Δυο Νύχτες Αριστερά Της Λήθης – Στην Ξύλινη Tabya

   Η ποιητική συλλογή της Ερασμίας Μπουλιτσάκη στο Ηράκλειο

Ο πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος ΞΥΛΙΝΗ TABYA και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ παρουσιάζουν στο Ηράκλειο την ποιητική συλλογή της Ερασμίας Μπουλιτσάκη «Δυο νύχτες αριστερά της λήθης». Η εκδήλωση θα γίνει στην Ξύλινη Tabya (Μαστραχά και Ντεντηδάκηδων), την 1η Φεβρουαρίου 2023, στις 7 το απόγευμα.

thumbnail_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B101


Μιλάνε για το βιβλίο:

Μαρία Οικονομάκη, φιλόλογος
Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτης
Μανώλης Μούστος, ιατρός
& η ποιήτρια.

Ἡ Ἐρασμία Μπουλιτσάκη γεννήθηκε την 3η Ιουλίου τοῦ 1997 στὰ Χανιά. Σπούδασε Ἰατρικὴ στὸ Πανεπιστήμιο Κρήτης καὶ ξεκινᾶ τὴν εἰδίκευσή της στὴν Ψυχιατρική. Ἡ ποίηση τὴν ἀπασχολεῖ ὡς τρόπος ὕπαρξης. Τὸ «Δυὸ Νύχτες Ἀριστερὰ τῆς Λήθης» εἶναι ἡ πρώτη της ποιητικὴ συλλογή.

Ἐξώφυλλο: Μαρία Χατζημιχαήλ

Λήθη εννοούμε το έρεβος του θανάτου. Όχι μόνον του φυσικού, αλλά και του υπαρξιακού, του κοινωνικού, του ιστορικού, του πολιτικού θανάτου.

 Από την αρχή της Ιστορίας, το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου ενάντια στην λήθη είναι η ποίηση. Ποίηση, με την έννοια του «ποιείν», του κατασκευάζειν εκ του μη όντος. Αυτό μας μαθαίνουν οι εμμορφες χαρακιές στα τοιχώματα των σπηλαίων.

Από την αρχή του ανθρώπου, το μοναδικό όπλο του απέναντι στο έρεβος -το όποιο έρεβος- είναι η ποίηση. Ετούτη η ποιητική συλλογή είναι ακόμα μια χαρακιά στον τοίχο της σπηλιάς, καταθέτοντας το μοναδικό πρόταγμα που γνωρίζει: Να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε.

Δυο νύχτες αριστερά της λήθης – Στην Ξύλινη Tabya

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........