Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου στον Δήμο Χερσονήσου

 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου (21/3), η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον υπέροχο κόσμο του κουκλοθέατρου, με το έργο “Θησέας” από το Κουκλοθέατρο Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.Οι φίλοι του κουκλοθέατρου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του Θησέα από κοντά: τις περιπέτειές του ως την αρχαία Αθήνα και τους άθλους του. Θα δουν τον ήρωα να φτάνει ως την Κρήτη, να μάχεται με το Μινώταυρο. Θα δουν ζωντανά τα Ταυροκαθάψια και την Αριάδνη να δείχνει την έξοδο του λαβύρινθου με τον μίτο στον Θησέα. 


Πρόκειται για μία ατμοσφαιρική, ανατρεπτική εικονογράφηση του μύθου, με ζωντανές εικόνες από την αρχαία Αθήνα και Κνωσό. Ένα ταξίδι που συνδέει το χθες με το σήμερα. Μία αφήγηση παραμυθιού γεμάτη χρώματα και φαντασία, που θα μαγέψει τους θεατές και θα τους μυήσει στον πλούτο της ελληνικής μυθολογίας με την τεχνική του μαύρου θεάτρου.


Οι δύο (2) παραστάσεις κουκλοθέατρου θα πραγματοποιηθούν:

· Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, πρώην Αγγλικανική Εκκλησία, Γούρνες (εντός πρώην Αμερικανικής Βάσης)

· Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, Πολιτιστικό Κέντρο Λιμένα Χερσονήσου (Φιλικής Εταιρείας 11, 2ος όροφος)

Κατάλληλο για όλη την οικογένεια

Ώρα προσέλευσης: 18:30

Είσοδος ελεύθερη

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........