώ τους υπουργούς μου και τις συζύγους τους! Δεν υπάρχει χρόνος! Εξάλλου ο άλλος είναι τηλεπωλητής. Όλη μέρα, κάθε μέρα είναι στα κανάλια! Γιατί να τον παρακολουθείς κρυφά;
- Δηλαδή, δεν ξέρετε;
- Μα πώς να ξέρω! Εγώ μιλώ κάθε μέρα με τους υπουργούς. Μετά έχω τόσες ασχολίες. Που να βρω το χρόνο να μιλάω στο τηλέφωνο και μετά να κάθομαι στον υπολογιστή, να πληκτρολογώ και να τον παρακολουθώ! Δεν παίζω playstation εγώ!


- Δεν έχετε χρόνο δηλαδή!
- Δεν ξέρω! Δεν γνωρίζω! (άστραψε και βρόντηξε συγχυσμένος ο πρωθυπουργός)
- Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι είστε καταστροφική κυβέρνηση… Λέει ότι δεν πρέπει να μείνει πέτρα στη θέση της και να εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες!
- Η αξιωματική αντιπολίτευση φταίει! Αυτή τα κάνει όλα! Αυτή ξέρει, αυτή γνωρίζει!
- Μα εσείς κυβερνάτε!
- Αυτό το γνωρίζω! Εμείς βέβαια κυβερνάμε κι εγώ είμαι ο πρωθυπουργός αλλά αυτή τα φταίει όλα και συκοφαντεί εμάς! Μας συκοφαντεί και μας εκβιάζει με εκλογές!
- Μα ρωτά γιατί δεν πήγατε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής…
- Αφού δεν ξέρω τίποτα, τι να πάω να πω!
- Μα δεν πήγαν ούτε εκείνοι που είχαν ευθύνες!
- Ότι είχαν να πουν, το είπαν με τις παραιτήσεις τους! Με νόμιμα μέσα έκαναν ότι έκαναν!


- Μα γιατί δεν πήγατε στην διεθνή επιτροπή της ηπείρου; Απογοήτευση εξέφρασαν τα μέλη της για την απροθυμία της κυβέρνησης να συνεργαστεί.
- Μα αφού δεν γνωρίζω, τι να πω; Να αφήσω τόσες δουλειές και να λέω ότι δεν γνωρίζω τίποτα! Άλλωστε έστειλα τον υπουργό μου, τον συντονιστή, που ξέρει και το νόμο!
- Λένε κ πρωθυπουργέ ότι οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών συνεργατών και πολιτικών αντιπάλων απειλούν τη Δημοκρατία!
- Αυτό δεν το γνωρίζω…. Σε όλο τον κόσμο γίνονται παρακολουθήσεις και υποκλοπές! Η αξιωματική αντιπολίτευση συκοφαντεί και πάλι!
- Μα εσείς είστε κυβέρνηση!
- Αυτό το γνωρίζω σας είπα και προηγουμένως! Η αντιπολίτευση συκοφαντεί και πετά λάσπη στον ανεμιστήρα! Αυτή, αυτή τα φταίει όλα!


- Μα το γράφει κι εκείνος στην εφημερίδα του με τριάντα τρία ονόματα! Το γράφουν και άλλοι για περισσότερους!
- Αυτός, αυτός τα φταίει όλα γιατί γράφει όσα του λέει ο άλλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης! Ό ένας κόβει και ο άλλος ράβει! Έχουν βάλει τους βωβούς να μιλούν, τους κουφούς να ακούουν και τους τυφλούς να βλέπουν!
- Μα γράφουν και άλλοι, οι εφημερίδες που σας στηρίζουν γράφουν για περισσότερα ονόματα!



- Που θες να ξέρω εγώ; Ότι θέλει ο καθένας στηρίζει! Δεν εκβιάζομαι από επιχειρηματίες και αντιπολίτευση! Μα για ένα πέναλτι θα έρθουμε απέναντι!
- Μα για ένα πέναλτι θα πέσει η κυβέρνηση; Μήπως η νύχτα αντί γιασεμί μυρίζει παϊδάκια;
- Δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να σας πω! Συναντηθήκαμε και νόμιζα ότι ξεκαθαρίσαμε το θέμα… σε κάθε περίπτωση, δεν εκβιάζομαι, είμαι πρωθυπουργός!
- Μα πως δεν ξέρετε;
- Ξέρω ότι τα μέσα ενημέρωσης γράφουν ελεύθερα σύμφωνα με τις εντολές του αφεντικού τους! Πρωινούδες και βραδυνούδες αγαπούν την καριέρα τους! Εγώ ξέρω, άλλωστε με αποκαλούν προφήτη και Μέσι της πολιτικής! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο διάβολος και εκείνος ο δημοσιογραφίσκος είναι ο υπηρέτης του διαβόλου!


Σας ευχόμαστε καλά σκοτάδια!
- Οι εφημερίδες λένε ότι οι επιχειρηματίες δεν ζητιανεύουν με ανοιχτά χέρια αλλά σφίγγουν το χέρι και σας κρατάνε!
- Που να ξέρω εγώ; Τι κρατάνε δηλαδή;
- Πακέτα… από τη Πόλη λέει ο άλλος! Γράφουν πολλά και οι ντόπιες αλλά και οι ξένες εφημερίδες!
- Η αξιωματική αντιπολίτευση τα φταίει όλα! Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά σας λέω!
- Μιλάνε για εγκληματική οργάνωση οι δικοί σας! Για ακρίδες που λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία μιλάει η αντιπολίτευση.
- Ποιος είναι ο ρόλος τους; Εγώ ξέρω τους ρόλους κι εγώ τους μοιράζω στο καθένα τους. Εκείνοι δεν ξέρουν! Η αντιπολίτευση, μας οδηγεί στο βούρκο. Δεν θα το επιτρέψω!


- Δηλαδή ξέρετε! Κι ο δικηγόρος με τις εταιρείες που αγοράζουν σε ευτελείς τιμές τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, με δάνεια των τραπεζών των ίδιων, και μετά εκβιάζουν για την αποπληρωμή τους σε υψηλές τιμές πως εκλέχτηκε βουλευτής σας;
- Δεν ξέρω! Που να ξέρω πως μας ξέφυγε; Θα βάλομε πιο αυστηρά κριτήρια στο μέλλον για να πατσίσομε τις αστοχίες αυτές!
- Μα πρέπει να ξέρετε!
- Τι να ξέρω;
- Τι κάνετε τώρα κ πρωθυπουργέ;
- Καλά είμαστε! Δόξα το Θεό!
- Είναι αλήθεια ότι θα ψηφήσετε νόμο για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις;
- Γνωρίζομε ότι υπάρχει πρόβλημα!
- Από ποιον;
- Δεν το γνωρίζομε και πρέπει να το μάθομε! Κάναμε ότι είναι δυνατόν! Υπάρχουν πεντακόσια συστήματα παρακολουθήσεων αλλά δεν ξέρομε που είναι! Ξέρομε όμως ότι ξένες δυνάμεις τα πουλάνε!
- Δηλαδή ξέρετε!
- Ευθύνη του πρωθυπουργού δεν νοείται σε μια Δημοκρατία! Παραιτήθηκαν οι υπεύθυνοι γιατί παρακολουθούσαν χωρίς να το ξέρω εγώ… Άρα και αν το έκαναν με νόμιμα μέσα, υπεύθυνοι είναι αυτοί! Στο μήνα που έρχεται θα απαγορεύσω όλα τα παράνομα, κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να πωλούνται στη χώρα!


- Μα αφού είναι παράνομα πως πωλούνται στη χώρα; Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση κινείται με ρυθμούς χελώνας λένε!
- Δεν το ξέρω αυτό και πρέπει να το μάθομε κι αυτό! Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη! Έχω υποχρέωση να μην αφήσω τη χώρα να βουλιάξει στο βούρκο, στον οποίο κάποιοι επιδιώκουν να κινηθεί! Μα να ξέρετε ότι αφού όλα γίνονται παντού και πάντα, τότε δεν γίνεται τίποτα! Σπαταλούμε ασκόπως το χρόνο μας. Δεν μπορώ να σπαταλώ τον ελεύθερο χρόνο για να κρυφακούω τι λένε οι υπουργοί και οι γυναίκες τους.


Πρέπει να βρω χρόνο να δω πως θα κάνω το σασμό με τον αρχηγό του τρίτου μήπως και βρω άκρη με το νήμα της εξουσίας! Οι υποκλοπές χάλασαν τι σχέσεις, ελπίζω προσωρινά! Δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον! Υπάρχουν και από εδώ και από εκεί φιλοδοξίες για υπουργεία!
- Τα τριήμερα έπρεπε να κρατάνε όσο και τα εννιαήμερα!
- Αυτό είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται!
- Μα γιατί δεν κάνατε διάγγελμα και κάνομε συνέντευξη κονσέρβα, μαγνητοφωνημένη, ούτε καν ζωντανή;
- Η συνέντευξη είναι τώρα καλύτερη! Στην ζωντανή δεν ξέρω τι θα ειπωθεί και θα ξεσηκωθούν οι συμμορίες μεταξύ τους!
- Τη στιγμή που φτάνει το αυγό στο κώλο της όρνιθας τι κάνομε;


- Δεν γνωρίζω! Το αυγό θα βγει! Έχομε όμως τα μέσα και τα κανάλια για να ελέγχομε τα πάντα όλα. Το τι θα βγει το ελέγχομε πολύ καλά και το ξέρεις! Βλέπεις γιατί θέλω μαγνητοφωνημένη συνέντευξη!
- Σας ευχαριστώ κ πρωθυπουργέ που με ακούσατε!
- Το γνωρίζω
- Σας ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές σας απαντήσεις!
- Το γνωρίζω. Κι εγώ σας ευχαριστώ. Έτσι κι εσείς ασκείται το δημοσιογραφικό σας λειτούργημα. Κι επειδή είναι μαγνητοφωνημένη η συνέντευξη περάστε τώρα στο υπόγειο της αλήθειας, για να αποφασίσομε τι θα βγει στον αέρα του καναλιού σας! Να βάλομε και το τυράκι. Λίγα λόγια για τους κινδύνους στα εθνικά και τα λεφτά που θα έρθουν στο μέλλον με τις ενέργειες που κάνω! Κάνε τις ερωτήσεις κύριε δημοσιογράφε!
- Δηλαδή;


- Βρες τα χαρτάκια σου, εκεί μπροστά σου είναι! (έτσι μίλησε ο πρωθυπουργός και κούνησε βιαστικός το δεξί του χέρι και το πόδι του χτύπησε το πάτωμα)
(Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα και πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική και η χώρα της Σπεράντσας υπάρχει στη φαντασία μας. Βέβαια δεν φταίει μόνο αυτή γιατί από την Αρχαία Ελλάδα μαθαίνομε ότι η αυθάδεια και η αλαζονική συμπεριφορά, είναι Ύβρις. Αποτελεί για τον αρχαίο κόσμο, παραβίαση της ηθικής τάξης, απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας, της τάξης του κόσμου. Η επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των Θεών, Ύβρις, οδηγεί τελικά στην πτώση και καταστροφή του υβριστή.
Από την ανθρώπινη αλαζονεία προέρχεται η ὕβρις. Μετά έρχεται η ἄτη, που θολώνει το νου, που προκαλεί ακόμη πιο υβριστική συμπεριφορά.


Μετά η νέμεσις, η οργή και η εκδίκηση των Θεών, και στο ύστερον επέρχεται η τίσις, η τιμωρία δια της συντριβής και της καταστροφής του υβριστή, αλλά και όσων τον κολακεύουν εξυμνώντας και υπηρετώντας την αλαζονεία του. ΄Ίσως και σε όσους ξέρουν αλλά σιωπούν και σπέρνουν φόβο. Όμως όσο φόβο κι αν σπείρουν, τόσο μεγαλύτερα φτερά φυτρώνουν στις πλάτες των αγρυπνούντων Θεών!)
(Κ.Μ.)

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........