Διανεμήθηκαν πάνω από δύο τόνοι τροφίμων σε περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες για τα Χριστούγεννα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Διανεμήθηκαν πάνω από δύο τόνοι τροφίμων σε περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες για τα Χριστούγεννα

 Και η πιο μικρή προσφορά μετράει. Πρόσφερε και εσύ!

Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου», με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων παρέδωσε πάνω από 2 τόνους τροφίμων σε 20 Φορείς και Δομές που στηρίζει, οι οποίοι με τη σειρά τους σιτίζουν περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες. Παράλληλα, η Τράπεζα Τροφίμων ενισχύει 30 οικογένειες κακοποιημένων γυναικών και 25 παιδιά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, σούπερ μάρκετ και ιδιώτες που αναζητούν τρόπους ευρύτερης προσφοράς και διάθεσης αγαθών πριν αυτά λήξουν, τους οποίους και ευχαριστεί ιδιαίτερα.


Η επισιτιστική ανασφάλεια αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΙΟΒΕ (https://www.foodbank.gr/wp-content/uploads/2017/10/RES_05_-B_24102017_PRE_GR.pdf ) η χώρα μας έχει διαχρονικά το υψηλότερο ποσοστό σπατάλης τροφίμων σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. (5,1% έναντι 2,3%) ενώ υπολογίζεται ότι το 30% των τροφικών απορριμμάτων είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Τράπεζες Τροφίμων μπορούν, ως θεσμός, να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα καθώς διαθέτουν τεχνογνωσία και υποδομές για την αποτελεσματική διαχείριση των δωρεών τροφίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη διανομή των τροφίμων, οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου συγκέντρωσαν και παρέδωσαν παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά των ωφελούμενων γυναικών του Φορέα και αντάλλαξαν ευχές για Χρόνια Πολλά, Υγεία και Ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ