Εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης, στο Σκοτεινό του Δήμου Χερσονήσου.

 Εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης, λειτουργικής αναβάθμισης και αντισεισμικής θωράκισης του νηπιαγωγείου στο Σκοτεινό του Δήμου Χερσονήσου.

Το μονοθέσιο νηπιαγωγείο Σκοτεινού είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 με αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας του και την προσωρινή μεταφορά των παιδιών σε δημοτικό κτίριο στον οικισμό του Βοριτσίου.



Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου συνέταξε έναν πλήρη φάκελο με τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στις κτιριακές εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου στο Σκοτεινό με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν πιστώσεις 80.000 ευρώ για την αποκατάστασή τους.

«Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα παραδώσουμε ένα σχολείο πλήρως αναβαθμισμένο και απολύτως ασφαλές», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η υλοποίηση παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. Ειδικά για το νηπιαγωγείο στο Σκοτεινό που επλήγη από τον σεισμό της 27ης

Σεπτεμβρίου του 2021, θέσαμε τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης σε απόλυτη προτεραιότητα ώστε να επαναλειτουργήσει το σχολείο και να μην χρειάζεται η καθημερινή μετακίνηση των παιδιών στον όμορο οικισμό του Βοριτσίου».

Τα έργα εντάχθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ» από το Υπουργείο Εσωτερικών για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες»

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........