Προτάσεις Αλεξάκη για την Νέα Αλικαρνασσό σε "όσμωση" με την τοπική κοινωνία

 Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου με τον Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Ανάπτυξης Ν.ΑλικαρνασσούΣυνάντηση με τον Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Ανάπτυξης Ν.Αλικαρνασσού πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 04.08.2023 ο επικεφαλής της παράταξης "ΜΑΖΙ για το Ηράκλειο", υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης.

Ο Γ.Αλεξάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Γιώργο Γιαουρτά και τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Γρηγορίου και Σταύρο Γεωργαλή, στους οποίους ανέλυσε τη σειρά έργων και παρεμβάσεων που έχει προβλέψει ο ίδιος και η παράταξή του στο πρόγραμμά του, για την περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ίδρυση Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο πρώην κέντρο "Φάρος", με τους εκπροσώπους του συλλόγου από την πλευρά τους να συνεισφέρουν στο διάλογο, προσθέτοντας και νέες διαστάσεις του θέματος.

Όπως προτάθηκε, στο Κέντρο αυτό θα μπορούσε να προβλεφθεί δραστηριότητα ανταλλαγής εμπειρίας πληθυσμών και ανθρώπων με παρόμοιες εμπειρίες και καταβολές με τους Μικρασιάτες, ενώ επίσης κατατέθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, στο Κέντρο να παρουσιάζεται επίσης η Μικρασιάτικη γαστρονομία αλλά και να λειτουργεί έκθεση με εικόνες και κειμήλια της Μικράς Ασίας με απώτερο στόχο να αποτελέσει ένα τοπόσημο και σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Παράλληλα συζητήθηκε η επαναχρήση της έκτασης του αεροδρομίου όταν οι λειτουργίες του μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης του παραθαλάσσιου μετώπου από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι και την Ν.Αλικαρνασσό. Όπως τονίστηκε, η ανάπλαση αυτή είναι αναγκαίο να συμπεριλάβει το πρώην κέντρο διασκέδασης "Φάρος", το γήπεδο Μπότση και την ευρύτερη περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηροδότου.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ.Αλεξάκη για το πρόβλημα που καταγράφεται με τους τίτλους ιδιοκτησίας στα ανταλλάξιμα οικόπεδα, την ανάγκη διάνοιξης της Λεωφόρου Ίκαρου, την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων διαβάσεων πεζών αλλά και περισσότερων θέσεων στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........