Το έργο αντικατάστασης αγωγών μεταφοράς νερού και επισκευής δεξαμενών, στους οικισμούς Δρυγιές και Άνω Μέρος στον Δήμο Αμαρίου, εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025

  Στη ένταξη του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση αγωγών μεταφοράς νερού και επισκευή δεξαμενών στους οικισμούς Δρυγιές και 'Ανω Μέρος», του Δήμου Αμαρίου, στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε με απόφαση του ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.



   Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ), χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών μεταφοράς νερού ύδρευσης από την πηγή «Πλατάνοι» προς τον οικισμό Δρυγιές, συνολικού μήκους 2.220 μ. 




Για το ενδιάμεσο τμήμα, ο Δήμος Αμαρίου προέβη πρόσφατα στην αντικατάσταση των αγωγών μεταφοράς νερού εξαιτίας των παρατηρούμενων εκτεταμένων φθορών στο δίκτυο. Το δεύτερο μέρος του έργου, αφορά το τμήμα από την πηγή «Καλόειδενα» προς τον οικισμό 'Ανω Μέρος, συνολικού μήκους 800 μ. Ενώ ως τρίτη παρέμβαση, το έργο προβλέπει την επισκευή των δεξαμενών ύδρευσης των δύο οικισμών.



   «Η απόφαση ένταξης του έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του δικτύου, περιορίζοντας σημαντικά τις διαρροές που προκαλούνται λόγω της παλαιότητας του, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να χάνονται σημαντικές ποσότητες πόσιμου νερού» αναφέρει ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, επισημαίνοντας επίσης πως «οι παρεμβάσεις αυτές, σε συνδυασμό με το έργο αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από την πηγή Γομαρά προς τον οικισμό Αγία Παρασκευή, προϋπολογισμού 157.000 ευρώ, για το οποίο η Τεχνική Υπηρεσία έχει ήδη προβεί στη δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας στις εν λόγω περιοχές. 



Συνεχίζουμε με σχέδιο να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα, όχι μόνο σε μεγάλα χωριά, αλλά και σε μικρούς οικισμούς, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλους τους δημότες μας».


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........