Η Απάτη Με Τη «Θαυματουργή» Πόρτα Στην Κρήτη. Εκατοντάδες Πιστοί Συνέρρεαν Στην Αλικαρνασσό Για Να Θεραπευτούν....

  Μια πόρτα με τα μάτια της Παναγίας, που δάκρυζαν, δημιούργησε συνωστισμό στους δρόμους της Αλικαρνασσού του Ηρακλείου. Από τις αρχές του Οκτώβρη του 1980 πιστοί από όλη την Ελλάδα κατέφθαναν στην πόλη της Κρήτης για να αντικρίσουν την πόρτα και να θεραπευτούν. 


Για μήνες η κρητική πόλη είχε κατακλυστεί από πιστούς που ήλπιζαν σε κάποιο θαύμα, μέχρι που αποκαλύφθηκε η κοροϊδία.... door-locked-%25CE%25BC%25CF%2584%25CF%2587-741x486Πως σχεδιάστηκε η εικόνα Το σκηνικό στήθηκε στο σπίτι του ζεύγους Καρανικολή στην Αλικαρνασσό της Κρήτης. Στην πόρτα του σπιτιού τους σχεδίασαν την Παναγία με τρόπο δεξιοτεχνικό. Είχαν χωρίσει τα μάτια της σε τέσσερα ημισφαίρια, είχαν φτιάξει την κόρη του οφθαλμού της λευκή και όταν κοίταζε κανείς την εικόνα, νόμιζε ότι τα μάτια της κουνιούνταν και δάκρυζαν. 


Το θαύμα δεν άργησε να διαδοθεί. Πιστοί όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνέρρεαν για να αντικρίσουν τη θαυματουργή εικόνα. Λίγο πριν αποκαλυφθεί η απάτη, πλήθος κόσμου συνέρρεε στην Αλικαρνασσό για να προσκυνήσει τη θαυματουργή πόρτα Λόγω του συνωστισμού που είχε δημιουργηθεί στους δρόμους του Ηρακλείου, η Αστυνομία προειδοποιούσε για πρόκληση ατυχημάτων. 


Η τροχαία προς διευκόλυνση των πιστών είχε επιτρέψει να τοποθετηθούν ταμπέλες που οδηγούσαν στη «θαυματουργή» πόρτα. 

door-locked-door-%25CE%25BC%25CF%2584%25CF%2587-2

Πιστοί συνέρρεαν για να δουν τα μάτια της Παναγίας να κινούνται. Μάλιστα οι προσκυνητές κατά την αναμονή τους άφηναν χρυσά και ασημένια βραχιόλια. Έτσι το σημείο γέμισε αφιερώματα. 


Η αποκάλυψη της απάτης Στις εφημερίδες της εποχής αναφέρθηκε η περίπτωση ενός πατέρα από την Βέροια, ο οποίος κατέφθασε στην Αλικαρνασσό μαζί με τον παράλυτο γιο του, προκειμένου να θεραπευτεί. Μαζί τους ταξίδεψαν άλλα 50 άτομα με την ελπίδα να δουν το θαύμα και να γιατρευτούν. 


Ο πατέρας με τον παράλυτο γιο του περίμεναν μπροστά στην πόρτα για εννιά ημέρες, μέχρι που επενέβησαν οι αστυνομικές αρχές  και απομάκρυναν την πόρτα και τα αφιερώματα των πιστών. Οι πιστοί μπροστά στην κατάσχεση της πόρτας φώναζαν και οδύρονταν. 


Ο εισαγγελέας διέταξε έναν συντηρητή έργων τέχνης να σβήσει με διορθωτικό βερνίκι τα μάτια της Παναγίας και να τα ξαναζωγραφίσει. 

door-locked-door-%25CE%25BC%25CF%2584%25CF%2587-3

Ο συντηρητής ζωγράφισε ξανά την εικόνα πάνω στην πόρτα και αποκάλυψε την πλάνη. Έτσι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που φιλοξενούσε την θαυματουργή πόρτα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Τους ακολούθησαν πιστοί που είχαν ταξιδέψει στην Αλικαρνασσό προκειμένου να μάθουν τι έχει συμβεί. 


Οι αρχές γρήγορα αποφάνθηκαν ότι το θαύμα της «Άγιας πόρτας», όπως την αποκαλούσαν, ήταν απάτη κατ’ εξακολούθηση. Με αυτή την κατηγορία το ζευγάρι ιδιοκτητών καταδικάστηκε και τα πλήθη των πιστών διαλύθηκαν οριστικά.... 


Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........