Ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 οι εκδηλώσεις στο "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο" του Δήμου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 οι εκδηλώσεις στο "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο" του Δήμου Ηρακλείου

 Μετά από σχεδόν ένα μήνα κατά τον οποίο φιλοξένησε δεκάδες δρώμενα και έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας ρίχνει αυλαία το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΣΚΗΝΗ

18.00- 19.30: Από την Κρήτη στην Μικρά Ασία: Μουσικές και τραγούδια με αναφορές στην παράδοση της Κρήτης και της Μικρασιάτικης σχολής με Σμυρναίικα! Παρουσίαση/ τραγούδι: Τζούλια Μαρμαρέλη, Κώστας Βιτώρος: λύρα/τραγούδι, Ανδρέας Νικολιδάκης: λαούτο/τραγούδι, Φωτεινή Αγωγιάτη: σαντούρι/τραγούδι, Χρήστος Τριανταφυλλίδης: κιθάρα, Μιχάλης Ιατράκης: ασκομαντούρα /τραγούδι!

20.00-21.30: Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με τον Δ. Καρβέλη, τον Β. Συλιγάρδο και τη Βούλα Τσινέλη!

«ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Παραδοσιακά κεράσματα αγάπης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κνωσού!

«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

18.00-19.30: Βασικές αρχές φωτογράφισης με κινητό τηλέφωνο, για νέους από 14-15 ετών και άνω! Δηλώσετε συμμετοχή! Θα γίνουν δεκτά έως 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου. Τηλ. για συμμετοχές: 697.4453575!

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»

18.00: "Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας": θεατρική παράσταση και θεατροπαιδαγωγική δράση για παιδιά και εφήβους 10+ με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Δύο ηθοποιοί αφηγούνται μια ιστορία ενδοσχολικής βίας αναζητώντας λύσεις. Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της βίας ; Τι λύσεις μπορεί να έχουν να

προτείνουν τα ίδια τα παιδιά; Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος, σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου: Ρία Μεντηλίδου. Ηθοποιοί: Αλίκη Ατσαλάκη, Θοδωρής Θεοδωρίδης. Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΣΚΗΝΗ

20.00-21.00: Μάνος και Μαριγιάννα Χριστοφακάκη σε αγαπημένα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Πιάνο: Ε. Περισυνάκη!

«ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Παιχνίδια και δημιουργίες!

«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Παραμύθια κάθε λογής για μικρούς και μεγάλους!

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»

«Μια ιστορία κάθε μέρα»!

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΠΛΑΤΕΙΑ

11.00-15.00: Παγκρήτιο Ρομποτικό sumo league και τουρνουά 3X3 ποδοσφαίρου! Ομάδες από όλη την Κρήτη καλούνται να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα πάλης και 3Χ3 ποδοσφαίρου! Η διάφορα είναι ότι οι παλαιστές ή οι ποδοσφαιριστές θα είναι ρομπότ πού θα πρέπει να κατασκευάσουν τα ίδια τα παιδιά!!! Διοργάνωση: Ελληνικός οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. Η δράση διοργανώνεται και υποστηρίζεται από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης!

ΣΚΗΝΗ 13:00: Συναυλία με τους «Πασπαρτού» που ξεκλειδώνουν τις καρδιές μας με υπέροχα τραγούδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, μελωδίες που μπλέκονται με αφήγηση και δραματοποίηση, μια μοναδική μουσική εμπειρία! Μανώλης Κανακάκης - πιάνο, Μαρία Καριωτάκη - φωνή, Παναγιώτης Μαυράκης - κιθάρα, Gian Andrea Garancini – ντραμς!

20.00: Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει τη μουσικό-αφηγηματική παράσταση με τίτλο "επίτηδες φτιαχτήκαμε"! Ένα ταξίδι με καράβι τις ιστορίες τραγουδιών που τόσο αγαπήσαμε! Άγγελος Αρβανίτης: κιθάρα-φωνή, Βαγγέλης Συλλιγάρδος: μπουζούκι- φωνή, Κώστας Παντερμαράκης: μπάσο, Γιώργος Παντερμαράκης: κρουστά. Κωνσταντίνος Μεταξάκης: αφήγηση!

«ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Παιχνίδια και δημιουργίες!

«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

Παραμύθια κάθε λογής για μικρούς και μεγάλους!

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ»

«Μια ιστορία κάθε μέρα»!

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: αποχαιρετισμός στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο.

Και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........