Ο Αγιασμός των εγκαινίων του Πάρκου εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

 Tο μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος πό τον Ιερό Κλήρο της πόλης, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Πάρκου εκθεσιακών  και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ» Ιεράπετρας. 


Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου με την ανάπλαση του χώρου που βρισκόταν το παλαιό εργοστάσιο «Μίνως» και ευχήθηκε να είναι κοινωφελής η νέα χρήση του και να αποτελέσει τόπο αναψυχής, συνομιλίας και επικοινωνίας των συμπολιτών μας.




Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης συνεχάρη τη Δημοτική αρχή της Ιεράπετρας για την υλοποίηση του Πάρκου εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μελλοντικά έργα του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στο πρώην οικόπεδο της ΑΓΡΕΞ και της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιεράπετρας.


Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι οποίοι εξήραν το γεγονός ότι στον αναπλασμένο πολυχώρο του «Μίνως» θα λαμβάνουν χώρα δράσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.


Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία του χώρου και στην πορεία υλοποίησης του έργου δημιουργίας του Πάρκου εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «ΜΙΝΩΣ», σημειώνοντας ότι αποτελεί τοπόσημο της Ιεράπετρας και μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού ανάπλασης της πόλης, και πλέον ένα χώρο πρασίνου, πολιτισμού και συνάθροισης των δημοτών. 



Ακολούθησε η βράβευση των νικητών του αγώνα «Coast to Coast Race», που διοργάνωσε ο «Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας, και ήταν αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος απένειμε τα έπαθλα στις νικήτριες της κατηγορίας 10.000 μέτρων γυναικών, ενώ παρέλαβε βραβείο ευχαριστίας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας για την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη στην διεξαγωγή των φετεινών αγώνων «Coast to Coast Race».


Στην ακολουθία του Αγιασμού, που συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Εφημέριοι της πόλεως, παρέστησαν εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ευαγγ. Μπινιχάκης, οι Αντιδήμαρχοι Χρύσα Χατζημαρκάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, Κων/νος Αστροπεκάκης Γεώργ. Ασπραδάκης, Νεκτ. Παπαδάκης και Εμμανουήλ Γεωργαλάκης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, και «Ενωμένη Ιεράπετρα» κ. Ελένη Βλάσση, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Μαστοράκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθαν. Κατσαγκόλης, ο Αν. Δ/ντής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεαπόλεως κ. Γεώργιος Μπαρμπούνης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........