Μιχάλης Τζανάκης - Ανοιξιάτικο δείλι, 1928. Κώστας Καρυωτάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Μιχάλης Τζανάκης - Ανοιξιάτικο δείλι, 1928. Κώστας Καρυωτάκης

 Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Γιατί έδωσε τέλος στη ζωή του ο Κώστας Καρυωτάκης; 
Ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν στην αυτοκτονία; 
Με λογοτεχνική μαεστρία, ο Μιχάλης Τζανάκης ανασυνθέτει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα. 

Ο συγγραφέας, έχοντας πραγματοποιήσει μία σε βάθος ιστορική έρευνα, μας ταξιδεύει στα λογοτεχνικά στέκια της προπολεμικής Αθήνας, στην Πάτρα, αλλά και στο Παρίσι της εποχής, και μας φέρνει κοντά στον ψυχισμό του ποιητή, αλλά και δημοσίου υπαλλήλου Κώστα Καρυωτάκη, αναδεικνύοντας τις αιτίες και τα γεγονότα που τον ώθησαν στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. 




Ο ποιητής περνά στην αιωνιότητα και το έργο του συνεχίζει να αγγίζει τη νέα γενιά. Ο συγγραφέας στήνει μια λογοτεχνική γέφυρα που ξεκινά από το σήμερα, για να φτάσει στις 21 Ιουλίου του 1928…
Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής  
Εξώφυλλο: Μάνος Αληγιζάκης

Ο Μιχάλης Τζανάκης σπούδασε φιλολογία και εργάζεται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως διοικητικός υπάλληλος. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με δημοσιευμένα άρθρα, χρονογραφήματα, αλλά και κριτικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δώδεκα έργα του και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος.
ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΑΚΗ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

«Καταιγίδα», μυθιστόρημα«Μια σταγόνα δάκρυ», διηγήματα «Ο αιώνας του Καπετάνιου - Μυθιστορηματική βιογραφία του Μιχάλη Κόρακα» «Μυρίζοντας μόνο γιασεμί», μυθιστόρημα «Χώμα κόκκινο», διηγήματα «Άφωνοι φόνοι - Υπόθεση Πολκ», μυθιστόρημα
"Ανοιξιάτικο δείλι, 1928. Κώστας Καρυωτάκης", νουβέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........